“Simona Halep a pus-o la respect pe Azarenka!” Cum a comentat presa internaţională succesul româncei

Simona Halep a trecut în două seturi, 6-3, 6-1, de Victoria Azarenka şi este din nou în optimile de finală de la Wimbledon. A fost un meci la discreţia româncei, iar presa internaţională a remarcat jocul inteligent al Simonei.

“Simona Halep a pus-o la respect pe Azarenka”, a fost titlul din L’Equipe, după victoria fără drept de apel de la Londra.

“La doi ani după ultima lor confruntare, Simona Halep şi Victoria Azarenka şi-au dat rendez vous la Wimbledon. La fel ca în 2017, românca a fost cea care a surâs la final.

Agresivă, Azarenka a fost răsplătită cu un break în al doilea game al duelului. Dar jucătoarea din Belarus a făcut apoi abuz de erori şi imprecizii, ca de exemplu o dublă greşeală prin care Simona Halep a reuşit rebreak-ul, sau o minge simplă trimisă în fileu când putea reveni în avantaj. Pedeapsa nu a întârziat să vină – Halep a reuşit 5 game-uri la rând pentru a câştiga primul set în 35 de minute. 

Fizionomia jocului nu s-a schimbat în al doilea set – cu un joc solid, a şaptea favorită a profitat de prea multele greşeli comise de adversară pentru a-şi continua marşul triumfal şi a încheia partida într-o oră şi 6 minute. Eliminată de Su-Wei Hsieh în această fază anul trecut, Simona Halep pare în formă înainte de duelul din optimi cu Cori Gauff sau Polona Hercog,” au scris jurnaliştii de la L’Equipe.

Halep câştigă duelul fostelor lidere mondiale

Simona Halep a pierdut doar 4 game-uri în faţa Victoriei Azarenka ca să ajungă pentru a patra oară în optimi la Wimbledon. Site-ul oficial al WTA a elogiat calmul româncei care, deşi a fost condusă iniţial cu 1-3, a revenit formidabil.

“Fosta campioană de la Roland Garros a câştigat 6 game-uri la rând ca să preia controlul în disputa cu Azarenka pe care a tranşat-o în doar 66 de minute. Halep a reuşit 13 lovituri câştigătoare şi a comis doar 9 erori neforţate, în timp ce jucătoarea din Belarus a jucat haotic şi a avut în dreptul ei 33 de greşeli neforţate. Azarenka a avut 7 şanse de a face break, dar a fructificat una singură.

Azarenka, dublă câştigătoare de la Australian Open şi locul 40 în lume, a eşuat astfel în tentativa de a obţine primul succes în faţa Simonei Halep în ultimii 7 ani – a ajuns acum la 3 înfrângeri consecutive în faţa româncei, dintre care două la Wimbledon. 

Toate cele 3 victorii ale Simonei Halep au fost la turnee de Grand Slam, prima venind la US Open în 2015,” a fost comentariul celor de la wtatennis.com.

Sursa: digisport.ro

About admin