Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 2-6, în optimi la Roland Garros. Românca, „demolată” de poloneza de 19 ani

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) a fost eliminată de Iga Swiatek (19 ani, locul 53 WTA) de la Roland Garros 2020, în optimile competiției.

Poloneza s-a revanșat pentru eșecul de anul trecut, când Halep a învins-o clar, scor 6-1, 6-0.

Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 2-6, în optimi la Roland Garros

Iga Swiatek a început perfect primul set, reușind să-și treacă în cont primul break la chiar primul serviciu al Simonei Halep. Poloneza a fost extren de agresivă încă din debut, iar Halep a părut surprinsă de acest lucru.

Cu lovituri plasate mai mereu aproape de tușă, Swiatek și-a adjudecat primul set după 23 de minute. A fost primul set pierdut de Simona Halep la Roland Garros 2020. Anul trecut, la Paris, Halep o învingea pe Swiatek cu 6-1, 6-0. Poloneza a reușit să se revanșeze din acest punct de vedere. La fel cum a făcut Simona Halep în meciul cu Amanda Anisimova, jucătoare care a eliminat-o în 2019 de la French Open.

În setul secund Halep a reușit să fie mai agresivă, dar execuțiile lui Swiatek au enervat-o din ce în ce mai tare. În câteva rânduri Iga Swiatek a fost ajutată și de banda fileului, care a aruncat mingea în terenul Simonei Halep.

Cu un entuziasm remarcabil și dorința de revanșă după eșecul de anul trecut, Iga Swiatek a reușit în final să o învingă pe Simona Halep, scor 6-1, 6-2. Un joc aproape perfect al adolescentei din Varșovia, care în sferturi va juca cu învingătoarea dintre Martina Trevisan (locul 159 WTA) și Kiki Bertens (locul 8 WTA).

Statistica meciului Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 2-6

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 2-6: Final! Swiatek se impune într-o oră și 10 minute, după un meci pe care l-a controlat categoric.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 2-5: Simona rămâne în meci, dar Swiatek va servi acum pentru câștigarea meciului.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 1-5: Game pentru Swiatek, care se află la un singur game de calificarea în sferturi.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 1-4: Break! După cinci mingi de break salvate, Simona a cedat game-ul și pare tot mai aproape de eliminare. Iga Swiatek joacă la cel mai înalt nivel, are o soluție pentru fiecare lovitură a Simonei Halep, iar acum va servi pentru 5-1.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 1-3: Poloneza își face serviciul, cu ceva emoții, iar acum Simona trebuie să reducă diferența.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 1-2: Bravo, Simona! Halep își face serviciul în cel mai lung game al partidei, care a durat circa 8 minute. Este doar al doilea game câștigat astăzi de Halep, însă poate fi un moment de cotitură, care să-i dea încredere Simonei.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 0-2: Game alb pentru jucătoarea aflată pe locul 53 WTA. Halep nu se trezește, iar Swiatek ajunge la cinci game-uri consecutive câștigate.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 0-1: Break! Swiatek începe cu break setul secund, iar Halep pare din ce în ce mai nervoasă.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6, 0-0: Halep serveșete în deschiderea setului secund.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-6: Set! Simona Halep cedează primul set din acest an de la Roland Garros. Poloneza a dominat categoric primul set, care a durat 23 de minuteIată statisticile primului set:

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-5: Break! Poloneza va servi pentru câștigarea primului set după un game în care a lovit aproape perfect. Simona pare luată prin surprindere de jocul adversarei și nu reușește să răspundă pe măsură.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-4: Poloneza revine de la 0-30 și își adjudecă game-ul. Swiatek o plimbă mult pe Halep pe teren și se apropie la două game-uri de câștigarea primului set, după 15 minute de joc.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 1-3: Românca își trece în cont primul game din această întâlnire după ce a reușit să servească mai puternic. Halep a început la fel de greoi ca în meciul cu Sara Sorribes Tormo, din primul tur, dar jocul ei dă semne de revenire.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 0-3: Debut de coșmar pentru Simona! Iga Swiatek defilează în startul acestui prim set. Halep a avut o singură lovitură câștigătoare până acum, în timp ce adversara ei a reușit opt.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 0-2: Break! Debut agresiv pentru Iga Swiatek, care se desprinde încă din primele momente. Simona nu a reușit să-i pună probleme cu serviciul, iar poloneza are acum șansa să ducă scorul la 3-0 în primul set.

