Irina Begu, eliminată de Johanna Konta la Roma. Simona Halep și Monica Niculescu, OUT în proba de dublu

În direct la Digi Sport 2, ocupanta locului 77 WTA a pierdut cu Johanna Konta (13 WTA), scor 0-6, 4-6, în turul secund.

Irina Begu – Johanna Konta:

UPDATE ora 19:36: Final de meci. În ciuda eforturilor Irinei, britanica s-a impus cu 6-4 în setul secund, care a durat 54 de minute.

UPDATE ora 19:22: După 1-4 în setul secund, Irina câștigă două game-uri la rând și scorul devine 4-3 pentru Konta.

UPDATE ora 18:41: Irina Begu – Johanna Konta 0-6. Primul set e unul fără istoric, plin de greșeli ale româncei și încheiat după 29 de minute.

UPDATE ora 18:11: Începe meciul. Begu servește prima.

UPDATE ora 18:00Cele două jucătoare ies la încălzire.


După un start fulminant împotriva ucrainencelor Svitolina şi Yastremska, azi Simona Halep şi Monica Niculescu au pierdut în turul secund în faţa unei perechi din Japonia mult mai bine cotate.

Irina-Camelia Begu – Johanna Konta, aproximativ 16:30

Irina-Camelia Begu, 30 de ani, locul 77 WTA, va avea o sarcină dificilă în faţa jucătoarei Johanna Konta, 29 de ani, locul 13 WTA.

În meciul de simplu din turul 1, Irina Begu nu a avut prea multe emoții cu italianca Elisabetta Cocciaretto. Românca s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-2, după o oră și 24 de minute. Acum însă va fi cu totul altfel.

Datorită locului din clasament, Konta joacă direct în turul secund. O jucătoare foarte bună, iar româncele au avut de-a lungul timpului meciuri dificile împortiva ei.

A adunat aproape 10 milioane e dolari din premii în carieră, iar cea mai bună poziţie ocupată a fost 4, în urmă cu trei ani. Are trei titluri câştigate.

Turneul de la Roma face parte din categoria Premier 5, cu premii în valoare totală de aproximativ 2.100.000 de dolari. Competiția se va desfășura fără spectatori, iar concurenții vor respecta reguli stricte pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Simona Halep / Monica Niculescu – Shuko Aoyama / Ena Shibahara 1-6, 3-6

UPDATE, ora 14:41: Final de meci. Simona Halep și Monica Niculescu au fost eliminate din proba de dublu de la WTA Roma, după ce au pierdut contra japonezelor Shuko Aoyama și Ena Shibahara, scor 1-6, 3-6. Meciul a durat doar 58 de minute.

UPDATE, ora 14:05: Set câștigat de Aoyama și Shibahara! Japonezele și-au impus jocul, au realizat două break-uri și au dus scorul la 6-1 după doar 22 de minute.

UPDATE, ora 13:43: A început meciul Simona Halep / Monica Niculescu – Shuko Aoyama / Ena Shibahara, din optimile probei de dublu de la WTA Roma.


Perechea română va avea ca adversare două jucătoare din Japonia.

Shuko Aoyama are 32 de ani şi este pe locul 24 WTA în proba de dublu, în timp ce Ena Shibahara are 22 de ani şi este pe locul 26 WTA, tot la dublu.

Practic, cele două nu există în proba de simplu, fiind dincolo de locul 900, respectiv 500, dar la dublu sunt redutabile.

Totuşi, modul în care au jucat româncele în prima partidă, cu ucrainencele Svitolina şi Yastremska, scor 6-0, 6-1, ne fac să ne gândim că n-ar fi rea o repetiţie a parcursului pe care l-au avut împreună la Montreal, în 2016, atunci când au ajuns în finală.

Simona Halep a trecut în turul 2 la simplu de Jasmine Paolini, scor 6-3, 6-4.

Sursa: digisport.ro

About admin