Wimbledon 2019 | CTP: „Simona Halep e propriul ei antrenor”. Românca, lăudată după 7-6, 6-1 cu Zhang: „E ieșit din comun”

Wimbledon 2019 | Simona Halep a trecut de Shuai Zhangscor 7-6, 6-1, și s-a calificat în semifinale la Wimbledon, iar prestația sa a fost lăudată de toată lumea. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat meciul româncei și știe unde s-a făcut diferența, mai ales după revenirea spectaculoasă a Simonei.

„E o zi extraordinară. Simona a ajuns în acest moment la nivelul de joc de anul trecut, cu care a făcut finală la Australian Open și a câștigat la Roland Garros. E aproape de nivelul maxim. Încă ceva ieșit din comun: Simona e, în acest turneu, propriul ei antrenor pe teren, își face singură on-court coaching, ia deciziile tactice cele mai bune, în funcție de ce joacă adversara, în funcție de ce se întâmplă în teren.

Ca și în meciurile precedente, cu Azarenka și cu Cori Gauff, Simona a înțeles, după un început ezitant, ce are de făcut pentru a o contra pe altfel periculoasa Shuai Zhang”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Wimbledon 2019 | Halep – Zhang 7-6, 6-1. Momentul decisiv după care Simona şi-a revenit

„Simo” a câștigat la mare luptă primul set cu chinezoaica, 7-6. Halep s-a impus la tie-break, iar scorul a fost 7-4. Sportiva noastră a revenit spectaculos după ce a fost condusă cu 4-1. Astfel, momentul decisiv a fost în game-ul 7 al întâlnirii.

La scorul de 4-2 pentru Zhang, în game-ul 7, Simona a condus cu 15-0, dar a ratat o lovitură și s-a făcut egalitate. După ce a greșit Halep s-a lovit de câteva ori în cap: ”Gândește, gândește!”

Sportiva noastră a câștigat în cele din urmă game-ul și a revenit în meci.

Simona Halep și-a egalat cea mai bună performanță la Wimbledon și va juca a doua semifinală la All England Club, după cea din 2014, când a fost eliminată de Eugenie Bouchard.

Sursa: digisport.ro

About admin