Jucătoarele noastre, favorite #2 la turneul din Thailanda, au fost surclasate în primul set, pe care l-au pierdut într-o manieră categorică, 2-6. Begu și Niculescu și-au luat revanșa în setul secund și s-au impus cu 6-1, iar soarta finalei s-a stabilit în super-tie-break.

Româncele au fost conduse cu 3-6 și 5-7, însă au găsit resurse pentru a reveni și a trece în avantaj. Niculescu și Begu au ratat două mingi de meci, la 9-8 și 10-9, dar au fructificat-o până la urmă pe cea de-a treia, impunându-se cu 12-10.

Este cel de-al doilea titulu cucerit de Irina Begu și Monica Niculescu împreună. Cele două s-au mai impus în 2012 la Hobart, pierzând de-a lungul timpului alte patru finale.

Pentru succesul de la Hua Hin, Niculescu și Begu și-au asigurat câte un cec în valoare de 6.150 de dolari și câte 140 de puncte WTA.

MORAL EXCELENT ÎNAINTE DE FED CUP

Victoria vine cum nu se poate mai bine pentru cele două românce, care urmează să facă pereche și în cofruntarea cu Cehia din Fed Cup, care se joacă la Ostrova, în perioada 9-10 februarie.

Sursa: gsp.ro