Simona Halep, victorie-fulger împotriva Arynei Sabalenka » Avem duel românesc în semifinale!

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Shenzhen, graţie victoriei în două seturi cu Aryna Sabalenka (73 WTA), scor 6-2, 6-2, iar în penultimul act se va duela cu Irina Begu, mâine, de la ora 08:00. 

Românca nu a întâmpinat probleme în faţa unei jucătoare pe care a înfruntat-o pentru prima oară în circuitul WTA şi a încheiat meciul după doar o oră de joc. Liderul mondial a returnat excelent serviciile puternice ale bielorusei şi a profitat de numeroasele greşeli ale advesarei.

Halep şi-a pierdut serviciul o singură dată în meciul cu Sabalenka, în primul set, dar a reacţionat extrem de bine şi nu a cedat niciun moment iniţiativa.

„Ştiam că loveşte foarte puternic, dar am stat bine pe picioare şi am putut bloca fiecare lovitură. Am simţit că am jucat foarte bine. Mâine va fi un meci greu împotriva unei alte românce, dar îmi doresc să înving.

Mă simt bine la Shenzhen şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit astăzi să mă urmărească”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Meciul dintre Simona Halep şi Irina Begu se va juca vineri dimineaţă şi va putea fi urmărit în direct pe TV Digi Sport şi liveTEXT pe GSP.ro. Cele două românce s-au mai duelat de trei ori până acum, la Hobart în 2012 şi la Madrid şi Wuhan în 2016, iar Halep a câştigat toate cele trei întâlniri.

Halep şi Begu joacă împreună în proba de dublu a turneului de la Shenzhen, unde sunt calificate în semifinale.

liveTEXT » Simona Halep – Aryna Sabalenka 6-2/6-2

6-2 // GAME-SET-MECI HALEP! Românca riscă pe al doilea serviciu la ultimul punct şi încheie partida cu Sabalenka printr-un as.

5-2 // BREAK Halep! Românca returnează agresiv şi obţine un nou break, iar acum va servi pentru câştigarea meciului.

4-2 // GAME Halep. Românca îşi consolidează break-ul cu un game alb, profitând din nou de erorile adversarei.

3-2 // BREAK Simona! Halep obţine primul break al setului secund, la capătul unui game în care Sabalenka a comis din nou multe erori neforţate.

2-2 // GAME Halep. Simona controlează jocul graţie primului serviciu extrem de eficient şi câştigă game-ul pe propriul serviciu.

1-2 // GAME Sabalenka. Bielorusa îşi face serviciul, dar la pauza dintre game-uri solicită din nou intervenţia antrenorului.

1-1 // GAME Halep. Românca serveşte excelent face un nou game alb pentru a restabili egalitatea.

0-1 // GAME Sabalenka. Bielorusa îşi face serviciul după ce salvează o primă minge de break în acest set, după un serviciu la limită.

6-2 // SET HALEP! Joc agresiv afişat de Sabalenka în ultimul game al primului act, însă o minge trimisă în afara terenului de bielorusă i-a oferit Simonei o nouă şansă de a închide setul, pe care românca a fructificat-o cu un as.

5-2 // GAME Sabalenka. Bielorusa salvează o primă minge de set a Simonei, iar apoi închide game-ul cu o scurtă de efect. Halep va servi însă pentru primul set.

5-1 // GAME Halep. Game alb făcut de Simona pe propriul serviciu, iar românca domină autoritar întâlnirea.

4-1 // RE-BREAK Simona! Halep reacţionează excelent şi ajunge din nou la două break-uri în faţă, după ce a condus la 0 pe serviciul adversarei. Sabalenka a salvat o primă minge de break, dar românca a fructificat-o pe cea de-a doua.

3-1 // BREAK Sabalenka! Bielorusa recuperează un break la capătul primului game mai strâns pe serviciul româncei. La 40-40, Halep i-a oferit o şansă de break după o dublă greşeală, iar Sabalenka a profitat.

3-0 // BREAK Halep! Simona profită de greşelile neforţate ale adversarei şi câştigă şi al treilea game al meciului. La pauza dintre game-uri, Sabalenka a apelat la sfaturile antrenorului.

2-0 // GAME Halep. Românca nu are nicio problemă pe propriul serviciu şi îşi consolidează break-ul obţinut în primul game.

1-0 // BREAK Simona! Halep a beneficiat de două mingi de break din primul game şi a fructificat-o pe cea de-a doua.

ora 10:05 // Cele două jucătoare au ieşit la încălzire. Sabalenka va servi prima.

ora 09:55 // Meciul dintre Maria Sharapova şi Zarina Diyas s-a încheiat cu victoria rusoaicei în două seturi, 6-3, 6-3, iar în câteva minute va începe partidaSimonei Halep.

Va fi primul duel dintre liderul mondial şi jucătoarea bielorusă, care în primul tur a trecut de Monica Niculescu, iar în optimile de finală a trecut de muntenegreanca Danka Kovinici.

În primele două meciuri, Simona le-a eliminat pe Nicole Gibbs (locul 110 WTA) şi Ying Ying Duan (91 WTA).

Dacă se va califica în semifinale, Simona Halep va juca împotriva conaţionalei Irina Begu, care a trecut de Timea Babos, locul 55 WTA, scor 7-5, 7-5.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*