„Sportul e mai bun decât multe medicamente”

Pe lângă beneficiile fizice ale exercițiilor, acestea sunt asociate și cu o reducere a nivelului de stres din creier, ceea ce duce la o scădere a riscului de boli cardiovasculare, potrivit studiului, scrie CNN.

„Persoanele care fac mai multă mișcare au avut o reducere graduală a semnalelor legate de stres în creier”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Ahmed Tawakol, cardiolog la Mass General Hospital și profesor asociat de medicină la Harvard Medical School din Boston, după ce a analizat anumite imagini ale creierului unor participanți la studiu.

„Am găsit asocieri frumoase conform cărora exercițiile fizice par să reducă, în parte, riscurile de boli de inimă prin scăderea semnalelor legate de stres”, a adăugat el.

Toată lumea ar trebui să fie atentă ori de câte ori apar studii care arată acest tip de îmbunătățire rezultată în urma unei schimbări a stilului de viață, a declarat Dr. Andrew Freeman, director de prevenire cardiovasculară și wellness la National Jewish Health din Denver. Freeman nu a fost implicat în acest studiu.

sursa: stirileprotv.ro

About Marketing Promo One