Simona Halep – Johanna Konta 7-5, 6-1, în turul 2 la Madrid. Un set de luptă, altul de distracție. Ce a declarat Simo la sfârșitul meciului

Simona Halep, 27 de ani, locul 3 WTA, o înfruntă astăzi (ora 13.00, Digisport 2) pe britanica Johanna Konta, 27 de ani, locul 41 WTA, în turul 2 al turneului pe zgură de la Madrid. Cele două jucătoare s-au întâlnit anterior de șase ori, fiecare câștigând câte trei meciuri.

Simona Halep – Johanna Konta 7-5, 6-1 „A fost un meci dificil, pentru că Johanna Konta are multă încredere. Nu sunt sută la sută refăcută după acea răceală, dar asta e. Nu am jucat niciodată contra Viktoriei Kuzmova, voi urmări câteva imagini video cu ea”, a declarat Simona Halep la finalul partidei cu Johanna Konta.

Setul 2, game-ul 7. Game, set și meci Simona Halep! Românca o va înfrunta în optimile turneului de la Madrid pe slovaca Viktoria Kuzmova, 20 de ani, locul 46 WTA.

Setul 2, game-ul 6. Halep reacționează imediat după pierderea unui game de serviciu, face break-ul și va servi pentru câștigarea setului și meciului.

Setul 2, game-ul 4. Pe teren există o singură jucătoare, Simona Halep. Adversara ei comite o mulțime de greșeli neforțate, din situații în care, în prima parte a primului set, puncta decisiv.

Setul 2, game-ul 2. Halep reușește break-ul la zero și se desprinde la 2-0 în setul secund, profitând de criza din jocul lui Konta, care acuză probabil pierderea primului set. Britanica nu mai are aceeași precizie în lovituri, trimițând des în aut.

Setul 1, game-ul 12. Konta a condus cu 40-0 pe propriul serviciu, dar Halep a revenit și în cele din urmă a câștigat game-ul și setul, cu ajutorul unor lovituri excelente și al greșelilor neforțate comise de adversară.

Fază comică. Un copil de mingi i-a aruncat mingea în față jucătoarei britanice.

Setul 1, game-ul 11. Halep iese cu bine din cel mai lung game de până acum (peste 7 minute) și conduce cu 6-5, dar Konta urmează să servească.

Setul 1, game-ul 10. Simo a condus cu 30-0 și 40-15 pe serviciul lui Konta, dar britanica a reușit să rămână în set. 5-5!

Setul 1, game-ul 8. Primul break reușit de Halep, care a jucat mai mult pe centru terenului, incomodând-o vizibil pe Konta. Britanica a reușit 12 winere, reprezentanta noastră, doar 6.

Setul 1, game-ul 5. Simona reușește pentru prima dată să câștige un game de serviciu la zero. Punctul decisiv a fost un lob executat dintr-o poziție destul incomodă, care a surprins-o pe Konta.

Setul 1, game-ul 3. Konta reușește primul break al partidei, confirmând startul bun de meci. Spre deosebire de Halep, britanica a câștigat la zero singurul game de serviciu jucat până acum.

Setul 1, game-ul 1. Simona a servit prima în meci, câștigând game-ul destul de greu. Reprezentanta noastră s-a „scos” cu primul serviciu și mai ales cu backhand-ul în lung de linie. Konta a jucat agresiv de fiecare dată când a avut ocazia, urcând foarte bine la fileu.

De fiecare dată când a învins-o pe Konta, Halep a făcut-o în două seturi. În schimb, britanica s-a impus de fiecare dată în trei seturi în fața reprezentantei noastre. Halep a avut câștig de cauză în singurul meci jucat împotriva lui Konta pe zgură.

Konta n-a mai câștigat împotriva unei jucătoare de pe podiumul WTA din 2017, când a învins-o în sferturile turneului de la Wimbledon tocmai pe Halep.

Învingătoarea partidei Halep – Konta va juca în optimile de finală ale turneului de la Madrid cu slovaca Viktoria Kuzmova, 20 de ani, locul 46 WTA.

Sursa: libertatea.ro

About admin