Martin Carmen (s), de la CSM Bucuresti, arunca la poarta in meciul de handbal feminin contra echipei HC Vardar, din semifinala Ligii Campionilor, disputat in Sala Papp Laszlo din Budapesta, Ungaria, 6 mai 2017. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

VICTORIE! Finala mică a Final Four-ului Ligii Campionilor: CSM Bucureşti – Buducnost 26-20. Fetele lui Per Johansson cuceresc medaliile de bronz, după un meci dominat timp de 60 de minute

Final Four Liga Campionilor: CSM Bucureşti – Buducnost

Min. 60 VICTORIE CSM BUCUREŞTI! Fetele lui Per Johansson cuceresc medaliile de bronz, după un meci dominat de la un capăt la altul. CSM Bucureşti – Buducnost 26-20


Min. 57 Bulatovic nu iartă de la 9 metri şi înscrie la vinclu.


Min. 56 Pletikosic înscrie fără mari probleme, dar diferenţa e destul de mare în favoarea CSM-ului: 24-18.


Min. 54 CSM cere time out.


Min. 52 Jaukovic reduce din diferenţă.


Min. 50 Curea înscrie din propria jumătate.


Min. 49 Martin înscrie cu efect din extremă.


Min. 47 Gullden marchează pe pătrundere. Paula Ungureanu apără pe atacul advrsarelor.


Min. 46 Din nou Gullden: 7 metri transformat şi ne ducem la 5 metri. 20-15 CSM.


Min. 43 Gullden trimite în vinclu de la 7 metri.


Min. 41 Grbic înscrie norocos şi scoate şi eliminarea de două minute la Torstensson.


Min. 40 Mehmedovic este angajată în extremă şi nu iartă. 18-14 CSM.


Min. 39 Niombla înscrie şi scoate o eliminare de două minute la Ramusovic.


Min. 37 Pavicevic îşi aduce echipa la un gol diferenţă, dar Gullden înscrie de la distanţă superb şi CSM restabileşte diferenţa de două goluri.


Min. 35 Gullden înscrie de la 7 metri.


Min. 34 Bulatovic „îngroapă” mingea în colţul porţii. 14-13 CSM.


Min. 32 Martin înscrie din extremă pe superioritate.


Min. 30 Pletikosic primeşte o eliminare de două minute înainte de pauză. 9 metri pentru CSM, dar Bazaliu ratează şi intrăm la pauză cu un gol în faţă, 13-12.


Min. 28 Ujkic o învinge pe Paula, ca mai apoi Pavicevic să înscrie cu poarta goală, pe superioritate.


Min. 26 Gullden înscrie superb de la şold, Ramusovic reduce din diferenţă pe recuperare.


Min. 23 Gullden transformă lovitura de la 7 metri, Ujkic o învinge pe Paula Ungureanu.


Min. 23 Pletikosic reduce din diferenţă, 11-7 CSM.


Min. 22 Martin înscrie pe depăşire din partea dreaptă.


Min. 20 Manea e anagajată perfect pe semi-cerc şi restabilim diferenţa de 4 goluri.


Min. 18 Ayglon primeşte o eliminare de 2 minute, iar Novovic înscrie.


Min. 16 Bulatovic marchează cu noroc, după ce mingea a fost atinsă de Paula.


Min. 15 Paula Ungureanu le exasperează pe muntenegrence cu intervenţiile sale: două parade magistrale, iar scorul rămâne 9-4 pentru CSM.


Min. 13 Două goluri superbe înscrise de CSM: Manea lobează portarul advers, Mehmedovic trimite portarul în colţul opus şi marchează.


Min. 12 Ungureanu scoate aruncarea lui Bulatovic.


Min. 11 Neagu aruncă mult peste poartă şi bifează o nouă ratare.


Min. 10 Gullden înscrie pe pătrundere.


Min. 8 Paula Ungureanu întinde piciorul stâng şi blochează aruncarea adversarei.


Min. 7 Oana Manea e angajată pe semicerc şi înscrie


Min. 6 Brădeanu înscrie de la 9 metri, Neagu egalează situaţia imediat.


Min. 5 Neagu aruncă în bară, dar a marcat de două ori deja.


Min. 2 Torstensson deschide scorul, dar muntenegrencele egalează.


Min. 1 A început finala mică la Budapesta.


