Motoarele diesel de la Volkswagen vor fi scoase de pe piata, noi modele electrice vor fi puse in vanzare

Motoarele diesel de la Volkswagen ar putea disparea de pe piata curand! Decizia luata de fabricantul german de automobile Volkswagen a fost luata, in contextul, in care acesta doreste sa dezvolte o ultima generaţie de vehicule echipate cu motoare cu combustie internă în 2026.

Totodata, acesta se va baza exclusiv pe fabricarea de maşini electrice.  Mutarea strategica de anvergura spre vehiculele electrice a fost luata ca urmare a scandalului emisiilor din 2015, in urma căruia a platit amenzi de peste 27 de miliarde de euro.

Nu este insa, primul care va renunta la propulsoarele cu Diesel. Inceputul anului a adus si primul anunt soc in industria auto, Toyota urmand sa scoata din gama motorizarile diesel pana la sfarsitul acestui an.

Motivul? Se pare ca masinile cu motoare diesel reprezinta mai putin de 10% din vanzarile inregistrate de Toyota, in Europa. O decizie neasteptata a venit si din partea marii companii Porsche, unde reprezentantii au anuntat  ca vor renunta la motorizarile diesel.

Constructorul auto cu sediul la Stuttgart spune ca masura a fost luata pentru ca interesul pentru masinile diesel a scazut foarte mult in urma scandalului Dieselgate.

Producatorul auto nipon Nissan a decis, de asemenea, sa renunte la vanzarea de automobile echipate cu motoare diesel pe pietele europene. Schimbarea vine pe fondul reglementarilor stricte de mediu, dar si pentru a-si concentra resursele pe dezvoltarea de vehicule electrice.

Chiar si producatorul de masini Volvo a anuntat ca urmatorul model sedan S60 pe care il lanseaza nu va fi produs si in varianta diesel, ci doar in varianta electrica. Cu siguranta, viitorul nostru va fi unul electric, noua generatie de motoare diesel vor fi, asadar, inlocuite cu motoare cu combustie interna.

Sursa: financiarul.ro

About admin