Istoricul meciurilor cu Daria Kasatkina a cântărit mult în economia meciului. Irina pierduse 6 dintre cele 7 meciuri jucate cu Kasatkina, iar primul set nu a adus deloc semne bune, românca pierzând categoric, 2-6.

Jucătoarea noastră a dat semne de revenire în setul secund, când a imprimat un plus de agresivitate mingilor sale, profitând și de erorile aprăute în jocul adversarei. Begu a condus cu 5-2, a avut 3 mingi de set, două dintre ele pe propriul serviciu, toate fiind însă ratate.

Soarta setului s-a scris în tie-break, unde Kasatkina a jucat eficient, a greșit mai puțin și s-a impus cu 7-5. 

Căderea Irinei Begu din setul secund a adus aminte de meciul pierdut în fața Biancăi Andreescu la Miami, când a pierdut decisivul în fața canadiencei după ce a condus cu 5-1.

Irina Begu venea din calificări, unde obținuse două victorii solide în fața a două jucătoare bune. Le-a învins în minimum de seturi pe Daria Gavrilova (55 WTA) și Monica Puig (61 WTA), arătând un tenis bun pe terenurile unde ajungea până în semifinale în 2016.

AU RĂMAS DOAR HALEP ȘI BUZĂRNESCU

Tot azi, Mihaela Buzărnescu (29 WTA) va debuta la rândul său la Roma. Aceasta o va înfrunta pe Jelena Ostapenko, campioană la Roland Garros în 2017. Partida va începe după ora 15:00.

Simona Halep (2 WTA) va intra în scenă miercuri, urmând să joace direct în turul II. Românca o va înfrunta pe învingătoarea din partida Marketa Vondrousova (44 WTA) – Barbora Strycova (40 WTA)

Sursa: gsp.ro