Urmăreşte aici evoluţia scorului în finala mică a Final Four-ului de la Budapesta, CSM Bucureşti – Buducnost.
Partida se va disputa duminică, de la 16:15.  Va fi o confruntare între actuala şi viitoarea echipă a celei mai bune handbaliste din lume, Cristina Neagu.


UPDATE Final la Budapesta, 38-33 în favoarea macedonecelor de la Vardar în a doua semifinală a zilei. Fanii CSM-ului au scandat „România, România” la finalul partidei, în timp ce jucătoarele noastre s-au ridicat de pe bancă şi i-au aplaudat.

Jucatoarele echipei HC Vardar reactioneaza dupa inscrierea unui gol in meciul de handbal feminin contra echipei CSM Bucuresti, din semifinala Ligii Campionilor, disputat in Sala Papp Laszlo din Budapesta, Ungaria, 6 mai 2017. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

UPDATE Mai puţin de zece minute până la finalul partidei. Vardar conduce cu 33-26 în acest moment iar Gyor le aşteaptă pe macedonence în finala mare de mâine. CSM şi Cristina Neagu se vor lupta pentru o clasare pe podium în finala mică. Pentru Vardar ar fi prima finală mare după trei ediţii consecutive în care a terminat pe poziţia a treia.

Martin Carmen (D), de la CSM Bucuresti, arunca la poarta in meciul de handbal feminin contra echipei HC Vardar, din semifinala Ligii Campionilor, disputat in Sala Papp Laszlo din Budapesta, Ungaria, 6 mai 2017. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

UPDATE Niombla înscrie din nou de la şapte metri şi duce scorul la 31-22. Din tribune se aude „Jucăm, jucăm, jucăm şi câştigăm”. Fanii români veniţi la Budapesta se ridică mult peste nivelul echipei.

Suporteri romani urmaresc meciul de handbal dintre CSM Bucuresti si HC Vardar Skopie din semifinala Champions League Final 4, disputat in Sala Papp Laszlo din Budapesta, Ungaria, 6 mai 2017. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

UPDATE Franţuzoaica Niombla marchează golul cu numărul 20 pentru CSM. Din păcate Vardar are în continuare un avans considerabil, scorul fiind 27-20 în minutul 40 al partidei. Fanii români continuă să facă spectacol în tribune, chiar dacă diferenţa de scor este destul de mare.

UPDATE S-a refăcut diferenţa de zece goluri între Vardar şi CSM Bucureşti. Fetele noastre nu se regăsesc nici în această parte secundă, astfel că macedonecele sunt cu un pas în finala mare. Gyor e prima finalistă a zilei după victoria cu Buducnost, scor 26-20.


UPDATE S-a reluat jocul în arena Laszlo Papp din Budapesta! Începem cu superioritate numerică după eliminarea Khmyrovei din finalul primei părţi.


UPDATE Paula Ungureanu evită golul cu numărul 21 în acest final al primei reprize. Reuşim să reducem diferenţa la opt goluri în minutul 29 al primei părţi. În repriza a doua avem nevoie de un miracol pentru a mai spera la finala mare. Pauză la Budapesta, arbitrele se consultă în privinţa Khmyrovei, pe care o elimină în cele din urmă. 21-13 pentru Vardar după primele 30 de minute. CSM-ul s-a prezentat dezastruos în prima parte a semifinalei.

UPDATE „Dacă vreţi să plecă acasă, pot să chem şoferul şi să ne urcăm în autocar. Trebuie să luptăm pentru CSM”, Per Johansson a avut o nouă criză de nervi în timpul unui time-out cerut de echipa nostră. Din păcate, antrenorul nu a reuşit să-şi motiveze jucătoarele, scorul este acum 18-8 în favoarea adversarelor.


UPDATE Vardar conduce cu 12-7 după primul sfert de oră. Per Johansson a avut o criză de nervi în timpul time-out-ului, şi le cere fetelor sale să blocheze tot ce pot în apărare. CSM-ul a ratat două aruncări consecutive de la şapte metri! În superioritate numerică, Vardar a marcat de două ori iar echipa noastră nu a punctat nici măcar o singură dată.


UPDATE După primele zece minute, Vardar conduce cu 9-3! Adversarele noastre au ratat la un singur atac poziţional. Atacul CSM-ului trebuie să se trezească pentru ca echipa din Capitală să mai spere la finala mare.


