Halep s-a încălzit mai greu, cedând primele două game-uri pe fondul unui serviciu slab și al unui număr mare de erori neforțate.

Bencic a lovit lung în primele game-uri, ținând-o pe în spatele liniei de fund. Românca a crescut treptat nivelul agresivității, iar backhandul a început să aducă puncte spectaculoase. După 48 de minute, Halep a închis setul la 4, pe serviciul advers.

15-9a fost raportul loviturilor câștigătoare din primul set, în favoarea Simonei Halep.

15 erori neforțatea comis Halep în primul set. Bencic a avut 19

Actul secund a părut un deja-vu. Serviciul a „trădat-o” pe Simona în primul game, în ciuda unei desprinderi rapide la 30-0. A urmat un rebreak rapid, apoi o serie de 6 game-uri în care jucătoarele și-au păstrat serviciul.

Bencic a „adormit-o” pe Simona cu un joc de uzură, cu lovituri plate pe diagonală, între backhand-ul elvețiencei și forehand-ul româncei, și a reușit să îi spargă serviciul în game-ul cu numărul 9. La 5-4 a avut mână sigură, a profitat și de o eroare copilărească a Simonei, un voleu slice ratat din preajma fileului, și a împins înfruntarea în decisiv.

Primul game al setului 3 anunța dezastrul. Simona a comis nu mai puțin de 3 duble greșeli, mai multe decât în tot meciul cu Tsurenko din „optimi”, sau decât în semifinala de la Doha contra Elinei Svitolina.

Bencic nu a mai cedat inițiativa, a continuat să fie agresivă și așteaptă acum adversara din semifinale, pe care o va afla în urma duelului dintre Carla Suarez Navarro și Elina Svitolina.

Simona Halep – Belinda Bencic 6-4, 4-6, 2-6

2-6, Game, Set și Meci Belinda Bencic!
2-5, Break Bencic:
 Elvețianca e la un nivel fantastic. Loviturile de trecere din apărare în ofensivă sunt foarte eficiente.
2-4, Game Bencic:
 Simona aleargă după fiecare minge. Are o defensivă cu accente eroice, dar nu rezistă în fața agresiunii Belindei.
2-3, Game Halep: 
Fanii români exultă în tribunele arenei centrale din Dubai. Lovitura devisivă, la 40-30, a fost contestată de Bencic. Mingea a prins milimetric linia de fund a terenului.
1-3, Break Halep: 
Simona revine în meci cu un break la zero. 
0-3, Break Bencic:
 Halep e dezarmată. Bencic zburdă pe teren, se deplasează mult mai ușor și câștigă game-ul după un passing scurt care a prins-o pe Halep pe picior greșit. 
0-2, Game Bencic: 
Belinda e jucătoare pe val. Urcă de fiecare dată când are șansa și execută precis loviturile de voleu.
0-1, Break Bencic: 
Simona Halep comite 3 duble greșeli într-un singur game, ajungând la nu mai puțin de 12 în această înfruntare.

A început setul decisiv!

4-6, Game și set Bencic: La 15-30, Halep comite o eroare copilărească. Ratează un voleu drive de la mai puțin de un metru de fileu. Punctul decisiv este tot o eroare neforțată a româncei, un forehand plasa fileului. 
4-5, Break Bencic: 
Simona abuzează de lovituri plate, în backhand-ul adversarei. Bencic are de fiecare dată răspuns și servește pentru set. 
4-4, Game Bencic:
 Al șaselea game consecutiv fără break, cea mai lungă serie a „sfertului”.
4-3, Game Halep: 
Simona tranșează soarta game-ului cu un as pe serviciul secund. Ajunge la 6 puncte câștigate direct din serviciu, comițând însă și 8 duble greșeli. 
3-3, Game Bencic: 
După 8 minute de schimburi istovitoare, Bencic inventează un bakchand superb în lung de linie, având și o doză de noroc, mingea atingând și banda fileului.

3-2, Game Halep: Simona își păstrează din nou fără probleme serviciul.
2-2, Game Bencic: 
Elvețianca salvează în premieră o șansă de break în acest meci, la 30-40. Halep încearcă să lovească izbăvitor, dar trimite milimetric afară un forehand în lung de linie. 
2-1, Game Halep: 
Simona reușește un game fulger, adjudecat la 15.
1-1, Break Halep: 
Românca demonstrează încă o dată că este cea mai bună jucătoare de retur din lume, reușind un rebreak rapid.

0-1, Break Bencic: Simona pornește ca din tun, se desprinde la 30-0, apoi intervin erorile. O dublă greșeală și două mingi trimise neforțat în fileu o aduc pe elvețianca în avantaj, la fel ca în actul de debut.

A început setul secund!

15-9este raportul loviturilor câștigătoare din primul set, în favoarea Simonei Halep. 15-19 este scorul în cazul erorilor neforțate

6-4, Game și Set Simona Halep!
5-4, Break Bencic:
 Elvețianca rămâne în set, ajutată de serviciul slab al româncei. Halep are primele semne de nervozitate. 
5-3, Break Halep:
 Bencic cedează în fața retururilor precise ale lui Halep și comite o dublă greșeală la minge de break. 
4-3, Game Halep: 
Românca își crește treptat nivelul jocului. Bencic, exasperată, are prima reacție nervoasă, izbind cu racheta în aer.
3-3, Game Bencic: 
Elvețianca se desprinde rapid la 40-0, apoi Halep are o revenire fundamendată pe loviturile bine plasate de forehand. Bencic servește sigur la avantaj și egalează.
3-2, Game Halep: 
Cel mai scurt game de până acum îi revine Simonei. Bencic comite din ce în ce mai multe greșeli. 
2-2, Break Halep: 
Simona câștigă game-ul datorită unui backhand câștigător direct din retur. Românca preia inițiativa schimburilor.
1-2, Game Halep: 
Încă un game de mare intensitate. Bencic lovește lung în acest debut de înfruntare, de multe ori la limită. Simona servește primul as la scorul de 40-40, apoi închide jocul cu un forehand în cross.

0-2, Game Bencic: Schimburi maraton într-un game de aproape 8 minute. Simona nu și-a găsit încă ritmul, punctând serios la capitolul greșelilor neforțate.

0-1, Break Bencic: Simona nu pune primul serviciu în teren, comițând și o dublă greșeală. Restul punctelor vin după erori cu backhand-ul din partea româncei.

Jucătoarele au ieșit la încălzire. Simona Halep servește prima!

21 ° Celsius era temperatura în momentul startului partidei

Sursa: gsp.ro