Vinerea Neagra – Black Friday

In zilele noastre, pentru oricine, vinerea neagra reprezinta ziua cu cele mai mari reduceri in majoritatea magazinelor nationale si internationale.
Fie ca este vorba de produse electrocasnice, fie ca este vorba de haine, jucarii, produse de curatenie sau chiar mancare, oamenii asteapta cu nerabdare aceasta zi de vineri, pentru a-si putea cumpara produsele dorite la un pret accesibil pentru orice buzunar.
Vanatoarea de Black Friday incepe an de an, in decurs de cateva zile, sau chiar saptamani, in functie de fiecare magazin, in general in luna noiembrie.

Cu toate acestea, putina lume stie ce a reprezentat aceasta zi de vineri, in momentul aparitiei sale.
In articolul de azi va vor fi aduse la cunostinta cateva curiozitoati despre aceasta “traditie”.

1. Prima utilizare a termenului de “Black Friday” nu a fost folosita pentru a denumi ziua cumparaturilor la preturi reduse, ci a fost necesara abordarea acestei zile pentru a anunta prabusirea pietei de aur din SUA la 24 septembrie 1869. Cu aceasta intamplare nefericita, din acea zi preturile produselor au scazut considerabil pentru a ajuta oamenii sa traiasca decent.

  1. In Philadelphia, urmatoarea zi de dupa “Ziua Recunostintei”, datorita traficului aglomerat care punea stapanire pe populatie, s-a introdus termenul de Black Friday pentru a defini aceasta situatie.
  2.  Din momentul in care aceasta zi a fost declarata “Ziua marilor reduceri”, s-au produs foarte multe accidente rutiere,tocmai din cauza aglomeratiei care se producea pe strazile din orase, avand in vedere ca pe-atunci nu se puteau face comenzi online.
  3. Odata cu trecerea anilor, toate zilele saptamanii aveau inainte cuvantul “negru”, reprezentand intamplari negative care au avut loc. Mai apoi, populatia lumii a decis ca vinerea neagra sa reprezinte ceva pozitiv, asa ca s-a stabilit ca Black Friday sa aiba loc an de an de Ziua Recunostintei (28 noiembrie).
  4. Abia in 2011 s-a abordat aceasta “sarbatoare” in Romania. De asemenea, in tara noastra nu este o data stabila a acestei zi. In 2019, perioada marilor reduceri a incepe in data de 15 noiembrie, pe cand in 2016 a avut loc in 25 noiembrie, iar in 2018 in 23 noiembrie.

Luand in considerare aceste mici curiozitati, se poate deduce de ce Black Friday are loc de Ziua Recunostintei.
Producatorii si comerciantii isi exprima recunostinta fata de cumparatori, iar cumparatorii le sunt recunoscatori pentru reducerile oferite!

 

Autor:

Catalina Dorina
Editor Promo One

About admin