Piedestalul pe care o ridică presa britanică pe Simona Halep. „E greu să-ți amintești de o astfel de jucătoare”

Simona Halep s-a calificat ieri în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după 6-1, 6-0 cu americanca Amanda Anisimova, într-o partidă care a durat doar 56 de minute.

Pe Philippe Chatrier, eleva lui Darren Cahill și-a luat revanșa astfel după eșecul suferit anul trecut la Paris în fața jucătoarei de 19 ani și își continuă marșul triumfal de după revenirea tenisului.

Constănțeanca favorită 1 la Roland Garros nu a pierdut vreun meci de la revenirea sportului alb la cursul său normal. A câștigat turneele de la Praga și Roma, a spus pas Openului american, iar decizia s-a dovedit a fi una câștigătoare pentru moralul și condiția fizică a constănțencei.

Simona Halep, comparată de presa britanică cu Serena Williams

Presa britanică a subliniat felul în care Simona Halep domină turneul de la Roland Garros și o ridică pe un piedestal pe care s-a mai aflat doar Serena Williams la turneele de Grand Slam. 

„E greu să-ți reamintești de o jucătoare – care nu e Serena Williams – să fi fost considerată o așa favorită clară la un turneu de Grand Slam, dar asta apasă pe umerii Simonei Halep. 

A fost o călătorie interesantă a Simonei în ultimul timp. În 2018, ea a câștigat primul său turneu de Grand Slam la Roland Garros după ce pierduse trei finale, două dintre ele fiind dramatice, cu Jelena Ostapenko și Caroline Wozniacki. 

A petrecut mult timp din 2019 relaxată pentru că deja își adjudecase un turneu de Grand Slam și a putut să-și continue munca fără a avea o supradoză de stres asupra rezultatelor.

Asta a condus la un an inconstant, dar i-a ofeirt și relaxarea pentru a o distruge pe Serena Williams, 6-2, 6-2, în finala de la Wimbledon”, au scris britanicii de la The Guardian.

  • Simona și-a asigurat 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.
  • Simona a câștigat o dată Roland Garros și a mai jucat două finale.
  • România le mai are pe tabloul de simplu pe Patricia Țig și Irina Bara.

Britanicii de la The Guardian, seduși de lovitura de grație dată de Simona Halep americancei Anisimova

Serena Williams s-a retras de la Paris din cauza unei accidentări și nu se știe dacă va mai juca în acest an.

Modul în care a eliminat-o pe Amanda Anisimova i-a fascinat pe ziariștii de la publicația mai sus amintită.

„Lovitura de grație a constituit-o un backhand în cross din alergare, care a lăsat-o fără soluție pe Anisimova la fileu. Halep a arătat minunat în meciul cu Anisimova”, au mai scris britanicii.

Rezumatul creionat de Simona Halep după victoria din turul al treilea de la Roland Garros

„Am jucat foarte bine, am jucat exact ce trebuia. S-au schimbat lucrurile față de anul trecut, știam ce trebuie să fac ca să câștig în fața ei. Știam că trebuie să returnez bine. Am fost foarte încrezătoare pentru că lucrurile au mers bine la antrenament.

Cred că a fost cea mai bună decizie să nu merg la US Open, am stat acasă și m-am pregătit ca să fiu foarte puternică pe zgură. Îmi place să joc pe zgură și mă bucur să fiu la Roland Garros”, a spus fostul lider mondial.

  • Simona Halep o va întâlni duminică, în optimi, pe poloneza Iga Swiatek.
  • Halep a câștigat în 2018 RG și a mai jucat două finale.

Sursa: digisport.ro

About admin