• În finala de azi, Simona Halep o va înfrunta pentru a 12-a oară în carieră pe Karolina Pliskova, în fața căreia conduce cu 7-4 în raportul meciurilor directe. 
  • Halep are nu mai puțin de 13 victorii consecutive în circuit, câștigând ultimele două turnee la care a participat (Dubai și Praga)
  • Ciocnirea cu Pliskova va fi o premieră. Simona Halep nu a întâlnit în acest sezon nicio jucătoare de Top 10 până la finala de la Roma

liveTEXT de la 15:30 » Simona Halep – Karolina Pliskova

5 ore și 54 de minutea petrecut Simona Halep pe teren la Roma

6 ore și 3 minutea stat pe teren Karolina Pliskova

Simona Halep, pentru a treia oară în finală la Roma

Halep a disputat deja două finale la Roma, în 2017 și 2018, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina. După semifinala de ieri, a glumit, referindu-se la ucraineancă. „Nu joc contra ei, așa că e un plus”, a spus, zâmbind. „Este un meci pentru titlu, trebuie să gestionez situația ceva mai bine decât în anii anteriori. Va fi un meci greu. Acum sunt mai matură însă, să sperăm că va fi mai bine și că voi câștiga trofeul”, a încheiat ea.

Încă un episod din rivalitatea Halep – Pliskova

Finala de la Roma va consemna un nou episod din rivalitatea Halep – Pliskova, devenită unul dintre meciurile clasice din circuitul feminin. Simona se află în avantaj în raportul meciurilor directe, scor 7-4, dar cehoaica le-a câștigat pe ultimele două: ambele în 2019, la Turneul Campioanelor și în semifinala de la Miami.

Pe zgură, cele două s-au înfruntat doar de două ori. Pliskova s-a impus în 2018, la Madrid, scor 6-4, 6-3, în timp ce Halep a învins-o pe jucătoarea din Cehia în penultimul act de la Roland Garros 2017, scor 6-4, 3-6, 6-3.

38 de finalea disputat Simona Halep în carieră înainte de cea de la Roma, câștigând 21 dintre ele

28 de finalea jucat Karolina Pliskova, câștigând 16 dintre ele

VIDEO Rezumatul meciului Halep – Muguruza: