Turcia a lansat primul brand auto național: TOGG

2020 a început cum nu se poate mai bine pentru turci, care au lansat TOGG, primul brand auto național. Noul brand va produce exclusiv modele electrice, 100% tucești. 

Ambiția președintelui Recep Tayyip Erdogan s-a împlinit. Acesta a dezvăluit primul automobil produs în integralitate în țara pe care o conduce, un angajament între mai multe companii, sub numele “Turkey’s Automobile Joint Venture Group”.

Erdogan are ambiții mari cu TOGG

Investițita totală pentru TOGG este estimată la aproximativ 3,7 miliarde de dolari. Primul model este un SUV, care va fi lansat oficial în 2022. Potrivit Reuters, primul model electric TOGG va avea o producție anuală de 175.000 de unități. Turcii susțin că TOGG va deveni un “brand global”, iar prima țintă este Europa.

De asemenea, Erdogan și-a luat angajamentul că până în 2022, Turcia va vea o rețea națională de stații de încărcare pentru mașini electrice.

TOGG cu 400 de CP

„Opţiunea mai ieftină promite o autonomie teoretică de 300 de kilometri, în timp ce pachetul superior ar trebui acopere o autonomie de peste 482 de kilometri. Încărcarea rapidă va permite SUV-ului C să ajungă la 80 la sută din capacitatea acumulatorilor în doar 30 de minute. TOGG a anunţat că va oferi o garanţie de opt ani pentru acumulatori.

SUV-ul va avea tracţiune pe spate unde motorul va furniza 200 CP, dar şi o variantă cu tracţiune integrală. În acest caz, puterea finală va fi de 400 CP. Cifrele de cuplu nu sunt încă disponibile, dar TOGG spune că modelul cu tracţiune din spate poate atinge 100 de kilometri pe oră în 7,6 secunde, iar versiunea integrală va reuşi această performanţă în numai 4,8 secunde”, informează Adevărul.

 

 

Sursa: mrnews.ro

About admin