Unde a pierdut Simona Halep semifinala cu Garbine Muguruza: „A fost un moment crucial!” Părerea specialiștilor

Simona Halep s-a oprit în semifinale la Australian Open, după ce a fost învinsă în două seturi, 6-7, 5-7, de Garbine Muguruza. La final, specialiștii Barbara Schett și Mats Wilander au făcut o scurtă radiografie a partidei.

Simona Halep, învinsă de Garbine Muguruza în semifinale la Australian Open

Barbara Schett crede că momentul crucial al meciului a fost în tie-break-ul primului act, când Simona Halep aratat două mingi de set. De partea cealaltă, fostul mare campion suedez a subliniat, la Game, Schett & Mats, pe Eurosport, punctul slab al sportivei noastre: venirile la fileu.

Barbara Schett: Ce victorie pentru Garbine Muguruza și ce nivel ridicat al meciului!

Mats Wilander: Simonei nu-i place să vină la fileu. Garbine, de partea cealaltă, se simte foarte bine la fileu, pune presiune pe tine venind acolo.

Barbara Schett: A dictat punctele Garbine, a jucat cu mai mult curaj. De asta cred că a meritat victoria.

Mats Wilander: Când începe să câștige, câștigă încredere, are două Slam-uri, are șanse să-l câștige pe al treilea.

Barbara Schett: A fost un moment crucial când Simona a avut două mingi de set (n.r. în tie-break-ul primului set).

Mats Wilander: Cred că și Simona știe că mai trebuie să îmbunătățească ceva la serviciu și la loviturile din spate. Și că trebuie să vină la fileu.

Simona Halep – Garbine Muguruza 6-7, 5-7

Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de Garbine Muguruza, scor 6-7 (8-10), 5-7, joi, la Melbourne, în semifinalele de la Australian Open.

Muguruza (26 ani, 32 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 5 minute, graţie unui joc foarte ofensiv, foarte agresiv, prin care a împins-o şi a presat-o mereu pe Halep.

Meciul a fost unul pe muchie de cuţit de la un capăt la altul, în care Halep şi-a creat multe oportunităţi, dar Muguruza s-a salvat cu serviciul.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, în care ambele jucătoare au avut avantaj la un moment dat. Halep a fost la conducere cu serviciul până la 3-2, apoi Muguruza a reuşit trei game-uri consecutive şi s-a desprins la 5-3. Halep a revenit în joc şi a reuşit să egaleze (5-5), a avut 6-5 şi a ratat două mingi de set, iar apoi s-a ajuns în tie-break. Muguruza a condus cu 3-0, Halep a făcut apoi patru puncte consecutive, a salvat două mingi de set, a ratat alte două (7-6 şi 8-7), iar în cele din urmă iberica a reuşit să se impună cu 10-8.

În actul secund, Halep a reuşit să rupă echilibrul şi s-a desprins la 4-2, apoi a avut 5-3, dar nu a reuşit să fructifice acest avantaj. Muguruza a întors soarta setului şi a câștigat cu 7-5, după patru game-uri consecutive.

Garbine Muguruza va juca în finală cu americanca Sofia Kenin (15 WTA), care a dispus în prima semifinală de liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, cu 7-6 (8/6) 7-5, un scor aproape identic cu cel din a doua semifinală.

Sursa: digisport.ro

About admin