Este hipnoza adevarata?

Dupa cum spuneam in primul articol care are ca si tema `HIPNOZA` , voi continua sa va spun alte detalii importante in legatura cu ea. Chiar daca pe moment nu credeti in beneficiile sale, dupa citirea acestui articol parerea dumneavoastra va fi schimbata!

In primul rand, exita mai multe tipuri de hipnoza. Daca credeati ca hipnoza este doar ceea ce ati vazut la televizor –unde un om face ce ii spune hipnotistul iar apoi uita ce s-a intamplat, este gresit.  Va invit sa cititi cate ceva despre fiecare categorie.

1.HIPNOZA ERICKSONIANA

Este tipul de hipnoza care poate fi aplicata si persoanelor sceptice in legatura cu acest subiect.
Aceasta se realizeaza prin metafore directe, spuse  pentru a favoriza gandirea reflectiva si creativa. Astfel, clientul, imaginandu-si ceea ce i se sugereaza, se induce transa hipnotica.

Hipnoza ericksoniana se practica, de obicei, in cabinetele de psihodrama si psihoterapie ericksoniana.

2.HIPNOZA PRIN SUGESTIE
Este cea mai folosita medota in zilele noastre, si se rezuma la inducerea in transa a clientului, urmand ca mai apoi sa ii fie sugerate verbal diferite lucruri in legatura cu comportamentu lor, cu viciile lor de care vor sa scape sau cu orice alta problema pe care clientul doreste, in mod constient, sa o abordeze.

Ce este de mentionat, este ca niciodata clientului nu i se spune, in timpul transei  “Tu nu o sa mai fumezi” ci “ “Tu reusesti sa renunti la fumat.” Vorbirea la timpul prezent si excluderea cuvintelor negative , in special cuvantul NU , ajuta la producerea unui rezultat mai rapid.

  1. AUTO-HIPNOZA

Este tehnica pe care oricine o poate incerca cel putin o data, acasa. Functioneaza tot prin sugestie, dar ca si “materiale” ajutatoare pentru inducerea transei se folosesc  inregistrari fie primite de la specialisti, fie gasite pe internet. Aceasta tehnica de hipnoza se foloseste pentru reducerea stresului de zi cu zi si pen tru relaxare.

4.HIPNOZA COGNITIV-COMPORTAMENTALA
Reprezinta interactiunea dintre relaxarea psihica, fizica, convingeri, dorinte si imaginatie si ascultare a clientului!
Acest tip de hipnoza este folosit pentru vindecarea nenumaratelor vicii precum fumatul , alcoolul etc, cat si pentru vindecarea problemelor precum anxietate , depresie, atacuri de panica.
Aici, pot vorbi din propria experienta. Am fost un om simplu care dintr-o data a inceput sa sufere de atacuri de panica si anxietate. Incercand tot felul de tratamente si terapii esuate, am ajuns sa incerc si optiunea fata de care eram sceptica. Declar, pe propria raspundere, ca hipnoterapia a fost cea care m-a readus la o viata normala!

5. HIPNOZA DE SCENA
Pe aceasta am vazut-o cu totii la televizor. Nu este considerata o terapie, ci mai mult o atractie intr-un show.
Cu toate acestea, in hipnoza de scena, clientul devine mult mai relaxat decat in starea initiala, scapa de inhibitii si de orice piedica avuta in cale. Astfel, in hipnoza de scena clientul face ce i se spune, simplu si cu placere.  Hipnotistii declara ca subiectul aflat in transa, refuza sa faca ceva ce in subconstient nu  i se pare benefic, firesc sau bun pentru ei. In rest, tot ce fac, orice comanda primesc si o executa, o fac pentru ca in subconstient isi doresc asta cu adevarat!

Acestea fiind spuse, ca si client al acestor servicii, va recomand tuturor sa apelati la hipnoza, chiar daca o faceti doar pentru relaxare , pentru vicii sau pentru puterea ei de a ne scapa de anxietate, panica si frici. Metoda aceasta este usoara, practica si extraordinar de benefica pentru omenire. Important este sa credeti, sa va doriti si sa descoperiti un hipnoterapeut cu care sa empatizati!

 

Catalina Dorina
Editor Promo One

About Marketing Promo One

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*