VIDEO România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup! Scorul final al înfruntării cu Elveția

România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup după victoria în fața Elveției, scor 3-1. În sferturile competiției poate întâlni Franța, SUA, Cehia sau Belarus, ultima cu condiția de a trece de Slovacia. Altfel, locul ei va fi luat de Germania.
 

 

REZULTATELE CELOR 4 PARTIDE

  • Simona Halep  – Viktorija Golubic  6-3, 1-6, 6-1
  • Irina Begu –  Timea Bacsinszky 6-4, 6-1
  • Simona Halep – Patty Schnyder 6-2, 6-1
  • Buzărnescu/Cîrstea – Jil Belen Teichmann/Viktorija Golubic 6-0, 0-6, 6-10

Simona Halep a confirmat statutul de favorită certă încă din primele schimburi ale întâlnirii cu Patty Schnyder. Liderul WTA s-a deplasat excelent, a lovit puternic cu forehand-ul și s-a văzut pusă în dificultate doar de scurtele încercate în disperare de cauză de elvețiancă. Agresivitatea Simonei se observă excelent în procentajul punctelor câștigate de adversară pe primul serviciu, doar 29 la sută.

Setul secund a fost la discreția Simonei, care a mai cedat un singur game.

SIMONA HALEP – PATTY SCHNYDER 6-2, 6-1

6-1, Break, SET, MECI și CALIFICARE! Simona Halep câștigă în mare stil ultimul game și califică România în Grupa Mondială!

5-1, Game Halep! Simona a greșit un voleu drive simplu în debutul game-ului, dar a revenit și s-a impus fără probleme.

4-1, Game Schnyder! Patty întrerupe seria Simonei. Greșelile neforțate la retur au costat-o pe Halep două puncte.

4-0, Game Halep! Simona nu mai greșește, loviturile de forehand sunt din ce în ce mai precise. Probabil cel mai frumos schimb al meciului a avut loc la scorul de 40-15, când românca a obligat-o pe Patty să alerge peste 50 de metri înainte de a finaliza cu o dreaptă în cross.

3-0, Break Halep! Simona câștigă al 5-lea game consecutiv, profitând de dublele greșeli ale lui Schnyder. Publicul aflat în Sala Polivalentă din Cluj simte momentul și izbucnește în urale.

2-0, Game Halep! Grație serviciului excelent, Simona controlează schimburile, o ține sub presiune pe elvețiancă, nevoită să lovească din poziții inconfortabile.

1-0, Break Halep! Simona începe autoritar setul secund, la fel cum a terminat primul act.

A început setul secund!

6-2, Game și set Halep! Simona câștigă cel mai scurt game al meciului fără să se întrebuințeze foarte tare. Schnyder e dezarmată și împrăștie loviturile în afara terenului. România e la un singur set distanță de Grupa Mondială!

5-2, Break Halep! Apar primele semne de nervozitate în tabăra elvețienilor. Simona câștigă la 15, cu două forehand-uri puternice în lung de line, pe care Patty a renunțat a le mai urmări.

4-2, Break Schnyder! Simona își etalează întregul arsenal ofensiv, dar face câteva greșeli neforțate, venite în schimburi lungi, de peste 10 lovituri. Cea mai spectaculoasă lovitură a jocului îi aparține lui Patty Schnyder, o scurtă după inteligentă pe serviciul al doilea al Simonei.

4-1, Break Halep! Primul game alb al întâlnirii vine contra serviciului. Simona e din ce în ce mai agresivă, Patty fiind într-o continuă defensivă.

3-1, Game Halep! Cel mai scurt game de până acum vine pe fondul unui control total al Simonei. Liderul WTA se așează excelent pe lovituri, servește bine și închide jocul la 15.

2-1, Game Schnyder! Schimburi spectaculoase de mingi între cele două jucătoare. Patty punctează într-un game în care a variat excelent urcările la fileu cu loviturile plate de forehand.

2-0, Game Halep! Încă un game lung, decis la avantaj. Primul serviciu nu îi funcționează Simonei, însă compensează printr-un plus de agresivitate pe returul lui Patty.

1-0, Break Halep! Patty servește bine și se distanțează rapid la 40-0. Simona revine cu două lovituri puternice de forehand și un backhand superb în cross, apoi profită de erorile forțate ale elvețiencei și își procură primele șanse de break. Game-ul este adjudecat cu o dreaptă în lung de linie.

A început partida. Patty Schnyder servește prima.

Jucătoarele au ieșit la încălzire!

UPDATE 11:45

Sorana Cîrstea o va înlocui pe Irina Begu în meciul contra lui Golubic

UPDATE ORA 11:00

Elvețienii au hotărât ca Patty Schnyder să îi ia locul Timeei Bacsinszky în meciul contra Simonei Halep.

Oficialii celor două echipe au decis ca în cazul unei victorii obținute de Halep, celălalt meci se simplu să nu se mai dispute.

 
Sursa: gsp.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*