„Faptul că am suferit puțin ne face mai puternici. Am spus înainte de meci că România e o națională eficientă în ultimele minute. Ocaziile se creează, mai apoi sunt sau nu transformate, dar am avut ocazii și rezultatul putea fi mai drastic. Spania are chef să marcheze și suntem foarte mulțumiți de asta.

România a schimbat sistemul de joc. Văzuserăm că obișnuiesc să facă marcaj la omul din bandă. Saul și Fabian se descurcă foarte bine acolo, ne oferă fotbal și goluri. În repriza a doua ei au trecut în 4-4-2 și au riscat mult. Ăsta e fotbal adevărat și cu siguranță Suedia și Norvegia vor avea de suferit la București.

După cartonașul roșu am schimbat sistemul. La faza eliminării mă preocupă ce s-a întâmplat înaintea eliminării, când am pierdut mingea”, a declarat Robert Moreno.

Portarul ibericilor Kepa Arrizabalaga (24 de ani) a rămas uimit de forța ofensivă arătată de naționala României în repriza secundă: „Sunt fericit pentru victorie și pentru cum am jucat. Am jucat așa cum nu prea suntem obișnuiți, apărându-ne, toată echipa a făcut un meci mare. 

Portarul lor a salvat două sau trei faze foarte periculoase. Am fi putut intra la pauză cu un avantaj mult mai mare, dar Tătărușanu a făcut un meci mare. În partea a doua am început bine, dar după golul României ne-a fost mai greu”.

CLASAMENT ACTUALIZAT

Sursa: gsp.ro