Simona Halep e de neoprit la Indian Wells! Știm adversara din sferturile de finală

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) s-a calificat în sferturile de finală de la Indian Wells, după victoria contra lui Qiang Wang, scor 7-5, 6-1.

  • Petra Martic (27 de ani, 51 WTA) a trecut de Marketa Vondrousova (18 ani, 54 WTA), scor 6-3, 7-6, și va fi adversara Simonei în turul următor 

Primul set a fost unul încrâncenat, decis de intervenția salutară a lui Darren Cahill. La scorul de 4-5 pentru chinezoaică, australianul a avut o discuție relevatoare cu Simona, care a câștigat toate game-urile disputate până la final. Wang a fost agresivă pe serviciul 2 al liderului mondial și a reușit să o scoată din ritm cu loviturile direcționate obsesiv spre centrul terenului de joc.

Simona Halep a avut o evoluție exasperantă pentru Wang în setul secund. Loviturile năpraznice de pe fundul terenului și retururile precise au închis setul în doar 30 de minute. Mesajul transmis de antrenor, „E cea mai bună, tu trebuie doar să lupți. Nu ai ce face„, părea să o readucă pe chinezoaică în joc. A durat doar un game însă și Halep și-a asigurat calificarea în sferturi după cel mai ușor meci al acestei ediții.

Simona Halep – Qiang Wang 7-5, 6-1

Desfășurarea partidei Simona Halep – Qiang Wang 7-5, 6-1

6-1 GAME, SET, MECI HALEP / Partida trebuie să se încheie, cum altfel, cu cel mai frumos game. Simona a salvat două mingi de game ale adversarei și s-a impus.

5-1 Game Halep / Cel mai frumos schimb al înfruntării a avut loc la 30-30 în acest game. Wang s-a apărat extraordinar și a trimis înapoi 10 lovituri tactice ale Simonei. Mingea a lovit norocos banda fileului, dar românca a fost pe fază și a închis cu un forehand în lung de linie.

4-1 BREAK HALEP / Chinezoaica nu mai găsește soluții pe propriul serviciu împotriva retururilor ca din ciocan venite de la Simona. Halep câștigă al 4-lea game consecutiv pe serva adversarei.

3-1 BREAK WANG / Intervenția antrenorului lui Wang a fost benefică. Acesta i-a explicat că joacă în fața liderului mondial și că nu există soluții ușoare, trebuie să doar să lupte.

3-0 BREAK SIMONA / Simona a fructificat toate cele 5 mingi de break avute. Serviciul 2 al lui Wang este vulnerabil, Halep fiind din ce în mai agresivă.

2-0 Game Halep / Simona și-a găsit ritmul. A controlat toate schimburile din acest game, ajungând la 5 game-uri consecutive.

1-0 BREAK HALEP / Debut ideal de set. Wang pare să-și pierdut încrederea, forțează și pierde game-ul la 0.

A început setul secund!

 

7-5 SET HALEP / Simona a avut nevoie de 4 minge de set pentru a închide primul act. După 45 de minute, Halep închide setul la 5. 

6-5 BREAK HALEP / Simona pierde un singur punct după intervenția antrenorului și va servi pentru set.

5-5 Game Halep / Intervenția lui Darren Cahill pare să-i fi redat încrederea Simonei, care reușește al doilea game alb pe propriul serviciu.

4-5 Game Wang / Qiang direcționează totul spre centrul terenului. Halep greșește tot mai des.

4-4 BREAK WANG / Simona greșește copilărește ultimele două schimburi și cu greu înfrânează instinctul de a trânti racheta. Halep încearcă să scurteze schimburile, dar Wang se apără eroic.

4-3 BREAK SIMONA / Game la 0 câștigat pe serviciul adversarei.

3-3 BREAK WANG / Sfatul antrenorului de a forța pe serviciul 2 al Simonei a fost benefic pentru chinezoaică. Apar primele semne de nervozitate pentru Simona.

3-2 BREAK HALEP / Game excelent reușit de liderul mondial. Două lovituri în lung de linie au dus rapid scorul la 0-30. Halep a profitat de serviciul moale al chinezoaicei și a preluat conducerea.

2-2 Game Halep / Simona a început cu o lovitură năpraznică de forehand și a continuat cu un as, în primul game alb al înfruntării.

1-2 Game Wang / Schimburile între cele două sunt de o mare intensitate. Wang profită de erorile neforțate ale Simonei și trece în avantaj.

1-1 Game Halep / Loviturile puternice pe retur ale chinezoaicei o fac pe Halep să riște mai mult pe serviciul secund, apărând și prima dublă greșeală. Simona închide game-ul cu un backhand superb în cross.

0-1 Game Wang / Chinezoaica obține primul game la 30, după un ultim punct încântător. Wang execută un voleu impresionat din preajma fileului, Halep o lobează, dar adversara ajunge miraculos și câștigă punctul.

A început partida! Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a decis ca adversara să servească prima.

Jucătoarele au ieșit la încălzire!

 
Sursa: gsp.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*