Patricia Țig a pierdut finala de la BRD Bucharest Open. Elena Rybakina a jucat perfect în setul 2 și a câștigat cu 6-2, 6-0

Patricia Maria Ţig a fost învinsă de kazaha Elena Rybakina cu 6-2, 6-0, duminică, în finala turneului BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari şi găzduit de Arenele BRD din capitală.

Jucătoarea din Kazahstan a reușit să obțină primul titlu al carierei, după doar 65 de minute.

Ţig (24 ani, fără clasament WTA)a venit din calificări și a avut în ultimul meci o prestaţie sub aşteptări, după parcursul foarte bun de la Bucureşti, la doar trei luni de la revenirea sa în circuit, după ce a născut. Românca a comis 6 duble greşeli şi a avut procentaje slabe la serviciu, 43% la sută la punctele cu primul serviciu şi 31% cu al doilea. Ţig a avut două mingi de break, dar le-a ratat pe ambele.

În drumul ei spre finală, Patricia le-a eliminat pe tabloul principal pe Anna Bondar (Ungaria) în primul tur, pe letona Anastasija Sevastova (principala favorită) în optimi, pe Kristyna Pliskova (Cehia) în sferturi şi pe germanca Laura Siegemund (a şasea favorită) în semifinale.

Ţig a jucat a doua finală WTA din carieră, după ce în 2015 pierdea finala de la Baku. Patricia Ţig a primit un cec de 21.400 dolari şi 198 de puncte WTA pentru evoluţia sa, în timp ce Rybakina s-a ales cu 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.


UPDATE:  Elena Rybakina a câștigat finala de la BRD Bucharest Open, după 6-2, 6-0 în fața Patriciei Țig.

UPDATE: Kazaha este aproape de a câștiga setul 2 în minimum de game-uri: 0-5

UPDATE: Elena Rybakina, evoluție perfectă până acum în setul 2: 0-4

UPDATE: Elena Rybakina a câștigat primele 3 game-uri din setul 2: 0-3

UPDATE: Kazaha a pornit foarte bine și în setul 2: 0-2 

UPDATE: A început setul 2, iar Elena Rybakina a obținut deja primul game: 0-1.

UPDATE: Elena Rybakina a câștigat primul set, după ce Patricia Țig a reușit să obțină doar două game-uri. 0-1 (2-6) la seturi.

UPDATE: Elena Rybakina este la un game distanță de câștigarea primului set: 2-5.

UPDATE: Diferența este din nou de două game-uri. Kazaha conduce cu 4-2.

UPDATE: Patricia Țig a redus din diferență, după un game foarte disputat: 2-3

UPDATE: 1-3 în favoarea Elenei Rybakina.

UPDATE: Elena Rybakina a preluat conducerea, după ce a obținut game-ul cu numărul 3: 1-2

UPDATE: Kazaha a câștigat game-ul 2. 1-1 în primul set.

UPDATE: Patricia Țig a câștigat primul game.

UPDATE: A început meciul dintre Patricia Țig și Elena Rybakina.

Țig (24 de ani) este la a doua finală din carieră, după cea pierdută în 2015, la Baku. Românca poate deveni prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu WTA fără a avea poziție în clasamentul mondial înaintea turneului. Țig a revenit în acest an pe teren după ce a născut și a primit un wild card pentru calificările de la București.

Un eventual triumf astăzi ar duce-o pe Patricia Țig direct în top 200 WTA. Rybakina (20 de ani, 106 WTA) se află la prima finală WTA din carieră.

Sursa: digisport.ro

About admin