Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 7-5. Simona a revenit superb şi s-a calificat în sferturi, la Eastbourne

  • Turneul WTA de la Eastbourne: Halep – Wozniacki (în jurul orei 18:15, în direct pe Digi Sport 2)
  • Campionatul European: finala Germania – Spania se joacă vineri, 30 iunie, pe Digi Sport 1, de la ora 21:45

Simona Halep (25 de ani, 2 WTA), favorită numărul doi, a învins-o joi pe bulgăroaica Tsvetana Pironkova în trei seturi, 6-7 (6), 7-6 (4), 7-5, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 753.900 dolari.

Halep a reuşit să revină în meci după ce confruntarea se întrerupsese miercuri, din cauza ploii, la scorul de 7-6 (6), 2-1 şi 40-30 pentru Pironkova.

Halep a dominat primul set şi a condus cu 3-1, 4-2 şi 5-3, a ratat cinci mingi de set la 5-4, apoi setul a ajuns în tie-break, unde Halep a avut 6-4, dar a ratat alte două mingi de set şi a pierdut cu 6-8.

Primele trei game-uri ale setului al doilea au însemnat tot atâtea break-uri, Simona arătând nerăbdare în joc şi greşind destul de mult. La reluare, Pironkova a reuşit să se desprindă la 3-1, dar a urmat o serie de patru game-uri la rând reuşite de româncă, Halep conducând cu 5-3. Pironkova nu a renunţat la luptă şi a reuşit să îşi facă serviciul, iar apoi a realizat un break, egalând situaţia. Setul a ajuns în tie-break, unde Halep a deţinut controlul şi s-a impus cu 7-4.

În decisiv jocul a fost în continuare echilibrat, însă cea care a înclinat balanţa a fost Pironkova, care s-a desprins la 4-2. Imediat, Simona şi-a recuperat break-ul şi a egalat, 4-4, Pironkova a făcut 5-4, dar Halep a restabilit egalitatea şi apoi a realizat un break decisiv, încheind meciul cu 7-5, după două ore şi 40 de minute de joc efectiv.

Halep (25 ani, 2 WTA) şi Pironkova (29 ani, 149 WTA) s-au înfruntat o singură dată, în 2015, în optimi la Dubai, Simona câştigând cu 6-4, 6-3.

Pironkova (lucky loser) a învins-o, miercuri, în turul secund pe Monica Niculescu, scor 6-0, 6-4.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 18.940 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki, a şasea favorită, care a trecut de rusoaica Elena Vesnina cu 6-1, 6-2.

Meciul dintre Halep şi Wozniacki va avea loc tot azi, de la 18:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 2. Scorul este egal la meciurile directe dintre cele două, 2-2, daneza obţinând ultima victorie, în 2015, la Stuttgart, cu 7-5, 5-7, 6-2, în semifinale.

LIVE TEXT

UPDATE Ora 16:00. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 7-5. GAME, SET și MECI SIMONA HALEP! Condusă 2-4 în ”decisiv”, Simona a servit destul de bine, mai ales cu primul, 10 puncte au făcut diferența, cu un procentaj de peste 70% pe prima minge, a fost mai exactă și, la prima ei prezență la Eastbourne, a izbutit calificarea în sferturile de finală.

UPDATE Ora 15:55. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 6-5. BREAK SIMONA! Halep a condus cu 40-15 și a avut șansa de a face break-ul, dar a încercat cu un lob, care n-a păcălit-o pe bulgăroaică. Până la urmă, Simona a profitat de șansă și a trecut în avantaj. VA SERVI PENTRU CÂȘTIGAREA PARTIDEI!

UPDATE Ora 15:53. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 5-5. În stil de mare campioană, Halep nu a ratat propriul serviciu și a restabilit egalitatea în decisiv. I-a răspuns cu un game alb bulgăroaicei. Egalitatea este evidentă în acest meci, acesta fiind al treilea set ce se va decide în prelungiri.