UPDATE Simona Halep – Iga Swiatek 0-1: Poloneza are un debut solid de meci și își trece în cont primul game al partidei. Swiatek a servit puternic și Halep a reușit să obțină un punct în acest prim game.

UPDATE Ora 12:08: A început meciul Simona Halep – Iga Swiatek. Jucătoare din Varșovia servește prima.

UPDATE Ora 12:00: Jucătoarele au intrat pe arena Philippe Chatrier, în scurt timp va începe încălzirea.

UPDATE Ora 11:59: Simona Halep, lăudată din toate părțile. Fostul jucător, Tim Henman, a analizat duelul de astăzi: „Simona Halep are toate elementele de joc foarte bine structurate, joacă foarte bine. Această pauză pare că i-a prins bine, însă astăzi are o adversară foarte dificilă. Jocul ei arată foarte bine, am văzut și victoriile de la Praga și Roma. Anul trecut a fost o experiență mai dificilă pentru Swiatek, nu avea prea multă experiență, dar acum lucrurile s-au mai schimbat”, a spus Tim Henman, pentru Eurosport.

UPDATE Ora 11:55: Simona Halep are 17 victorii la rând înaintea partidei de astăzi și o singură înfrângere în ultimele 20 de confruntări. Actuala serie a început în ianuarie, la Dubai. După pandemie au urmat victoriile de la Praga și Roma. Simona Halep nu a mai avut niciodată o asemenea serie.

Muguruza, ultima jucătoare care a învins-o pe Halep, tocmai a fost eliminată de la Roland Garros 2020.

UPDATE Ora 11:50: În scurt timp va începe meciul Simona Halep – Iga Swiatek, primul al zilei de la Roland Garros. Învingătoarea se va lupta cu Martina Trevisan (locul 159 WTA) sau Kiki Bertens (locul 8 WTA) în sferturile de finală de la Paris.

Meciul Simona Halep – Iga Swiatek va începe la ora 12:00 și va fi primul al zilei de duminică de pe terenul Philippe Chatrier. În acest moment sunt 12 grade Celsius la Paris, iar pentru restul zilei a fost emisă o avertizare de furtună cu descărcări electrice.

Simona Halep este ultima româncă rămasă pe tabloul de simplu la Roland Garros 2020.

Simona Halep, principala favorită la Roland Garros

Simona Halep a câștigat în două seturi toate cele 3 meciuri de la această ediție a Roland Garros-ului. Românca e în mare formă și a pierdut în total 12 game-uri în cele 3 partide disputate la această ediție: 6-4, 6-0 cu Sara Sorribes Tormo, 6-3, 6-4 cu Irina Begu și 6-0, 6-1 cu Amanda Anisimova.

Simona Halep (locul 2 WTA) este principala favorită a turneului francez.

Dacă va câștiga Roland Garros, Simona Halep va reveni pe prima poziție WTA.

Halep traversează o formă extraordinară și are un nou record personal, de 17 victorii la rând, serie care a început în ianuarie, la Dubai, turneu pe care l-a câștigat. Halep s-a mai impus la Praga și Roma.

Iga Swiatek a ajuns în optimi la Roland Garros după o victorie fără emoții în meciul cu Eugenie Bouchard, scor 6-3, 6-2. În primul tur, Swiatek a trecut de Marketa Vondrousova (6-1, 6-2), iar până la duelul cu Bouchard a mai învins-o și pe Su-Wei Hsieh (6-1, 6-4).

Swiatek și Halep s-au mai întâlnit anul trecut

Simona Halep și Iga Swiatek s-au mai întâlnit anul trecut, tot în optimile de la Roland Garros. Atunci, românca, în prezent locul 2 WTA, a trecut fără emoții de Swiatek, scor 6-1, 6-0.

În acest an, Swiatek a mai participat și la Australian Open, unde a fost eliminată în optimi de Anett Kontaveit, dar și la US Open, turneu pe care l-a părăsit după ce a fost învinsă de Victoria Azarenka (6-4, 6-2).

48 este cea mai bună poziție ocupată de Swiatek în clasamentul WTA. În prezent, poloneza este pe locul 53.

Sursa: digisport.ro

About admin