UPDATE Început de coşmar pentru CSM la Budapesta! După opt minute şi jumătate, fetele noastre au marcat un singur gol, în timp ce adversarele au punctat de şapte ori.


UPDATE CSM e condusă cu 5-1 după primele şase minute. Jucătoarele noastre au început foarte slab semifinala în timp ce adversarele se prezintă la capacitate maximă în debutul partidei. Time-out cerut de Per Johansson după golul de 5-1.

UPDATE Vardar a avut atacul în debutul partidei şi a deschis scorul. După numai câteva secunde, fetele noastre au pierdut mingea iar diferenţa s-a majorat la 2-0. CSM a marcat primul gol prin Gullden de la şapte metri.


UPDATE Cele două echipe se pregătesc să intre pe parchetul arenei Laszlo Papp din Budapesta! Fanii români care s-au deplasat în Ungaria domină fundalul sonor în sala maghiară. 1500 de suporteri veniţi din toată ţara au trecut graniţa pentru a le încuraja pe fetele de la CSM. Antrenorul echipei noastre, Per Johansson, a fost primit cu huiduieli de către publicul maghiar.


UPDATE Au mai rămas 30 de minute până la meciul zilei pentru România! Gyor e prima finalistă după 26-20 în faţa echipei Cristinei Neagu, Buducnost. Cea mai bună jucătoare a lumii va juca mâine în finala mică a Ligii Campionilor. Vardar Skopje se află la a treia semifinală consecutivă, dar de tot atâtea ori a terminat Liga Campionilor pe locul al treilea. CSM va juca astăzi a doua semifinală din istorie, prima fiind anul trecut când fetele noastre au adus trofeul la Bucureşti.

UPDATE „Am văzut să zic zece secunde din prima semifinală. Am avut un şofer de autocar care a mers extrem de încet. Fetele au timp să se pregătească, dar nu am avut timp să vedem meciul dintre Buducnost şi Gyor”, a spus Cristina Vărzaru la microfonul Digi Sport.


UPDATE Final în prima semifinală a zilei! Buducnost merge în finala mică după ce Gyor s-a impus cu 26-20.


UPDATE Au mai rămas cinci minute până la final, Gyor conduce cu şase goluri în acest final de partidă. E aproape imposibil ca Buducnost să mai întoarcă soarta acestei semifinale, astfel că nici în acest an, Cristina Neagu nu se va afla în finala competiţiei.


UPDATE Cu 12 minute înainte de finalul primei semifinale, Gyor îşi menţine avantajul de cinci goluri. Anita Gorbicz a marcat de opt ori din nouă încercări! Cristina Neagu reduce diferenţa la patru goluri, în inferioritate numerică, dar e greu de crezut că maghiarele mai pot rata accederea în finala mare.


UPDATE De nouă minute au avut nevoie jucătoarele de la Buducnost pentru a marca în repriza secundă! Golul a venit dintr-o aruncare de la şapte metri, maghiarele au în continuare un avantaj de cinci goluri.


UPDATE Maghiarele s-au distanţat la şase goluri după primele cinci minute ale reprizei secunde, cea mai mare diferenţă înregistrată astăzi. Buducnost nu a reuşit să puncteze de la reluarea jocului.


UPDATE S-a reluat partida dintre Buducnost şi Gyor! Echipa Cristinei Neagu are atacul în debutul părţii secunde.


UPDATE Un suporter al CSM Bucureşti a câştigat în pauză un concurs de aruncări, într-o finală cu un suporter al echipei Buducnost. În semifinale, fanul CSM-ului s-a impus clar în faţa unui susţinător al chipei Vardar. Tot în pauza meciului dintre Buducnost şi Gyor, un suporter maghiar şi-a cerut iubita de soţie în aplauzele celor 10.000 de oameni prezenţi în tribune.


UPDATE Pauză la Budapesta! Bulatovic şi Neagu o ţin pe Buducnost în cursa pentru finala mare. Maghiarele au avut un avans de cinci goluri la jumătatea reprizei, dar după primele 30 de minute Gyor conduce cu 12-9. La ultima fază a primei reprize, Batinovic a încercat să-şi pună echipa pe contraatac dar a pasat la o adversară care a marcat de la jumătatea terenului în poarta goală.


