Jucătoarea din Kazahstan a învins-o azi, după un meci de mare luptă, pe americanca Danielle Rose Collins (26 de ani, 25 WTA), scor 6-4, 2-6, 7-5, după două ore și 38 de minute de joc.

Deși pornea din postura de outsider în fața americancei, Putintseva a fost jucătoarea care a dictat ostilitățile. Cu o disponibilitate de joc remarcabilă, stăpână pe sine și dispusă să aibă răbdare în schimburi, kazaha a controlat primul set, pe care l-a câștigat cu 6-4. 

Tresărirea lui Danielle Collins și-a făcut simțită prezența în setul secund. Americanca a mărit intensitatea și s-a impus cu 6-2, trimițând partida în decisiv.

Acolo, Putintseva a ieșit la suprafață dintr-un final în care a rezistat tentativei lui Collins de a rămâne în meci. Kazaha s-a impus cu 7-5, după ce ratase în prealabil câteva mingi de meci, și se pregătește acum pentru un duel în premieră cu Simona Halep. 

CV Yulia Putintseva

În vârstă de 25 de ani, Yulia Putintseva ocupă în prezent locul 38 în clasamentul WTA. Kazaha a gravitat aproape toată cariera în jurul locurilor 20-30, cea mai bună poziție ocupată de aceasta fiind locul 27,în februarie 2017.

Putintseva a cucerit un titlu de-a lungul carierei, în 2019, Nurnberg, pe zgură. Kazaha a mai disputat alte două finale (St. Petersburg 2017) și Guanghzou (2018), ambele pierdute.

Sursa: gsp.ro