România-Suedia 0-2! Joc lamentabil al tricolorilor și încă o calificare directă ratată la un turneu final

România a pierdut lamentabil crucialul meci cu Suedia, scor 0-2. Pe Arena Națională, în fața a 50.000 de spectatori, elevii lui Cosmin Contra au evoluat sub orice critică și nu au avut nicio șansă în fața scandinavilor.

Astfel, tricolorii au ratat încă o calificare directă la un turneu final. Totuși, România mai are șanse de a prinde un loc in-extremis la Euro 2020, prin faptul că are asigurată prezența la play-off-ul Ligii Națiunilor.


LIVE TEXT

Min. 90+4 – FINAL!

Min. 88 – PRIMA OCAZIE CLARĂ a României! Mogoș a șutat de la distanță, sub transversală, dar portarul a respins în corner.

Min. 82 – MECI ÎNTRERUPT DIN NOU! De data aceasta din cauza scandărilor rasiste din tribune!

Min. 78 – A DOUA SCHIMBARE SUEDIA! A ieșit Berg, a intrat ISAK

Min. 73 – ULTIMA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Stanciu, a intrat DENIS ALIBEC

Min. 71 – BARĂ SUEDIA! Ekdal a șutat din mijlocul terenului, dar Tătărușanu a fost salvat de transversală.

Min. 67 – PRIMA SCHIMBARE SUEDIA! A ieșit Larsson, ușor accidentat, a intrat GUSTAV SVENSSON

Min. 67 – Stanciu a luat o fază pe cont propriu, la marginea careului de 16 metri. A preluat cu dreptul, și-a pus-o pe stângul, după care a șutat, dar pe lângă poartă.

Min. 64 – PRIMUL ȘUT AL TRICOLORILOR PE SPAȚIUL PORȚII! Coman a driblat pe stânga, i-a pasat lui Hagi jr iar acesta din colțul careului mare, în stânga, a șutat. Mingea a fost deviată de Pușcaș, dar fără emoții pentru portar.

Min. 59 – OCAZIE MARE SUEDIA! Tătărușanu a plonjat superb și a limitat proporțiile scorului.

Min. 57 – A DOUA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Keșeru, a intrat FLORINEL COMAN!

Min. 55 – CARTONAȘ GALBEN BANCU! Pentru un fault asupra lui Quaison

Min. 50 – CARTONAȘ GALBEN LINDELOFF

Min. 48 – Keșeru, bine deschis în careu de Ianis Hagi, a preluat, apoi a șutat cu stângul, dar mingea a fost deviată în corner.

Min. 46 – A început repriza a doua.

PRIMA SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Deac, a intrat IANIS HAGI!

Min. 45+1 – PAUZĂ

Min. 41 – Keșeru, în stilu-i caracteristic, a încercat o reluare din cădere, la colțul lung, dar a trimis pe lângă poartă.

Min. 40 – OCAZIE ROMÂNIA! Mitriță a executat o lovitură liberă, de la marginea careului de 16 metri, dar portarul a reținut fără emoții.

Min. 35 – GOOOL SUEDIA: 0-2, QUAISON! Debandadă în apărarea tricolorilor. Quaison, venit singur de la jumătatea terenului a profitat de bulevardul Nedelcearu – Rus și a marcat simplu pe lângă un Tătărușanu deznădăjduit.

Min. 24 – CARTONAȘ GALBEN NICUȘOR STANCIU! A fost sancționat pentru un fault asupra lui Quaison

Min. 20 – S-a reluat partida!

Min. 19 – Fanii de la peluză au aruncat cu petarde și fumigene în teren. Arbitrul a ÎNTRERUPT PARTIDA!!!

torte fani romania suedia
Imediat după golul marcat de Berg, ultrașii tricolorilor au aprins torțe în tribune

MIN. 18 – GOOOL SUEDIA: 0-1, BERG! Forsberg a trecut ca vântul de Ciprian Deac, dar și de Vasile Mogoș, după care Berg, singur-singurel, a reluat cu capul în stânga lui Tătărușanu.

faza gol berg
Berg a marcat cu capul, nestingherit, în stânga lui Tătărușanu, în România – Suedia / Foto: captură ProTV

Min. 15 – OCAZIE ROMÂNIA! Stanciu a șutat de la marginea careului de metri, dar portarul a respins în corner. A fost o fază plecat de pe stânga, Keșeru n-a ajuns la cap, dar a deviat pe spate, Mitriță a recuperat pe dreapta, a venit spre centru, a încercat un șut cu stângul, dar a fost blocat. Faza a continuat și Stanciu, venit din partea opusă a șutat.

