Kvitova, peste Halep! Buzărnescu nu i-a putut ţine piept, iar cehoaica a depăşit-o pe Simona la numărul de victorii din acest sezon

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 30 WTA) a pierdut, sâmbătă, scor 2-0 la seturi, meciul jucat contra Petrei Kvitova (Cehia, 28 de ani, 8 WTA) în semifinalele turneului de la Birmingham (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 936.128 de dolari.

Buzărnescu a fost învinsă cu 6-3, 6-2, după o oră şi 14 minute de joc. În finală, Kvitova va juca împotriva Magdalena Rybarikova (Slovacia, 19 WTA). E a cincea finală din acest an pe care o va juca sportiva din Cehia.

Pentru Kvitova, meciul câştigat contra Mihaelei Buzărnescu are şi o altă însemnătate.

Cehoaica a depăşit-o pe Simona Halep, liderul mondial, la numărul de victorii obţinute în acest sezon. În acest moment, după succesul contra lui Buzărnescu, Kvitova a ajuns la 36 de victorii şi şapte înfrângeri, în timp ce Halep are doar 35 de victorii şi şase înfrângeri.

Mai mult, în acest an Kvitova a câştigat toate finalele pe care le-a jucat, patru la număr. Simona Halep are în palmares două titluri câştigate la simplu în acest sezon: Shenzhen şi Roland Garros.

Pentru calificarea în penultimul act al turneului de la Birmingham, Mihaela Buzărnescu va încasa un cec în valoare de 46.345 de dolari şi 185 de puncte în ierarhia mondială.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*