UPDATE Ora 15:50. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 4-5. Game fără iostoric, dominat de la un cap la altul de Pironkova, care a terminat cu un as și cu game la zero. Presiune mare pe Simona care va servi pentru a rămâne în meci. 

UPDATE Ora 15:48. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 4-4. Punct extrem de important câștigat de Simona, care a revenit în decisiv. Halep a salvat o minge de break, s-a concentrat foarte bine, nu a mai greșit și, cel mai important, nu s-a mai grăbit.

UPDATE Ora 15:42. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 3-4. REBREAK HALEP! Simona și-a recâștigat serviciul, cu o tresărire de orgoliu. Numărul 2 WTA și-a plimbat iar adversara (nr. 149 WTA) dintr-un colț în altul și a reușit să reducă din diferență. Are șansa acum de a face 4-4.

UPDATE Ora 15:40. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 2-4. BREAK PIRONKOVA! După două retururi ratate, cu o dreaptă inversă, Pironkova a restabilit egalitatea la 30, deși Simona a condus la început. Cu un rever complet ratat, Pironkova se desprinde în decisiv.

UPDATE Ora 15:33. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 2-3. Senzațional stânga dreapta a jucat Simona, care și-a deschis terenul pe o lovitură de forehand, după care a câștigat punctul  pe back-hand in cross. După ce Simona n-a mai pus presiune la ultimele două puncte, Pironkova a trecut iar în avantaj.

UPDATE Ora 15:30. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 2-2. Simona a câștigat destul de clar acest game, în care a condus, la un moment dat cu 40-15. Cu un forehand de mare efect, Halep a restabilit egalitatea.

UPDATE Ora 15:30. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 1-2. Bulgăroaica a câștigat în forță acest game, cu un lung de linie, după ce a salvat două mingi de break. Un game de aproape 8 minute, câștigat după ce a dominat prin forță

Învingătoarea din acest meci, Simona Halep sau Tsvetana Pironkova, va juca în sferturile de finală tot astăzi, împotriva Carolinei Wozniacki (Danemarca), care a trecut în două seturi, 6-1, 6-2 de Elena Vesnina (Rusia). Duelul va fi programat pe terenul 2. 

UPDATE Ora 15:22. Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 1-1. Pironkova a avut prima minge de break din setul al treilea, dar Simona s-a concentrat și n-a mai greșit. Și bulgăroaica a fost destul de rigidă și de statică, astfel că Simona a revenit. Pironkova a mai obținut o nouă minge de break, dar iar Simona a știut să revină și chiar a trecut în avantaj. Până la urmă, Halep a preluat controlul punctului și elegant cu un drive a reușit să-și câștige punctul. 

Halep – Pironkova 6-7, 7-6, 0-1. Pironkova a început foarte bine setul al treilea, dar Simona urmează la serviciu. 

La fel ca și în primul meci de la Eastbourne, când a trecut cu 3-6, 6-3, 6-2 de Ying-Ying Duan (VIDEO), Halep este nevoită să joace set decisiv pentru a-și asigura calificarea în sferturi. Învingătoarea din acest meci, Simona Halep şi Tsvetana Pironkova, va juca în sferturile de finală tot astăzi, împotriva câştigătoarei din întâlnirea Caroline Wozniacki (Danemarca) – Elena Vesnina (Rusia). Duelul va fi programat pe terenul 2. 

Halep – Pironkova 6-7, 7-6. SET SIMONA! Halep a reușit cu un lung de linie să câștige punctul care i-a asigurat tie-break-ul, dar și setul al doilea. 

TIE-BREAK.

Halep – Pironkova 7-4

Halep – Pironkova 6-4

Halep – Pironkova 6-3. Simona are trei mingi de set

Halep – Pironkova 5-3

Halep – Pironkova 4-3

Halep – Pironkova 4-2. Se schimbă mingile, dar și terenul. Simona are avantaj de două puncte și șansa de a egala situația la seturi.

Halep – Pironkova 3-2

Halep – Pironkova 3-1

Halep – Pironkova 2-1

Halep – Pironkova 1-1

Halep – Pironkova 0-1

Halep – Pironkova 6-7, 6-6. Cu servicii inspirate, sportiva din Bulgaria a egalat din nou, astfel că setul al doilea se va decide în tie-break.

