Regele zgurii! Nadal câștigă pentru a 11-a oară turneul de la Roland Garros

Rafael Nadal (locul 1 ATP) a câștigat azi pentru a 11-a oară turneul de la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe Dominic Thiem, scor 6-4, 6-3, 6-2.

Turneul de la Roland Garros este casa lui Rafael Nadal. Aici e locul unde a trăit cele mai mari emoții și cele mai mari satisfacții ale carierei. Ieri, a ridicat pentru a unsprezecea oară deasupra capului Cupa Muschetarilor.

Spaniolul în vârstă de 32 de ani l-a învins în ultimul act pe Dominic Thiem cu 6-4, 6-3, 6-2. Liderul mondial a avut însă ceva probleme, în setul al treilea unele crampe la mâna stângă l-au făcut să se îndoiască.

Până la urmă, la a cincea minge de meci avută, Nadal a închis finala după două ore și patruzeci și două de minute, chiar înainte să se dezlănțuie furtuna la Paris.

„Ceea ce ai făcut și continui să faci tu este extraordinar. Să câștigi de unsprezece ori acest turneu este incredibil. Îmi amintesc de prima oară când ai făcut-o, era în 2005, aveam 11 ani și nu credeam că voi ajunge să joc împotriva ta, așa că sunt foarte bucuros. Sper să mai am această șansa și în viitor”, a spus austriacul aflat la primul său ultim act într-un turneu de Mare Șlem.

Rafa s-a bucurat fără să se arunce pe zgură la final. A încremenit cu mâinile spre cer, apoi într-un amestec de franceză, engleză și spaniolă, el a spus: „Dominic, o să câștigi în curând un trofeu de Mare Șlem. Să fiu aici încă o dată e incredibil, toată lumea știe cât de mult înseamnă pentru mine să câștig din nou. E cel mai frumos turneu de lume, emoțiile sunt greu de explicat. Sper să ne vedem din nou la anul”.

17 trofee de Mare Șlem are Rafael Nadal, cu trei mai puține decât Roger Federer, care deține recordul cu douăzeci de cupe cucerite.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*