Halep trece de Azarenka și se califică în „sferturi” la Wimbledon » E la o victorie de locul 1! Ce adversară va avea în meciul următor

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a trecut în „optimi” de Victoria Azarenka, fost lider mondial, scor 7-6 (7-3), 6-2.

Va juca mâine în sferturile de finală cu Johanna Konta, 26 de ani, locul 7 WTA și favorită a gazdelor. Partida este decisivă și pentru locul 1 WTA. Dacă Simona se va impune, atunci va deveni noul lider WTA. Rămâneți pe GSP.ro pentru a afla ora disputei!

Celelalte meciuri din sferturi sunt: Muguruza – Kusnetsova, Rybarikova – Vandeweghe, V. Williams – Ostapenko.

Johanna Konta a trecut în „optimi” de Caroline Garcia, 7-6(3), 4-6, 6-4, devenind prima tenismenă britanică ce ajunge în sferturi din 1984 încoace. Dacă Halep nu va trece de Konta, noul număr 1 WTA va fi Karolina Pliskova.

Primul set al meciului Halep – Azarenka a fost unul echilibrat. Cele două și-au pierdut de câte două ori serviciul, iar de la 4-4 s-a mers cap la cap până în tie-break, unde Simona a fost mai agresivă și a reușit să se impună cu 7-3.

Setul secund a început mult mai bine pentru româncă, numărul 2 WTA având 3-0 după doar câteva minute. Game-ul numărul 4 a fost cel mai echilibrat, a durat mai bine de 8 minute și a fost câștigat tot de Simona. În cele din urmă Halep și-a adjudecat setul clar, scor 6-2.

CUM S-A DESFĂȘURAT PARTIDA:

Simona Halep – Victoria Azarenka 7-6 (7-3) / 6-2

6-2 MECI SIMONA HALEP! Românca reușește să câștige partida după 4 mingi de meci!
5-2! 
Simona Halep a avut minge de meci, dar Azarenka a arătat de ce a fost lider WTA și a revenit, rămânând în meci. Azarenka urmează la serviciu 
5-1! 
Azarenka nu renunță și rămâne în meci după ce își câștigă serviciul. Halep servește acum pentru meci 
5-0! 
Halep profită de greșelile neforțate ale adversarei și se apropie la un singur game de sferturile de finală 
4-0! 
După mai bine de 8 minute Simona reușește să facă un nou break. A avut 4 mingi de break și până la urmă a reușit să câștige pe serviciul adversarei 
3-0! Halep
 își câștigă din nou serviciul fără emoții. Lovește foarte bine și încheie punctele rapid
2-0! Break Halep! 
Simona reușește să câștige pe serviciul adversarei. Azarenka pare tot mai nervoasă, negăsit soluții pentru a contracara jocul destul de bun al Simonei 
1-0! Halep începe setul doi excelent.
 Își câștigă fără probleme serviciul, în ciuda faptului că Azarenka a forțat cu mingi lungi și puternice.

7-6! SET HALEP: Azarenka a salvat o minge de set chiar pe serviciul româncei, dar apoi a trimis afară cu forehandul și Simona se impune în primul set după 54 de minute. S-a încheiat primul set!
6-6! Game Halep: 
Azarenka o împinge din nou pe Halep în spatele terenului și alternează mingile lungi cu cele scurte, dar românca se apără bine și servește din nou excelent pentru a trimite setul în tie-break.
5-6! Game Azarenka: 
Simona a condus cu 30-0, dar bielorusa a revenit în avantaj și o forțează pe româncă să servească din nou pentru a rămâne în set.
5-5! Game Halep: 
Simona luptă exemplar, ajutată și de un prim serviciu foarte eficient și rămâne în set.
4-5! Game Azarenka: 
Simona a câștigat un singur punct în acest game și este nevoită să servească pentru a rămâne în set.
4-4! Game Halep: 
Serviciu foarte bun pentru Simona, care a fost condusă cu 0-15, dar a revenit și a câștigat game-ul.
3-4! Re-break Halep: 
Azarenka a trimis o lovitură de forehand în fileu și i-a oferit Simonei șansa de a face re-break, iar Halep a profitat de oportunitate și servește pentru a restabili egalitatea.
2-4! Break Azarenka: 
Azarenka profită de plusul de forță pentru a miza pe un joc mai ofensiv și face un nou break. Simona este nevoită în continuare să joace retrasă.
2-3! Game Azarenka: 
Răspuns pe măsură din partea bielorusei, care revine în avantaj printr-un game alb.
2-2! Game Halep: 
Românca încearcă să servească lung și face două duble greșeli în acest game, dar se impune în cele din urmă și restabilește egalitatea.
1-2! Re-break Halep: 
Româncă își intră treptat în ritm și nu a mai greșit la fel de multe mingi ca în primele două game-uri, profitând de prima minge de break.
0-2! Break Azarenka: 
Jocul agresiv al adversarei a obligat-o pe Simona să stea mult în spatele liniei de fund și i-a adus bielorusei și primele mingi de break. Halep a salvat trei dintre ele, însă a cedat la a patra și pierde primul game pe propriul serviciu.
0-1! Game Azarenka: 
Bielorusa își face serviciul, în urma unui prim game echilibrat, în care cele două jucătoare au greșit însă destul de mult.

Sursa: gsp.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*