Halep – Pironkova 6-7, 6-5. Simona n-a mai greșit și și-a asigurat prezența în tie-break, cel puțin.

Halep – Pironkova 6-7, 5-5. Bulgăroaica a izbutit să restabilească egalitatea, astfel că setul secund se va decide în prelungiri.

Halep – Pironkova 6-7, 5-4. REBREAK PIRONKOVA! Sportiva din Bulgaria nu se lasă. Din păcate, când Simona a câștigat pentru set, adversara ei a revenit incredibil.

Halep – Pironkova 6-7, 5-3. BREAK HALEP! Simona se desprinde în setul al doilea, după o minge câștigătoare în lung de linie. A avut de șase ori șansa de a câștiga acest game, dar de fiecare dată Pironkova a reușit să țină pasul. După una dintre loviturile câștigătoare, Darren Cahill, aflat în tribune a exclamat: ”super!”. A câștigat cele mai recente patru game-uri.

Halep – Pironkova 6-7, 4-3. Simona a reușit un punct excepțional de la început și până la final. Deși a fost condusă cu 15-40, numărul 2 WTA n-a mai greșit nimic și acum este la conducere în setul al doilea. 

Halep – Pironkova 6-7, 3-3. BREAK HALEP! Simona a reușit egalarea în setul al doilea. Sportiva noastră a alternat loviturile bune de forehand cu cele de top-spin. Nu s-a mai lăsat păcălită de stilul bulgăroaicei, a și riscat, dar a câștigat.

Halep – Pironkova 6-7, 2-3. Halep și-a câștigat propriul serviciu și reduce diferența față de sportiva din Bulgaria. Cu o dreaptă devastatoare, dar și cu multe schimbări de direcție, Simona a izbutit să câștige un game important, care menține speranțe în relansarea partidei.

Halep – Pironkova 6-7, 1-3. Simona a început destul de bine acest game, deși sportiva din Bulgaria a fost la serviciu. Două erori de la egalitate a costat-o însă pe Halep, care a ratat și o șansă de break.

UPDATE Ora 14:27. S-a reluat partida.

Învingătoarea din acest meci, Simona Halep şi Tsvetana Pironkova, va juca în sferturile de finală tot astăzi, împotriva câştigătoarei din întâlnirea Caroline Wozniacki (Danemarca) – Elena Vesnina (Rusia). Duelul va fi programat pe terenul 2.

UPDATE Ora 14:20. Simona Halep a ieșit la încălzire pe iarbă, în urmă cu o oră.

UPDATE 14:14: Meciul dintre Richard Gasquet şi Kevin Anderson s-a încheiat cu victoria francezului, 6-4, 6-4, astfel că următorul duel pe Terenul 4 va fi cel al Simonei Halep cu Tsvetana Pironkova, programat să înceapă în jurul orei 14:30.

UPDATE 21:10 – Meciul Simonei Halep va fi al doilea al zilei pe terenul 4, urmând să se dispute după întâlnirea de pe tabloul masculin dintre francezul Richard Gasquet şi sud-africanul Kevin Anderson. Aceasta este programată să înceapă la ora 12:30, astfel că, probabil, constănţeanca va intra pe teren după ora 14:00.

Învingătoarea din acest meci va juca în sferturile de finală tot astăzi, împotriva câştigătoarei din întâlnirea Caroline Wozniacki (Danemarca) – Elena Vesnina (Rusia). Duelul va fi programat pe terenul 2.

UPDATE 20:35 – Condiţiile meteo nu permit reluarea meciurilor la Eastbourne, astfel că întâlnirea dintre Simona Halep şi Tsvetana Pironkova se va relua mâine, la o oră care va fi anunţată ulterior. În momentul în care partida a fost întreruptă din cauza ploii, bulgăroaica era în avantaj, 7-6, 2-1, 40-30.

