Tenis BraviSIMO! Halep o surclasează pe Kontaveit şi se califică în semifinale la Roma! Cu cine se va lupta pentru marea… BraviSIMO! Halep o surclasează pe Kontaveit şi se califică în semifinale la Roma! Cu cine se va lupta pentru marea finală

  • Simona Halep (4 WTA) s-a calificat vineri în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, învingând-o fără emoţii pe Anett Kontaveit (Estonia, 68 WTA), scor 6-2, 6-4.
  • Pentru un loc în marea finală, Halep se va duela cu câştigătoarea partidei dintre Kiki Bertens (Olanda, 20 WTA) şi Daria Gavrilova (Australia, 33 WTA), programată în jurul orei 16:00.

VICTORIEEE superbă pentru Simona Halep, iar românca merge pentru a treia oară în carieră în semifinalele de la Roma: 6-2, 6-4 cu Anett Kontaveit! Halep a dominat-o pe jucătoarea care a eliminat-o pe Kerber în turul secund, obţinând calificarea într-o oră şi 22 minute! Este a 9-a victorie consecutivă şi a treia semifinală la rând pentru sportiva care încasează un cec în valoare de 115.170 de euro. Iar Simona va fi favorită clară şi în penultimul act la Internaţionalele Italiei, indiferent că următoarea adversară va fi Kiki Bertens sau Daria Gavrilova!

Halep a prins gustul victoriilor după ce a triumfat la Madrid, iar constănţeanca nu se mai opreşte nici la Roma! Simona a ajuns la nivelul la care nu mai e interesată de cine se află de partea cealaltă a fileui şi îşi face jocul perfect pe o suprafaţă ce îi oferă un confort şi mai mare. A 4-a jucătoare a lumii a intrat extrem de agresivă în meciul cu Kontaveit, iar sportiva din Estonia nu a avut nicio şansă într-un prim set controlat în totalitate de Halep. După 35 de minute, Simona îşi adjudeca manşa fără să transpire: 6-2.

Simona a avut un start fulminant şi în setul secund, s-a desprins la 4-1, însă Anett a reuşit să-i dea bătăi de cap, apropiindu-se la 4-3! A urmat un game crucial, în care eleva lui Darren Cahill a arătat cât de puternică este din punct de vedere mental. Halep a condus cu 40-0, Kontaveit a revenit incredibil şi a câştigat patru puncte consecutive, dar românca a întors scorul după un schimb în care adversara s-a împiedicat la propriu. Şi estona a rămas la pământ, chiar dacă a mai punctat o dată la 5-3, pentru că Simona s-a întors hotărâtă după pauza dintre game-uri: 6-2, 6-4!

Downs Kontaveit 6-2, 6-4!

14:22 Halep – Kontaveit 6-2, 5-4! Anett face un game solid, dar Simona urmează la serviciu. Calificare în semifinale se poate decide în câteva minute!


14:17 Halep se apropie la un singur game de semifinale, scor 6-2, 5-3, după un game cu peripeţii! Simona a condus cu 40-0, Anett a revenit incredibil şi a câştigat patru puncte consecutive, dar românca a întors scorul după un schimb în care Kontaveit a suferit o căzătură teribilă.

14:12 Pentru prima oară în meci, Simona este pasivă şi o lasă pe Anett să preia iniţiativa, iar estona strânge scorul, 4-3!


14:08 Halep – Kontaveit 6-2, 4-2! Adversara Simonei ştie că nu mai are nimic de pierdut, joacă la risc şi recuperează un break.

14:03 Halep e de neoprit şi se duce la 4-1 în setul secund! Kontaveit rămâne în bocanci la o dreaptă spectaculoasă prin care Simona reuşeşte încă un break!

14:00 Halep – Kontaveit 6-2, 3-1! Estona intră într-un duel de lovituri de rever şi este victimă sigură în faţa Simonei: românca rămâne în control.


13:55 Simona a avut două şanse consecutive de dublu break, la 40-15, însă face un mic pas în spate, iar Anett câştigă patru puncte la rând, scor 2-1!

13:51 Halep – Kontaveit 6-2, 2-0! Avem impresia că Simona a învins-o deja pe Anett la nivel mental, este foarte hotărâtă în continuare şi îşi face serviciul fără emoţii.


13:47 Simona nu îi dă nicio şansă estonei nici în startul setului secund, iar românca începe cu break, după un punct în care a ieşit spectaculos din defensivă în ofensivă: 1-0!

