• Ca să redevină lider mondial, Simona Halep are de îndeplinit o singură condiție: să se impună la Madrid.
  • Adversara Simonei va fi câștigătoarea dintre americanca Sloane Stephens (8 WTA) și olandeza Kiki Bertens (7 WTA), meci ce se va juca în această seară.

Primul set a fost dominat de serviciul Simonei Halep. Românca a terminat cu un procentaj de 69% al punctelor câștigate cu primul serviciu, față de doar 33% al elvețiencei. Simo încheia setul după doar 29 de minute  și începea perfect și setul secund, cu un break la zero.

Bencic și-a ridicat nivelul, a redus numărul erorilor neforțate, a pus mai des primul serviciu în teren și s-a desprins la 3-1. Simona a reușit rebreak-ul, apoi s-a mers cap la cap până în tie-break, unul dominat autoritar de
elvețiancă.

Bencic a lovit puternic, a riscat pe fiecare lovitură și a împins partida în decisiv.

Simona a turat motoarele în setul trei. Greșelile neforțate au dispărut din jocul lui Halep, iar serviciul i-a oferit puncte ușoare, game-ul de 3-0 fiind și cel mai scurt al partidei. Bencic nu a mai găsit soluții, s-a precipitat și a 
comis greșeli copilărești. Grăitor este voleul trimis doi metri afară din preajma fileului, lovitură care i-a permis Simonei să se desprindă la 4-0.

Simona avansează în finală, unde o va înfrunta pe câștigătoarea dintre americanca Sloane Stephens (8 WTA) și olandeza Kiki Bertens (7 WTA). Înfruntarea dintre cele două este astăzi, de la 21:00.

Simona Halep – Belinda Bencic 6-2, 6-7(2), 6-0

S-A TERMINAT! SIMONA HALEP E ÎN FINALĂ LA MADRID!

6-0, Break, set și meci Halep!
5-0, Game Halep: 
Simo e dezlănțuită! Bencic nu găsește nicio soluție și împrăștie loviturile în afara terenului. 
4-0, Break Halep: 
Simona profită de o eroare copilărească a lui Bencic. Elvețianca se încăpățânează să lovească o minge care ar fi ieșit în afara terenului. Voleul e trimis aiurea și îi oferă româncei șansa de break.
3-0, Game Halep: 
Game-blitz pentru a treia jucătoare a lumii, doar al doilea adjudecat la zero pe propriul serviciu în această semifinală.

2-0, Break Halep: Intensitatea schimburilor atinge un nivel fantastic. Simona are nervii mai tari, lovește bine în cross și ia o opțiune serioasă pentru victorie. 
1-0, Game Halep: 
Simona începe agresiv setul care o poate apropia de locul 1 mondial. Punctul decisiv este adus de o urcare la fileu. Bencic, sub presiune, trimite în fileu.

A ÎNCEPUT SETUL DECISIV!

SETUL 2

6-7, Set Bencic! Elvețianca a controlat autoritar tie-break-ul. A lovit puternic cu forehand-ul și a forțat-o pe româncă să greșească. Urmează decisivul.
6-6, Game Halep! 
Simona a anulat o minge de set a elvețiencei. A urmat o lovitură superbă de backhand în lung de linie. Simo a profitat de două erori neforțate produse de Bencic și a împins setul în tiebreak.
5-6, Game Bencic! 
Simona încheie game-ul cu o minge în lung de linie în afara terenului și românca e nevoită să câștige pe propriul serviciu pentru a nu duce setul în decisiv.
5-5, Game Halep! 
Bencic bifează mai multe lovituri greșite, se enervează și Simona rămâne în meci!
4-5, Game Bencic!
 Cele două jucătoare merg umăr la umăr și Belinda parcă e altă jucătoare față de primul set.
4-4, Game Halep! 
Simona trăiește periculos! Românca revine de la 0-30 și își obține punctele de care are nevoie pentru a lua game-ul.
3-4, Game Bencic! 
Jucătoarea din Elveția reușește un game alb!

3-3, Game Halep! Simona își câștigă cu greu serviciul în aceste momente. Românca și-a adjudecat game-ul după ce a condus cu 40-0 și a fost egalată.

2-3, BREAK HALEP! Simona revine și Bencic dă primele semne de nervozitate. A lovit cu racheta de zgură, după ce a pierdut un punct important.

1-3, BREAK BENCIC! Simona a căzut inexplicabil, deși a început setul secund excelent. Belinda e cea care o plimbă acum foarte mult pe teren pe Simona. Jucătoarea din Elveția încheie game-ul cu o minge care e oprită în terenul româncei de fileu.
1-2, Game Bencic!
 Belinda preia pentru prima dată conducerea meciului!
1-1, BREAK BENCIC! 
Belinda vinde cu o reacție pe măsură la break-ul câștigat de Halep și se impune la zero.
1-0, BREAK HALEP! 
Simona recidivează cu un break de campioană! Belinda nu poate face nimic! Jucătoarea din Elveția n-a reușit nici măcar un punct pe propriul serviciu.

A început setul 2! Bencic servește!

SETUL 1

6-2, GAME, SET HALEP! Simona încheie setul cu un serviciu doi perfect și cu o deplasare minunată la fileu de unde o execută pe adversară.

5-2, BREAK HALEP! Simona pare de neoprit astăzi și finala e mai aproape ca niciodată! Românca nu are deloc emoții pe propriul serviciu.

4-2, Game Halep! Simona o plimbă foarte bine pe Bencic pe teren și obține puncte importante.

3-2, BREAK HALEP! Nu pare a fi atât de mare valoarea unui break în acest meci. Ambele jucătoare pot câștiga pe serviciul adversarei astăzi.

2-2, BREAK BENCIC! Belinda își recuperează break-ul pierdut și revine în meci.
2-1, Game Bencic!
 Belinda servește mult mai bine decât în primul game și își face seriviciul.
2-0, Game Halep! 
Simona servește excelent, fără să-i dea vreo șansă lui Bencic.
1-0, BREAK HALEP!
 Simona începe perfect meciul și-și adjudecă primul break. Românca a condus cu 40-0, jucătoarea din Elveția și-a câștigat următoarele două puncte, dar n-a fost de ajuns pentru ea.
A început meciul! Belinda Bencic servește!

PE CINE A ÎNVINS BENCIC DIN TOP 5 ÎN ACEST SEZON

Jucătoare Loc Turneu Fază Scor
Simona Halep 2 Dubai sferturi 4-6, 6-4, 6-2
Petra Kvitova 4 Dubai finală 6-3, 1-6, 6-2
Karolina Pliskova 5 Indian Wells sferturi 6-3, 4-6, 6-3
Naomi Osaka 1 Miami optimi 6-3, 6-1
Naomi Osaka 1 Madrid sferturi 6-3, 2-6, 7-5

Sursa: gsp.ro