Mihaela Buzărnescu pierde ULUITOR în semifinalele de la Strasbourg » A servit pentru meci în setul secund, dar a urmat un blocaj inexplicabil

Mihaela Buzărnescu (32 WTA) a fost eliminată în semifinalele turneului de la Strasbourg, scor 6-2, 6-7, 1-6, de slovaca Dominika Cibulkova.

Jucătoarea noastră a intrat extrem de hotărâtă în meci, fără să țină cont de talia adversarei sale. Slovaca e nimeni alta decât câștigătoarea de la Turneul Campionilor din 2016, fostă finalistă la Australian Open și fostă ocupantă a locului 4 în clasament. Totuși, jucătoarea de 29 de ani e departe acum de forma din anii trecuți, aflându-se într-o perioadă plină de căutări, incertitudini și înfrângeri surprinzătoare.

„Miki”, așa cum o alintă prietenii, n-a ținut cont de istoricul Cibulkovei. Puternică la serviciu, Buzărnescu a fost ajutată în primul set și de retur, o armă care nu i-a funcționat mereu pe parcursul anului. Azi, ea a reușit 3 break-uri în primul set, convertind 3 din 5 mingi de break, adică un procentaj de 60%. A fost 6-2 după 32 de minute, iar finala era tot mai aproape.

Cibulkova a încercat din răsputeri să revină în meci și și-a intensificat nivelul agresivității în setul secund. A făcut re-break de fiecare dată după ce-și pierduse serviciul și a hăituit-o în permanență pe Mihaela. Totuși, slovaca nu a putut opri și numărul greșelilor neforțate, plecate în serie din racheta sa.

Buzărnescu  a condus cu 5-3, a servit la 5-4 pentru a închide meciul, dar nu a putut face față presiunii impuse de Cibulkova, care a egalat la 5. Jucătoarea din Slovacia a presat în permanență, iar Buzărnescu a dus cu greu setul în tie-break. Unde a condus din nou, 5-3, după o serie de lovituri explozive. Cibulkova nu s-a predat, a revenit incredibil și nu a mai pierdut niciun punct până la final, trimițând meciul în decisiv. 

Decisivul a fost unul fără istoric. Loviturile devastatoare de forehand ale jucătoarei din Slovacia au tranșat setul în doar 34 de minute.

În ultimul act, Cibulkova va juca împotriva câștigătoarei meciului Ashleigh Barty (17 WTA) – Anastasia Pavlyuchenkova (31 WTA). Partida va începe în jurul orei 17:00.

Mihaela și-a aflat deja adversara din primul tur de la Roland Garros, acolo unde își va face debutul pe tabloul principal. Buzărnescu o va avea ca adversară pe americanca Vania King (1276 WTA).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*