13:41 SEET câştigat de Halep, scor 6-2, după 35 de minute! Simona a jucat aproape fără greşeală până acum, fiind chiar mai agresivă decât în precedentele partide de la Roma! Anett nu are reacţie pe centralul de la Foro Italico.


13:36 Halep – Kontaveit 5-2, după un game chinuit, câştigat de outsideră cu serviciul! Adversara Simonei solicită imediat intervenţia antrenorului, care îi transmite să rămână calmă.

13:28 Simona câştigă la 0 un game superb, după câteva puncte de CNN, iar sportiva noastră se desprinde la 5-1!

13:26 Halep – Kontaveit 4-1! Simona reface diferenţa de 3 game-uri, după un atac în aut al estonei! Constănţeanca este prea bună în defensivă şi o determină pe Anett să greşească destul de mult.


13:20 Anett dă primele semne de viaţă şi recuperează un break, scor 3-1, după un rever frumos, expediat în lungul liniei.

13:15 Halep – Kontaveit 3-0, cu dublu break! Simona este superioară la toate capitolele în acest început de meci: serviciu, retur şi deplasare în teren!


13:12 Halep serveşte excelent şi confirmă break-ul, 2-0! Kontaveit nu are ritm în faţa româncei.

13:10 Simona câştigă pe serviciul adversarei din primul game, după un backhand trimis în fileu de Anett: 1-0!


13:05 Halep şi Kontaveit încep duelul în primul sfert de finală de la Roma! Simona a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să primească!

12:45 Deşi se află într-o formă excelentă, Simona a lăsat să se înţeleagă după victoria cu Pavliucenkova că nu totul este roz din punct de vedere fizic. Sportiva noastră a ajuns însă la un nivel la care poate să gestioneze cu uşurinţă diversele probleme: „Tot mai am mici dureri la genunchi, însă nu mai dau importanţă. Bineînteles, nu sunt aşa de mari ca în trecut. Va trebui să joc cu această durere tot timpul, dar nu mă afectează la deplasarea pe teren”.


12:30 Halep a avut o atitudine de luptătoare toată săptămâna, arătând aceeaşi motivaţie şi la antrenamentul de astăzi. Jurnaliştii italieni au filmat-o printre trandafiri pe a 4-a jucătoare a lumii.


12:15 Simona a făcut instrucţie cu Anett în singura lor partidă directă, scor 6-3, 6-0 la Miami (hard), dar spune că este îngrijorată din cauza faptului că nu ştie cum joacă estona pe zgură… Sperăm totuşi că Halep a găsit timp, între două episoade din serialul turcesc, să vizioneze şi un meci al adversarei de astăzi.

12:00 Ciao! Începem live blogul cu acelaşi salut care ne-a adus noroc ieri, dar să aflăm care sunt lucrurile ce au ajutat-o pe Halep să facă acest parcurs frumos la Roma. Sportiva noastră a spus la conferinţa de presă că se delectează cu cărţi de psihologie şi vizionează filme turceşti înaintea meciurilor: „Când sunt în cameră, citesc cărţi de psihologie, pentru că vreau să îmi lucrez această parte. Aşa că majoritatea cărţilor sunt de psihologie. De asemenea, mă uit la filme turceşti. Am în laptop un serial turcesc la care mă uit acum, dar nu foarte mult!”.


Halep, proaspăt campioană la Madrid, are şansa fanastică de a ajunge în a treia semifinală a sezonului, după ce a mai pătruns în careul de aşi la Stuttgart (s-a oprit în semifinale) şi Madrid (campioană), înfruntând o jucătoare mai slab clasată cu 64 de locuri decât ea. Nu la fel de dezechilibrat va fi şi raportul de forţe din teren, pentru că estona a reuşit până acum un turneu excepţional la Internaţionalele Italiei.

Anett Kontaveit le-a învins în tururile precedente pe Angelique Kerber din Germania (6-4, 6-0) şi pe croata Mirjana Lucic (6-1, 6-1), în timp ce Simona Halep a trecut şi ea de două adversare valoroase: 6-4, 6-4 cu Laura Siegemund (Germania), în turul doi, respectiv 6-1, 4-6, 6-0 cu Anastasia Pavliucenkova (Rusia) în optimi.

Jucătoarea care se va impune în meciul programat pe centralul de la Foro Italico se va confrunta în penultimul act cu Kiki Bertens (Olanda, 20 WTA) sau cu Daria Gavrilova (Australia, 33 WTA). Şi miza financiară este una importantă, ţinând cont că semifinalistele vor fi premiate cu câte 115.170 de euro.
Sursa: prosport.com

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*