UPDATE 20:00 La Eastbourne plouă în continuare şi partidele nu par a se relua în viitorul foarte apropiat.

UPDATE 19:00 – Meciul a fost suspendat, ca urmare a ploii care a început din nou să cadă, iar cele două jucătoare sunt deja la vestiar.

UPDATE 18:50 – Halep – Pironkova 6-7, 1-2, 30-40. Pentru moment, meciul a fost întrerupt, din cauza ploii.  

UPDATE 18:48 – Halep – Pironkova 6-7, 1-2. Simona a salvat o minge de break, dar nu a puttu să o împiedice pe adversara sa să câştige din nou contra servicului şi să revină la conducere în setul al doilea.

UPDATE 18:45 – Halep – Pironkova 6-7, 1-1. Din fericire, Simona încă este în meci. A reuşit rebreak-ul, la a patra şansă de care a beneficiat.

UPDATE 18:40 – Halep – Pironkova 6-7, 0-1. Probabil încă afectată de ratarea primului set, Simona a început actul al doilea pierzându-şi serviciul la 0. Imaginea momentului nefavorabil pentru româncă este dubla greşeală cu care a încheiat game-ul. 

UPDATE 18:37 – Halep – Pironkova 6-7. Simona a pierdut de o manieră incredibilă primul set. După cele cinci şanse de set ratate la 5-4, românca a ratat ale două oportunităţi în tie-break, unde a condus cu 2-0, 5-3 şi 6-4. Bulgăroaica a revenit fantastic şi a luat setul la chiar prima ocazie pe care a avut-o. 

UPDATE 18:28 – Halep – Pironkova 6-6. Simona nu a mai greşit şi şi-a făcut serviciul, astfel că primul set se decide în tie-break.

UPDATE 18:25 – Halep – Pironkova 5-6. Presiunea se mută pe Simona, după ce bulgăroaica şi-a făcut serviciul şi conduce pentru prima oară de la 1-0.

UPDATE 18:23 – Halep – Pironkova 5-5. Lucrurile se complică pentru Simona. Jucătoarea noastră a avut 40-0 şi a beneficiat de alte două mingi de set, dar şi-a pierdut serviciul, la prima şansă de break a adversarei sale.

UPDATE 18:16 – Halep – Pironkova 5-4. Jucătoarea din Bulgaria a avut şansa de a face un nou game alb, dar Simona i-a dat câteva emoţii cu două puncte superbe. În cele din urmă, învingătoarea Monicăi Niculescu a câştigat pe propriul serviciu, însă românca va servi pentru a închide primul set.

UPDATE 18:12 – Halep – Pironkova 5-3. Simona şi-a făcut serviciul fără probleme şi este la un singur game de câştigarea primului set.

UPDATE 18:08 – Halep – Pironkova 4-3. Continuă seria game-urilor albe (al doilea la rând pentru bulgărioacă), dar a doua jucătoare a lumii continuă să aibă avantajul break-ului din debutul întâlnirii.

UPDATE 18:07 – Halep – Pironkova 4-2. Este rândul Simonei să-şi facă serviciul la 0, un semnal clar trimis adversarei sale că nu este dispusă să-i facă vreo concesie.

UPDATE 18:04 – Halep – Pironkova 3-2. Bulgăroaica nu se lasă afectată de startul lansat al Simonei şi răspunde cu un game câştigat la 0.

UPDATE 18:02 – Halep – Pironkova 3-1. Simona continuă jocul consistent din acest început de meci şi îşi consolidează break-ul cu un game câştigat fără probleme pe propriul serviciu.

UPDATE 18:00 – Halep – Pironkova 2-1. Break la 0 câştigat de a doua jucătoare a lumii, care a preluat conducerea în setul de debut.

UPDATE 17:57 – Halep – Pironkova 1-1. Simona Halep s-a impus şi ea pe propriul serviciu, la 30.

UPDATE 17:54 – Halep – Pironkova 0-1. Primul game din acest meci este câştigat de bulgăroaică. Simona a cucerit un singur punct în primul joc al partidei.

Sursa: digisport.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*