Performanță excelentă în sporturile de iarnă: aur mondial la bob pentru România!

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi au obținut duminică o performanță uriașă în proba de bob la două personae la Campionatul Mondial U23.

Echipajul format din pilotul Mihai Tentea şi împingătorul Ciprian Daroczi a câştigat, duminică, aurul la Campionatul Mondial U23, la bob 2 persoane, au anunțat reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

“Imnul României a răsunat la Wintenberg după ce elevii lui Daniel Păcioianu au reuşit cele mai rapide coborâri şi au obţinut medalia de aur. La start au fost prezente 28 de echipaje. Sportivii noștri au surclasat echipajul Germaniei și pe cel al Chinei. Felicitări celor doi sportivi si antrenorului lor, Daniel Păcioianu!” , se arată în comunicatul COSR.

La Winterberg, elevii lui Daniel Păcioianu au reuşit cele mai rapide coborâri dintre toți sportivii U23, depășind echipajele Germaniei și Chinei. De precizat că în cadrul Campionatelor Mondiale de juniori la bob se alcătuiesc două clasamente separate, pe vârste, cu câte două seturi de medalii: juniori (Under 26) și juniori U23. La startul competiției s-au aliniat 28 de echipaje, dintre acestea șapte punctând și în clasamentul U23. În clasamentul de la juniori (U26), Țențea și Daroczi s-au clasat pe locul 8.

Cei doi au participat și la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), unde s-au clasat pe locul 18. La 19 ani, Țențea a fost cel mai tânăr pilot din competiți. Mihai Țențea, unul dintre cei mai talentați piloți ai generației sale, practică bobul din 2015. Ciprian Daroczi a început în 2017, când a renunțat la atletism pentru o carieră într-un sport de iarnă.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Sursa: eurosport.ro

About admin