Universitatea Craiova a câştigat Cupa României la fotbal, după o finală cu FC Hermannstadt

CSU Craiova a câştigat, duminică, pe Arena Naţională din Capitală, a 80-a ediţie a Cupa României, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa din liga a doua AFC Hermannstadt. Dacă se ţine cont de palmaresul fostei echipe Universitatea Craiova, acesta este al şaptelea trofeu al Cupei României pentru formaţia olteană, primul după 1991, potrivit news.ro.

Au marcat: Gustavo ’29, Mitriţă ’58.

Min. ’29, 0-1 – Gustavo a înscris cu un şut de la 16 metri, la colţul lung, după o acţiune la care au mai participat Băluţă şi Mitriţă;

Min. ’58, 0-2 – Mitriţă a marcat cu un şut în poarta goală din interiorul careului, după o pasă a lui Băluţă, care a iniţiat o acţiune de contraatac, în urma unei pase a lui Gustavo.

În urma acestui rezultat, CSU Craiova va participa în turul al treilea preliminar al Ligii Europa.

Au evoluat următoarele echipe:

AFC Hermannstadt: Căbuz – Coman, Crişan, Stoica, Tătar – Dîlbea (Curtean ’64), Boboc – Hergheligiu (Neagu ’69), Rusu, Petrescu – Blănaru (L. Dumitriu ’77). Antrenor Alexandru Pelici;

CSU Craiova: Mitrovici – Popa, Kelici, Ferreira – Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (Glavina ’74), Băluţă (Dimitrov ’90), Mitriţă (Burlacu ’84). Antrenor Devis Mangia.

Cartonaşe galbene: I. Stoica ’26, Herghelegiu ’61, Crişan ’71, Coman ’73, Boboc ’78  Popa ‘2, Zlatinski ’42, Bancu ’55, Kelici ’61. Băluţă 74.

Arbitri: Marcel Bîrsan – Adrian Radu Ghinguleac şi Ciprian Florin Danşa – Cătălin Popa;

Observatori: George Ionescu şi Octavian Goga.

La finală au asistat peste 30.000 de spectatori, din care circa 20.000 de suporteri olteni şi aproximativ 7.000 de fani sibieni.

 
Sursa: stiripesurse.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*