Min. 14 – ATMOSFERĂ SUPERBĂ pe Arena Națională. Tot stadionul cântă.

Min. 12 – EXCELENTĂ intervenție a lui Rus, care a respins cu capul din fața lui Berg, aflkat în poziție centrală, tocmai bună de a marca. Era singur cu Tătărușanu, dacă nu ajungea Adrian.

Min. 10 – Prima acțiune de atac a tricolorilor. Băluță i-a pasat lui Stanciu, acesta a trimis pe stânga spre Bancu, a reprimit, după care a centrat de pe stânga în centrul careului spre Deac, numai că acesta din urmă, în săritură, a provocat un fault.

Min. 9 – Băluță a dejucat perfect un atac al scandinavilor. I-a ”furat” mingea lui Forsberg, la 30 de metri de poarta lui Tătărușanu.

Min. 6.  – Atac bine construit al suedezilor și primul corner al partidei, după ce Rus a respins din colțul careului de 6 metri

Min. 4 – Tătărușanu a ieșit foarte bine și a respins din fața lui Berg.

Min. 1 – A început partida. Lovitura de start le-a aparținut tricolorilor

UPDATE Ora 20:45ECHIPELE DE START

ROMÂNIA: 12. Ciprian Tătăruşanu (căpitan) – 14. Vasile Mogoş, 4. Adrian Rus, 5. Ionuţ Nedelcearu, 11. Nicuşor Bancu – 17. Ciprian Deac, 15. Tudor Băluţă, 8. Nicolae Stanciu, 20. Alexandru Mitriţă – 9. George Puşcaş, 13. Claudiu Keşeru

Rezerve: 1. Silviu Lung jr, 16. Florin Niţă – 2. Romario Benzar, 3. Alin Toşca, 6. Iulian Cristea, 7. Denis Alibec, 10. Ianis Hagi, 18. Răzvan Marin, 19. Constantin Budescu, 21. Dan Nistor, 22. Alexandru Cicâldău, 23. Florinel Coman.

Selecţioner: Cosmin Contra.

SUEDIA: 1. Robin Olsen – 2. Mikael Lustig, 3. Victor Lindelof, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 5. Pierre Bengtsson – 7. Sebastian Larsson, 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg, 20. Kristoffer Olsson – 9. Marcus Berg, 22. Robin Quaison.

Rezerve: 12. Karl-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt – 6. Mattias Svanberg, 11. Ken Sema, 13. Gustav Svensson, 14. Filip Helander, 15. Alexander Isak, 16. Muamer Tankovic, 17. Riccardo Gagliolo, 18. Pontus Jansson, 19. Sebastian Andersson, 21. Dejan Kulusekvski.

Selecţioner: Jan Andersson.

ARBITRU: Daniele Orsato
Arbitri asistenți: Lorenzo Manganelli, Fabiano Preti; al patrulea oficial: Michael Fabbri (toţi din Italia)
Delegat UEFA: Rudolf Repka (Cehia), observator UEFA pentru arbitri: Marian Ruzbarsky (Slovacia)


UPDATE Ora 20:41. Suporterii vin în număr mare la meci.

UPDATE Ora 20:04. La Arena Națională a ajuns și autocarul României. Cosmin Contra a coborât ultimul din autocar. Nu a schițat niciun gest, fiind deja ultraconectat la tensiunea partidei.

UPDATE Ora 19:45. Delegația Suediei a ajuns la Arena Națională.

UPDATE Ora 19:33Cosmin Contra a făcut o schimbare de ultim moment în primul 11 trimis pe teren. Astfel, selecționerul a decis să mizeze pe debutantul Vasile Mogoș pe partea dreaptă, în locul titulraului de până acum Romario Benzar.

Iată ECHIPA DE START

Tătărușanu – Mogoș, Nedelcearu, Adrian Rus, Bancu – Nicușor Stanciu, Tudor Băluță – Deac, Keșeru, Mitriță – Pușcaș

UPDATE Ora 19:00. În așteptarea echipei, vestiarul a fost pregătit! Astăzi, galbenul tricolorilor este învingător! Hai România!

