SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA » Eliminare dureroasă pentru Halep! Simona a câștigat doar 3 game-uri în fața locului 44 WTA!

Simona Halep a fost eliminată în semifinalele turneului de la Indian Wells de japoneza Naomi Osaka (20 de ani, 44 WTA), scor 3-6, 0-6.

După un început greoi în care Simona s-a văzut condusă cu 0-2, jucătoarea noastră a revenit și a egalat la 2, însă imediat Osaka și-a câștigat game-ul și a revenit în avantaj. Simona a egalat din nou la 3, dar de aici japoneza a început să atace tot mai tare și liderul mondial n-a mai câștigat niciun game tot meciul! 

Setul doi a fost fără istoric! Simona a început prost, a continuat și a încheiat la fel, fiind învinsă cu un categoric 6-0.

Naomi Osaka o va întâlni în finala de la Indian Wells pe Daria Kasatkina, care a trecut de Venus Williams, scor 4-6, 6-4, 7-5.

0-6 GAME, SET, MECI! Simona n-a avut nicio șansă și Osaka merge în finală!

0-5 BREAK Osaka! Simona e în corzi! Pierde un nou break și șansele să câștige acest meci sunt tot mai mici!
0-4 Game Osaka! 
Naomi atacă în forță și Simona returnează cu greu, mai ales când acest lucru se întâmplă pe serviciul japonezei!

0-3 BREAK Osaka! Simona servește destul de moale și Naomi profită! Jucătoarea noastră l-a chemat pe Darren Cahill pentru a primi câteva sfaturi.
0-2 Game Osaka!
 Naomi își confirmă break-ul! Japoneza începe la fel de bine cum a făcut-o în primul set și o aleargă la fel de mult pe Simona.

0-1 BREAK Osaka! Simona începe cum nu se poate mai rău acest set și încheie game-ul cu o dublă greșeală. 
A început setul doi! Simona servește!

SETUL 1

3-6 GAME, SET! Osaka începe game-ul cu un as și îl termină la fel!

3-5 BREAK Osaka! Liderul mondial atacă furtunos din toate pozițiile! Simona reușește și un punct fabulos! Trimite un lung de linie fantastic după ce a fost supusă presiunii, dar nu e de ajuns! Osaka face break-ul!
3-4 Game Osaka! 
Simona începe bine game-ul, dar Naomi revine și nu-i dă posibilitatea jucătoarei noastre să câștige break-ul. Japoneza continuă să servească puternic.
3-3 Game Halep! Câteva greșeli copilăroase comise de Osaka fac ca Simona să egaleze.

2-3 Game Osaka! Naomi lovește foarte puternic și plasat și o trimite pe Simona dintr-un colț în celălalt al terenului, reușind să câștige două puncte după acest procedeu. 
2-2 Game Halep! 
Din momentul în care a făcut break-ul în urmă cu două game-uri, Osaka n-a mai făcut niciun punct. Simona a bifat 8 puncte la rând și revine în joc!
1-2 BREAK HALEP! 
Două greșeli neprovocate pe rever pentru Osaka i-au fost fatale japonezei, care a pierdut pe propriul serviciu fără să câștige vreun punct.
0-2 BREAK Osaka!
 Simona comite în finalul game-ului o dublă greșeală și îi dă posibilitatea asiaticii să majoreze diferența.
0-1 Game Osaka!
 Naomi începe în forță cu un as încă din primul serviciu, dar apoi comite o dublă greșeală. Simona profită și trimite câteva mingi bine plasate, însă japoneză mai reușește un as și ia primul game.

A început meciul! Naomi Osaka începe partida cu un as!
Cele două jucătoare au intrat pe teren pentru exercițiile de încălzire!

Avantaj clar în meciurile directe

Simona Halep și Naomi Osaka s-au mai întâlnit de trei ori până acum, românca impunându-se de fiecare dată.  Prima întâlnire a fost în turul 3 de la Roland Garros 2016, când Halep a fost nevoită să revină de la 0-1 la seturi și să se impună cu 4-6, 6-2, 6-3. Nici a două înfruntare nu a fost mai simplă. În primul tur al Masterului de la Miami din 2017, Halep s-a impus greu, tot în 3 seturi, scor 6-4, 2-6, 6-3.

Ultima confruntare dintre cele două datează din luna ianuarie a acestui an, când Simona Halep a învins-o pe japoneză în optimile de finală de la Australian Open. Românca s-a impus atunci cu 6-3, 6-2, după un meci dominat în totalitate.

Jucătoarea noastră s-a calificat în semifinale după un meci palpitant cu Petra Martici, câștigat de Simona în trei seturi.

Naomi Osaka a produs una dintre marile surprize ale turneului și a învins-o în sferturi pe Karolina Pliskova, locul 5 WTA, scor 6-2, 6-3. Victoria cu Pliskova a fost cea mai importantă a carierei pentru Osaka, iar calificarea în semifinalele turneului Premier Mandatory reprezintă cea mai bună performanță a sa din întreaga activitate.

Naomi Osaka reprezintă Japonia, dar locuiește de la trei ani la New York. Mama sa e japoneză, iar tatăl e din Haiti. Are un simț al umorului extrem de dezvoltat, cel puțin așa susțin ziariștii americani. Un umor mai puțin înțeles de japonezi.

Are unul dintre cele mai puternice servicii din circuit, iar dreapta ei este năprasnică, la 16 ani reușea să lovească pe forehand cu 160 km/h.

O ARE CA IDOL PE SERENA

„Am fost foarte impresionată când am văzut-o și am vrut să joc ca ea atunci când eram mică. Sper că am început deja să evoluez ca ea”, spunea Osaka în 2016 pentru USA Today. La 1,80 m are înălțimea optimă pentru a reuși în tenisul actual.

 
Sursa: gsp.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*