Wimbledon 2019 | Premieră pentru Simona Halep! Mihaela Buzărnescu, prima ei adversară din România, la un Grand Slam

Wimbledon 2019 | Simona Halep va avea parte de o premieră, în turul 2 de la Wimbledon. Pentru prima oară în carieră, fostul lider WTA va întâlni, la un Grand Slam, o adversară din România, pe tabloul de simplu.

Sportiva de 27 de ani va juca, pentru a doua oară, împotriva Mihaelei Buzărnescu. Precedenta întâlnire dintre cele două românce a fost adjudecată de campioana din 2018 de la Roland Garros.
Victoria a venit cu mulți ani în urmă, în 2008, atunci când ”Simo” trecea de ”Miki” în turul întâi de la Monteroni, cu 6-3, 6-0. Meciul s-a disputat pe zgură, care de atunci era suprafața favorită a sportivei noastre.

Ultima oară când Simona Halep a întâlnit o altă româncă, la simplu, în circuitul WTA a fost în ianuarie 2018. Atunci, ea se impunea, la Shenzhen, în fața Irinei Begu, cu 6-1, 6-4.

Wimbledon 2019 | Ce spune Mihaela Buzărnescu despre duelul cu Simona Halep

Miki Buzărnescu și-a aflat adversara din turul secund de la All England Club de la reporteri, fiind surprinsă că va evolua împotriva Simonei Halep.

„Mă bucur că sunt într-un Grand Slam din nou. Iau fiecare meci în parte şi încerc să mă bucur cât mai mult. Acum o întâlnesc pe Simona, e un meci aşteptat de foarte mulţi de mult timp.

Toţi ziceau „o să joci cu Simona”. Iată că se întâmplă acum. Sper să fie un meci frumos şi cea mai bună să câştige. Mă bucur că suntem amândouă în turul secund”, a spus ocupanta locului 53 WTA.

Wimbledon 2019 | Cea mai bună performanță a Simonei Halep

Simona Halep a obținut cel mai bun rezultat al ei la All England Club în 2014. Atunci, ea era învinsă în semifinale de Eugenie Bouchard, cu 6-7, 2-6, într-un meci în care s-a accidentat în primul set.

Alte rezultate notabile ale Simonei au venit în 2016 și 2017, atunci când a atins sferturile de finală. În sezonul precedent, ea a fost eliminată în turul al treilea de Hsieh, care a bătut-o cu 3-6, 6-4, 7-5.

Sursa: digisport.ro

About admin