UPDATE Ora 17:59. AVEM ECHIPA DE START A ROMÂNIEI

Tătărușanu – Romario Benzar, Nedelcearu, Adrian Rus, Bancu – Nicușor Stanciu, Tudor Băluță – Deac, Keșeru, Mitriță – Pușcaș


  • UPDATE: Decizia luată de FRF înaintea jocului și câți suporteri ai nordicilor vor fi pe stadion.

  • UPDATE: Echipa națională va juca în galben, în timp ce oaspeții vor evolua în albastru.
  • UPDATE: Tricolorii și-au ales numerele! Contra a lăsat un jucător în afara lotului!

Cosmin Contra își joacă viitorul pe banca primei reprezentative și a gândit două formule de echipă pentru meciul cu nordicii.

În prima variantă de echipă pe care o gândește Cosmin Contra, naționala ar urma să joace în sistemul 4-3-3. Selecționerul va începe în poartă cu titularul incontestabil al prime reprezentative, Ciprian Tătărușanu, chiar dacă acesta nu evoluează la Lyon.

Cel mai probabil, în centrul defensivei, selecționerul îi va folosi pe Nedelcearu și Rus, iar pe benzi urmând a juca Benzar și Bancu. Din câte se pare, postul de închizător va fi ocupat de Tudor Băluță, iar, în această primă variantă de echipă, alături de tânărul mijlocaș ar putea evolua, ca interi, Răzvan Marin și Nicolae Stanciu.

În aceste condiții, atacul tricolorilor ar putea fi format din Deac, Pușcaș și Mitriță, chiar dacă din lot mai fac parte jucători de atac precum Budescu, Alibec, Coman, Ianis Hagi sau Keșeru.

România (4-3-3): Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu – Marin, Băluță, Stanciu – Deac, Pușcaș, Mitriță

România – Suedia LIVE TEXT | Cosmin Contra mai pregătește o variantă

În cea de-a doua variantă, pe care o pregătește Cosmin Contra, sistemul de joc se schimbă, din 4-3-3 în 4-2-3-1, iar din primul 11 ar putea să iasă Răzvan Marin, iar locul său ar putea fi luat de Florinel Coman, caz în care Alexandru Mitriță ar trece în spatele vârfului.

România (4-2-3-1): Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu – Băluță, Stanciu – Deac, Mitriță, Coman – Pușcaș

Pe lângă formula prezentată mai sus, în locul lui Coman ar putea intra Budescu, Hagi sau Keșeru, care să joace în spatele vârfului, în timp ce Mitriță ar trece în banda stângă.

România – Suedia LIVE TEXT | Se va disputa cu tribunele pline. Toate biletele s-au vândut de luni!

România – Suedia se va disputa cu casa închisă. Federația Română de Fotbal a anunțat cu toate cele 50.000 de bilete scoase la vânzare pentru meciul cu nordicii au fost epuizate. Dintre aceștia, 10.000 vor fi copii. În altă ordine de idei, Metrorex a prelungit programul la metrou, până la ora 00:30.

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

România – Suedia LIVE TEXT | Lotul echipe naționale pentru această dublă

Cosmin Contra a convocat inițial 25 de jucători, iar o dată cu accidentarea lui Florin Andone, selecționerul a rămas doar cu 24 de fotbaliști la dispoziție și nu a mai chemat pe nimeni în locul acestuia.

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon), Florin Niță (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor)

Fundași: Vasile Mogoș (Cremonese), Romario Benzar (Lecce), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Ionuț Nedelcearu (FC UFA), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj) Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep)

Mijlocași: Ciprian Deac (CFR Cluj), Ianis Hagi (Genk), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Tudor Băluță (Brighton), Dan Nistor (Dinamo București), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Alexandru Mitriță (New York City FC), Florinel Coman (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading), Denis Alibec (Astra Giurgiu)

România – Suedia LIVE TEXT | Clasamentul Grupei F

Spania 8 6 2 0 19-5 20
Suedia 8 4 3 1 18-9 15
România 8 4 2 2 17-8 14
Norvegia 8 2 5 1 13-10 11
Feroe 8 1 0 7 4-23 3
Malta 8 1 0 7 2-18 3

Sursa: digisport.ro

About admin