Englezii au ţinut cu Gauff, dar au fost cuceriţi de gestul Simonei Halep de la final. Britanicii, cuvinte mari despre româncă

Wimbledon 2019 | Simona Halep i-a cucerit pe jurnaliştii englezi cu jocul său, dar şi cu atitudinea avută la finalul partidei cu Cori Gauff, din optimile de la All England Club.

Peste 12.000 de spectatori au umplut până la refuz luni Terenul 1 de la Wimbledon. În ultima săptămână s-a creat o adevărată “Cocomania”, toţi dorind să o vadă pe fenomenala puştoaică de 15 ani, care a trecut de Venus Williams, Rybarikova şi Polona Hercog în drumul spre a doua săptămână de la Wimbledon.

Simona Halep a învins-o nu doar pe Cori Gauff, dar şi publicul de pe Terenul 1 pentru a ajunge în sferturi“, titrează The Independent, care apoi punctează că sportiva noastră a ştiut să fie suficient de inteligentă să nu se bucure exagerat după succesul obţinut. Fără îndoială şi pentru campioana noastră presiunea a fost mare, în condiţiile în care o eliminare în faţa unei adolescente ar fi fost o pată neagră, dar a simţit foarte bine emoţia tribunei şi şi-a păstrat decenţa. “Halep a ştiut foarte bine să îşi păstreze bucuria la minimum. Nu era cadrul pentru aşa ceva, a citit perfect publicul, care venise să o susţină pe Cori. Toţi au fost prezenţi în tribună pentru a vedea un fenomen al sportului, nu au fost atât de interesaţi să urmărească un meci competitiv“, notează jurnaliştii sursei citate.

Wimbledon 2019 | Simona Halep a impresionat pe teren

Românca a avut 14 greşeli neforţate, de două ori mai puţine decât adversara sa şi a impresionat prin faptul că a schimbat registrul tactic, fiind în multe momente foarte ofensivă.

Simona Halep pare să deţină cheia pentru o finală la Wimbledon, ceea ce ar fi cea mai bună performanţă a sa la Londra. Mai mult, britanicii o văd chiar ridicând trofeul deasupra capului, în condiţiile în care Barty, Pliskova sau Kvitova au părăsit competiţia luni.

Cu o victorie economicoasă, în 75 de minute, Halep şi-a depus candidatura la trofeu. Este ca un perete: indiferent câte mingi a trimis Gauff, ea a returnat, a returnat, a returnat. Şia făcut-o de multe ori decisiv. Halep a fost briliantă în unele momente şi a dat senzaţia că trofeul va fi al ei“, mai scriu englezii.

Pentru un loc în semifinale, Halep va juca marţi împotriva sportivei din China Shuai Zhang.

Sursa: digisport.ro

About admin