Cele mai aşteptate 10 modele noi de maşini în 2022. Caracteristicile speciale de siguranţă care le definesc

Constructorii de autovehicule devin din ce în ce mai pretenţioşi, aceştia reuşind, an de an, să lanseze noi modele care să îi surprindă până si pe cei mai sofisticaţi conducători auto.Fie că producătorii pun accentul pe caracteristici superioare de siguranță, performanță sau de protejare a mediului, în fiecare an, șoferii au de unde alege modele noi care să le îndeplinească cele mai bizare cerințe. Iar 2022 se preconizează a fi un an extrem de atrăgător în ceea ce privește industria auto.

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că mașinile electrice încep să câștige tot mai mult teren și sunt așteptate deja ca modele noi din această categorie să fie prezente în mai toate portofoliile mărcilor consacrate de autoturisme.De asemenea, trendul SUV-urilor se pare că va urma aceeași pantă ascendentă”, potrivit specialiştilor auto de la cautimasina.ro, acestia realizând şi un clasament al noutăților auto cele mai așteptate pentru anul 2022.

Pregătit să fie lansat anul viitor, noul model de la Alfa Romeo va completa gama de SUV-uri de dimensiuni mici de la producătorul italian. Tonale, fratele mai mic al lui Stelvio, pare că vă avea în principiu cam aceeași formă ca cel din urmă și va fi un competitor direct pentru Audi Q3 și BMW X1.Designul a fost întotdeauna un punct forte pentru modelele produse de Alfa Romeo, însă de data aceasta vom avea parte și de ceva surprize în ceea ce privește motorizarea. Se preconizează că Alfa Romeo Tonale va fi disponibil și într-o versiune de plug-in hybrid și va avea un preț de pornire de la aproximativ 36.000 de euro.

Noul șef Aston Martin, Tobias Moers, a declarat, recent, că producătorul are în plan o nouă versiune coupé a SUV-ului DBX, care e posibil să aibă și o versiune de plug-in hybrid și chiar și un ampatament mai lung.În acest moment, nu se cunosc prea multe despre aspectul propriu-zis al noului model, dar în piață se preconizează că ar putea arata ca un Porsche Cayenne sau Porsche Coupe, mai ales în ceea ce privește interiorul.Se estimează că prețul de pornire va fi de la 200.000 de euro.

Aston Martin plănuiește să lanseze un rival puternic pentru supermașinile Ferrari F8 Tributo și McLaren 720S iar conceptul Vanquish Vision prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2019 oferă o idee despre cum ar putea arăta. Se pare că proiectul este finalizat în proporție de 85% și se va baza pe o structură din aluminiu și va folosi un motorV8. Din punct de vedere al designului, se pare că va avea destul de multe în comun cu Valkyrie, un alt model de supercar de la Aston.Prețul de pornire va fi de aproximativ 238.000 de euro.

Un nou SUV complet electric este gata să fie lansat de Audi și se va numi Q6 e-tron. Spionajele din timpul testelor arată că acesta pare să împrumute unele elemente de la e-tron GT și Q4 e-tron. De asemenea, este posibil să folosească arhitectura Premium Platform Electric (PPE) a Grupului VW. Dacă zvonurile se concretizează, această platformă ar trebui folosească o baterie 350 kW care să ofere o autonomie de peste 482 km cu o singură încărcare. Specialistii auto de la cautimasina.ro se așteptă ca unele versiuni să aibă în jur de 470 CP, modelele RS ulterioare având mai mult de 600 CP, plus tracțiune integrală.Prețul de pornire va fi de aproximativ 72.000 de euro.

Se pare că modelul BMW X1 va avea parte de un update în 2022: modelul electric BMW iX1 care va rivaliza cu Mercedes EQA și Volvo XC40 P8 Recharge.Din punct de vedere al design-ului, probabil că iX1 vă arăta cam la fel cu variantele anterioare de X1, dar putea folosi tehnologia de la iX3, oferind până la 282 CP și o autonomie de peste 321 km.Prețul de pornire se preconizează că ar fi de 54.000 euro.

O altă lansare așteptată va fi și cea pentru varianta de M2 de la BMW. Noul M2 vă oferi senzații tari cu tracțiunea spate cu un motor pe benzină de 3,0 litri și șase cilindriîn linie, care va produce aproximativ 400 CP.Acesta va concura direct cu recentul Audi RS 3 și Mercedes-AMG 45 S hyper-hatch-uri, dar punctul său unic de vânzare pentru șoferii pasionați va fi disponibilitatea tracțiunii spate și a unei cutii de viteze manuale.Bineînțeles, șoferii vor avea și posibilitate să aleagă o cutie automată. Spionajele din timpul testelor au arătat că din punct de vedere al design-ului este foarte probabil ca noul M2 să nu aibă aceeași grilă care acum este montată pe M4.Prețul de pornire va fi cam de 72.000 euro.

Citroen Ami, se preconizează că acest model electric de la Citroen va fi lansat în 2022 și va avea un preț de pornire de la 7.000 de euro. Mașina este alimentată de un motor electric de 8 CP, alimentat de o baterie de 5,5 kWh și este special construită pentru oraș.Modelul cu două locuri are un diametru de rotire de doar 7,2 metri și cântărește doar 485 kg.

Cei de la Citroen pregătesc și modelul CX5 care se bazează pe aceeași tehnologie că SUV-ul C5 Aircross, dar care va avea motorizări pe benzină și hybird plug-în și un nou ecran tactil de infotainment HD de 12 inch în interior.Preț de pornire, undeva la 32.000 euro.

Cupra Born, va fi primul model complet electric de la spaniola și se va lansa la începutul lui 2022. Born va veni cu opțiuni de baterie de 45 kWh, 58 kWh și 77 kWh, oferind o autonomie de până la 539 km.Prețul va fi de aproximativ 38.000 euro.

Daciei Duster i se vă alătura, în curând, un frate mai mare sub forma lui Bigster. Acest model SUV mai mare va oferi mai mult spațiu: este cam de dimensiunea unui VW Tiguan, dar va costa în jur de 24.000 de euro.Probabil că va fi unul dintre cele mai mari SUV-uri la acest preț când se va lansa în 2022. Va folosi aceleași suporturi CMF-B ca noul Sandero, adică va avea ca opțiuni de motorizare turbo benzină de 1,0 litru și de 1,3 litri cu 128 CP.

sursa:ziare.com

About Marketing Promo One