UPDATE Gyor s-a distanţat la cinci goluri după primele 24 de minute! Anita Gorbicz, marcatoarea all-time a Ligii Campionilor a reuşit să marcheze de trei ori din trei aruncări. Buducnost a avut superioritate numerică de trei ori până acum, dar maghiarele au jucat impecabil cu un om în minus.


UPDATE Cristina Neagu a marcat trei din cele patru goluri ale echipei sale, în primul sfert de oră al partidei. Suporterii români se fac auziţi la fiecare acţiune a „Balonului de Aur” din handbalul feminin. Gyor conduce cu 7-4 la jumătatea primei reprize.


UPDATE Gyor a început în forţă partida, reuşind să conducă cu 4-1, dar Neagu şi Bulatovic au redus diferenţa la 4-3. Românca ce îmbracă tricoul cu numărul opt a fost la un pas de a restabili egalitatea, dar bara le-a salvat pe maghiare. 4-3 pentru Gyor în minutul 12.


UPDATE Cristina Neagu a marcat primul gol pentru echipa sa în Final Four! Buducnost-Gyor, 1-1 după trei minute.


UPDATE Sectorul românesc a început să se populeze! Vom avea 1500 de suporteri în tribunele arenei maghiare, dintre care aproximativ 300 numai din Vâlcea. Urale masive din partea românilor pentru Cristina Neagu, jucătoarea celor de la Buducnost.

UPDATE „E a patra oară la rând când ne aflăm în Final Four, am avut un sezon cu suişuri şi coborâşuri dar cred că ne vom ridica la cel mai înalt nivel astăzi. Suntem pregătite pentru luptă, anul trecut am avut câteva probleme. Sper ca jucătoarele noastre să fie în formă. Cristina Neagu este una dintre cele mai bune jucătoare, îşi va arăta din nou valoarea. Românii veniţi aici sper că vor ţine cu Buducnost în partida cu Gyor”, a declarat antrenoarea lui Buducnost, Bojana Popovic.


UPDATE A mai rămas o oră până la primul meci din Final Four, Buducnost – Gyor! Partida va fi arbitrată de româncele Cristina Năstase şi Simona Stancu. Katarina Bulatovic (Buducnost) şi Cristina Vărzaru (CSM Bucureşti) se luptă pentru a deveni a treia cea mai titrată jucătoare din istoria Ligii Campionilor! Ambele au câştigat competiţia de câte patru ori, primele două locuri fiind ocupate de Bojana Popovic şi Ausra Fridrikas, cu câte şase trofee în palmares.

UPDATE Suedeza Isabelle Gullden, conducătoarea de joc a echipei CSM Bucureşti, a declarat, pentru site-ul turneului final al Ligii Campionilor la handbal feminin, că anul acesta va fi un Final4 diferit faţă de anul trecut.
”Cred că acest Final4 va fi foarte diferit faţă de precedentul. Nu există o favorită clară şi cred că CSM va fi în mintea tuturor acum”, a afirmat Gullden. ”Asta nu mă face să fiu nervoasă. De fapt, pe teren nu sunt niciodată nervoasă. Ar extraordinar dacă am reuşi dubla, dar e foarte greu de realizat acest lucru”, a mai spus handbalista scandinavă, autoare a nu mai puţin de 15 goluri în finala de anul trecut cu Gyor.

”Handbalul e mai distractiv când joci de plăcere. Unele jucătoare nu sunt aşa, nu cred că o vezi pe Linnea Torstensson, colega mea suedeză, zâmbind pe teren. Eu, în schimb, joc bine când mă simt bine”, a declarat golghetera ediţiei trecute a EHF Champions League.

