VOLVO a adus la Geneva masina care le da fiori marcilor germane de lux. Are 1000 NM sub capota si arata… EXACT ASA

  • Volvo prezinta in premiera europeana noul Polestar One
  •  Automobilul companiei suedeze ofera 600 CP si 1.000 Nm
  •  Sub capota se ascund un benzinar si doua motoare electrice

Organizata in perioada 8 – 18 martie, editia din acest an a Salonului Auto International de la Geneva marcheaza prima aparitie a noului Polestar One in fata publicului european.

Anuntat la mijlocul lunii octombrie, primul model de sine statator al companiei Polestar are la baza celebra arhitectura SPA a seriei 90 de la Volvo, insa ofera o caroserie in doua portiere din fibra de carbon.

Totodata, propulsia noului One – caci el reprezinta subiectul principal al acestui material, este asigurata de un sistem hibrid, care combina doua motoare electrice cu o unitate pe benzina de doi litri.

Valorile maxime se ridica la 600 CP si 1.000 Nm, astfel ca o acceleratie de la 0 la 100 km/h care sa se realizeze in cel mult 4.5 secunde nu ar trebui sa surprinda pe nimeni, nici macar competitia germana.

Pentru moment, oficialii Volvo au preferat sa dezvaluie doar autonomia noului One in… modul complet eletric: nu mai putin de 150 de kilometri, un adevarat record pentru industria auto de astazi.

Din punct de vedere estetic, asemanarile dintre primul model de sine statator al companiei Polestar si seria 90 a suedezilor sunt evidente, atat la nivel de exterior, cat si din punctul de vedere al interiorului.

Spre deosebire insa de produse precum S90, V90 sau XC90, coupe-ul cu caroserie din fibra de carbon si propulsie hibrida de 600 CP va fi vandut online, pe baza unui abonament de doi ori trei ani.

Ce este drept, asa sunau planurile initiale, Volvo schimband din mers strategia si anuntand ulterior ca noul Polestar One va fi comercializat inclusiv in mod traditional, la un pret de 130.000 – 150.000 de euro.

 
Sursa: 4tuning.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*