În Del Pueblo Coliseum din Cali (Columbia), 18.000 de spectatori au asistat la ultima zi a întrecerilor de gimnastică aerobică, la Jocurile Mondiale ale sporturilor neolimpice.

În întrecerea individuală a fetelor, Oana Corina Constantin pornea de pe locul doi după calificări, fiind întrecută de campioana mondială, iberica Sara Moreno. Spaniola era creditată, de altfel, cu prima şansă, chiar dacă românca avea un exerciţiu cu o notă de dificultate mai mare.

Oana a intrat pe covorul de la sol a treia, depăşindu-le clar pe precedentele concurente, Aurelie Joly din Austria şi Lubov Gazov din Austria. Cu argintul asigurat, a urmărit apoi cu emoţii exerciţiul Sarei. Cînd s-au afişat notele, Moreno a apărut pe tabelă pe locul doi, românca depăşind-o cu 50 de sutimi.

Şi pe podium, Corina a urcat foarte emoţionată. A ascultat „Deşteaptă-te, române!” cu lacrimi în ochi, fiind impresionată şi de atmosfera creată de suporterii columbieni. Una sud-americană.

Clasament individual feminin
1. Corina Constantin (România) 21,450 puncte
2. Sara Moreno (Spania) 21,400
3. Lubov Gazov (Austria) 21,100

Alte două medalii de argint
Tot sîmbătă noaptea, România a mai cucerit două medalii, dar de argint. La trio, Corina Constantin alături de Anca Surdu şi Andreea Bogati au devansat Vietnamul şi Rusia, dar au terminat în spatele Chinei. Componentele echipei din „trio”, plus Diana Deac şi Bianca Becze, au concurat şi la grup. S-au clasat tot pe locul doi şi tot după China. China, de altfel, a cucerit nouă medalii în întrecerea de gimnastică aerobică de la Cali, toate de aur!

GAZETA DE DUMINICĂ
Aglomeraţie mare pe podium
În ediţia de ieri, Gazeta a prezentat povestea primei medalii de aur cucerite de România la Cali, la perechi mixt, prin Bianca Becze şi Marius Petruşe. Românii au luat însă aurul alături de alte trei perechi, cei 16.000 de spectatori din Del Pueblo Coliseum stînd în picioare zece minute pentru a asculta consecutiv imnurile Spaniei, Franţei, României şi Vietnamului! Pe podium, sportivii s-au înghesuit la greu, arbitrii neputînd să-i departajeze în urma evoluţiilor. „A fost un vis total. Incredibil pot să spun, atmosferă fantastică! Federaţia internaţională a acceptat abia de anul trecut egalităţile, pînă acum sportivii fiind departajaţi în funcţie de execuţie”, a declarat campioana mondială, Bianca Becze.

5 medalii, două de aur şi trei de argint, a cucerit România la Jocurile Mondiale pentru sporturi neolimpice, toate fiind aduse de gimnaştii de la aerobic.

Sursa: gsp.ro