”Chiar dacă mă aleg cu un ochi vânăt sau zgâriată pe faţă, nu contează, tot sunt fericită. Nu sunt niciodată nervoasă când joc”

UPDATE Fetele de la CSM Bucureşti au ajuns în Ungaria, scrie DolceSport. Hotelul Aquincum le-a purtat noroc handbalistelor de la CSM anul trecut. Un hotel de lux, cu vedere la Insula Margareta, situat la 5 minute de mers cu autocarul de sala in care se vor disputa duelurile din Final Four. Si de data aceasta, fetele vor fi cazate in aceeasi locatie de 5 stele. Mai mult, pentru a repeta performanta de anul trecut, handbalistele au apelat si la superstitii: vor sta in aceleasi camere. „Fetele au amintiri plăcute de la hotel şi de la meciuri. Desigur, creierul funcţionează în acest mod, îşi poate reînvia amintiri de anul trecut şi mă voi folosi şi eu de acele amintiri când voi vorbi cu ele, pentru că eu nu am fost aici anul trecut, dar multe dintre ele au fost.
Am să încerc să construiesc acest feeling în echipă pentru fetele şi antrenorii care nu au fost anul trecut aici. Bineînţeles că ne putem folosi de asta”, a declarat Per Johansson pentru Dolce Sport. „Cred că am terminat cu tot ce e legat de tactică şi de antrenamente. Avem un singur antrenament, apoi totul se canalizează pe energie. Voi încerca să găsesc cuvintele potrivite să le motivez, poate cu unele vizionări, cu unele discuţii sau cu nişte discursuri, încă nu m-am decis. Totul doar pentru relaxare, să fie ca un leu relaxat sâmbătă”, a mai spus antrenorul de la CSM pentru DolceSport.
UPDATE Pentru a câştiga din nou trofeul Ligii Campionilor, CSM Bucureşti trebuie să găsească aceeaşi reţetă de anul trecut, adică să câştige două jocuri într-un interval de 24 de ore. De la terminarea semifinalei cu Vardar (începe la 18:45 şi se termină cel mai devreme la 20:15) şi până la startul finalei mari, pe care şi-o doreşte handbalul românesc (ora 18:45) sunt mai puţin de 24 de ore. ”Dacă am ajunge în finală la fel ca anul trecut, n-am mai simţi nici oboseală, nici lovituri. Nu te mai gândeşti la absolut nimic, decât să joci. Ştii că mai ai 60 de minute şi pe urmă rămâi fără voce”, a declarat Oana Manea.


Toate informaţiile despre cursa campioanei României, CSM Bucureşti, spre apărarea trofeului Ligii Campionilor, le veţi putea găsi aici. ProSport vă va prezenta pas cu pas fiecare detaliu din aventura din Budapesta a fetelor suedezului Per Johansson.

”Sunt mândră că fac parte din această echipă, mă bucur enorm că am reuşit să ne îndeplinim obiectivul, calificarea între primele patru, cele mai bune echipe din această competiţie supremă. Şi mă bucur enorm că putem să ne apărăm Cupa. Îmi doresc enorm să câştig trofeul, este visul meu”, spune portarul Paula Ungureanu.

Ce spune preşedintele clubului

”Tigroaicele” vor pleca joi spre Budapesta, cu două zile mai devreme de partida semifinală cu Vardar Skopje (sâmbătă, ora 18:45). Înainte de a decola spre capitala Ungariei, Alin Petrache, directorul general al CSM Bucureşti, şi-a elogiat echipa.

”Vreau să mulţumesc fetelor pentru eforturile care le-au făcut, nu sunt jucătoare bune aşa cum am auzit de fiecare dată, ci sunt nişte jucătoare extraordinare. Experienţa de care au dat dovadă, ne face să ne gândim că CSM Bucureşti îşi merită locul în Final 4. Obiectivul nostru din acest an a fost calificarea în acest Final 4, iar de aici discutăm de rezultate, discutăm de noroc, discutăm de sănătatea fiecărei jucătoare şi multe alte lucruri care înglobează această competiţie fantastică europeană pe care o jucăm”, a declarat Alin Petrache. Oficialul este convins că CSM Bucureşti va arăta şi mai bine în viitor: ”Este o echipă puternică, s-ar putea să fim Real Madrid al Europei în handbal, iar asta nu poate decât să ne bucure”.

Cum a decurs turneul de anul trecut pentru bucureştence

Turneul Final 4 al Ligii Campionilor se desfăşoară sâmbătă şi duminică în Papp Laszlo Arena din Budapesta, CSM Bucureşti urmând să joace în prima zi, în semifinale, cu Vardar Skopje. În celălalt meci se întâlnesc Gyor şi Buducnost, echipa Cristinei Neagu. La ediţia de anul trecut, CSM Bucureşti a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM Bucureşti a câştigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri şi aruncările de departajare.

Sursa: prosport.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*