Simona Halep, învinsă în finală la Roma » Românca ratează ocazia de a reveni pe podiumul mondial + Prima reacție de după meci

Simona Halep a pierdut finala turneului WTA de la Roma, contra Elinei Svitolina (11 WTA), în trei seturi, 6-4/5-7/1-6 și ratat ocazia de a reveni pe locul al treilea mondial.

După un un start de set foarte bun reușit de Simona, în care a controlat în întregime jocul, românca a suferit o entorsă pe finalul primului set, iar Svitolina a profitat și a revenit în meci.

Dacă setul al doilea a fost în continuare echilibrat, problemele fizice s-au resimțit tot mai mult în jocul Simonei. Halep a cerut intervenția terapeutului pentru a-i fi bandajată glezna, dar a pierdut în cele din urmă setul secund cu 5-7.

Setul decisiv a fost unul fără istoric, Halep câștigând un singur game, pe final, iar Svitolina câștigă al 8-lea trofeu din carieră. În semifinale, ucraineanca a profitat de abandonul lui Garbine Muguruza. Spanioloaica a decis să nu mai joace la scorul de 4-1 pentru Svitolina din cauza unor probleme medicale.

Turneul WTA de la Roma este dotat cu premii totale în valoare de 2,7 milioane de euro.

“În primul rând, a fost o finală minunată. Vreau să le mulțumesc suporterilor români care au venit aici să mă încurajeze. Este prima mea finală aici la Roma, dar sper că voi mai avea șansa de a juca aici și de a câștiga trofeul” Simona Halep, la finalul meciului cu Svitolina

LIVETEXT 

SETUL III

1-6 // GAME-SET-MECI SVITOLINA! Simona a salvat o primă minge de meci a Svitolinei, iar ucraineanca a ratat-o pe a doua, însă nu a mai greșit și a treia oară, câștigând cel de-al 8-lea trofeu din carieră.

1-5 // Game Halep: Un prim game reușit de Simona în acest set. Românca a avut două lovituri bune în game, însă și Svitolina pare că a slăbit ritmul.

0-5 // Game Svitolina: Simona este nevoită să servească pentru a rămâne în meci, după ce a ratat șansa de a câștiga un prim game în acest set. Ucraineanca a făcut două duble greșeli, dar Simona nu a reușit să profite.

0-3 // Game Svitolina: Simona este neobișnuit de lentă în mișcări și nu pare să se regăsească, iar Svitolina își mărește avantajul.

0-2 // Break Svitolina: Game la 0 reușit de ucraineancă pe serviciul Simonei, care a greșit trei lovituri și a făcut o dublă greșeală în acest game.

0-1 // Game Svitolina: Svitolina își face serviciul, deși Simona reușise să se apropie la un singur punct după ce ucraineanca a condus cu 40-0.

SETUL II

5-7 // Break Svitolina și avem set decisiv! Ucraineanca a condus cu 40-0 pe serviciul Simonei și a fructificat cea de-a doua minge de set din acest game.

5-6 // Game Svitolina: Ucraineanca își câștigă serviciul fără prea mari probleme, pierzând un singur punct pentru o dublă greșeală, iar Simona este din nou nevoită să servească pentru a rămâne în set.

5-5 // Game Halep! Simona rămâne în set, în ciuda faptului că Svitolina a pus presiune pe serviciul advers.

Un nou time-out medical cerut de Simona Halep, iar fizioterapeutul îi bandajează glezna.

Foto: Digi Sport

4-5 // Re-break Halep: Simona salvează o primă minge de set, iar apoi Svitolina face o primă dublă greșeală care îi oferă lui Halep o a doua minge de break în game. Românca face break și servește pentru a rămâne în set.

3-5 // Break Svitolina: Simona nu câștigă decât un singur punct pe propriul serviciu și face multe greșeli care îi dau adversarei șansa de a servi pentru trimiterea meciului în decisiv.

La pauza dintre game-uri, Svitolina a cerut ajutorul fizioterapeutului, iar Halep a purtat o nouă discuție cu Darren Cahill. Nu te plânge la mine de un singur punct pentru 8 game-uri, nu te mai gândi atât la fiecare punct. Ia lucrurile punct cu punct”, i-a spus antrenorul lui Halep.

3-4 // Game Svitolina: Halep greșește ultima minge și ucraineanca trece din nou în avantaj.

3-3 // Game Halep: Simona a făcut o dublă greșeală care i-a adus Svitolinei o minge de break, dar ucraineanca a făcut trei greșeli la rând, iar Simona revine.

2-3 // Re-break Simona: Svitolina reușise break-ul, dar Simona revine și servește pentru a restabili egalitatea în set. Românca pare în continuare destul de afectată după acea lovitură la gleznă.

1-2 // Game Svitolina: Ucraineanca își face serviciul și trece în avantaj.

1-1 // Re-break Svitolina: Ucraineanca câștigă o primă minge de break din acest set, cu o lovitură foarte spectaculoasă. La ultimul punct, Simona a încearcat o scurtă, dar Svitolina a câștigat câștigă punctul cu un rever superb din alergare.

1-0 // Break Halep: Simona începe în forță setul secund și fructifică a doua minge de break a game-ului.

La pauza dintre seturi, Simona a cerut intervenția medicului. Se pare că Halep acuză în continuare probleme la gleznă.

Iată imaginile cu momentul în care Halep și-a sucit glezna:

Foto: Capturi TV Digi Sport

SETUL I

6-4 // Game și set pentru Simona! Game solid reușit de Halep pe propriul serviciu, fără a pierde vreun punct.

Un nou game reușit de Svitolina, iar Halep apelează la Darren Cahill. “Nu te panica, nu te gândi prea mult la fiecare punct”, i-a transmis australianul.

5-4 // Re-break Svitolina: Emoții pentru Halep în debutul game-ului, după ce românca a alunecat și s-a lovit la gleznă. Din fericire, Simona se ridică și continuă meciul, dar Svitolina face break-ul.

5-3 // Break Halep: Svitolina salvează o primă minge de break, dar trimite în fileu la următorul punct, iar Simona va servi pentru meci. Ucraineanca apelează la ajutorul antrenorului.

3-2 // Game Halep: Simona își câștigă serviciul și își consolidează break-ul din game-ul precedent.

2-2 // Break Halep: Simona a fost ceva mai agresivă și a urcat mai mult în teren pe parcursul acestui game, în care Svitolina nu a câștigat decât un singur punct.

1-2 // Game Svitolina: Ucraineanca își face serviciul, după ce Halep a ratat două mingi de break.

1-1 // Game Halep: Simona  a făcut rapid 40-0, dar Svitolina a pus presiune cu două puncte câștigate la rând. Halep a închis însă game-ul la următorul punct și a restabilit egalitatea.

0-1 // Game Svitolina: La 15-15, Halep a câștigat un prim schimb mai lung de mingi. A urmat o minge trimisă în fileu de româncă, iar apoi Simona a ratat și o primă minge de break. Svitolina nu a mai greșit și s-a impus în primul game.

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire, iar meciul va începe în câteva minute. Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.

 

Sursa: gsp.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*