Cu toții știm că este mult mai simplu să avem grijă de cei din jur decât de noi înșine, iar acest aspect, de cele mai multe ori, nu este neapărat unul pozitiv, prin prisma faptului că suntem predispuși la a uita de propria persoană. Pentru a ne atinge obiectivele, știm cât de important este să avem nu doar un trup zdravăn, cât și o minte sănătoasă, care să coopereze. După cum spune însuși citatul „Minte sănătoasă în corp sănătos”, pentru a atinge cel mai înalt nivel de împlinire, trebuie să anulăm predispunerile multor factori de risc, de pildă stresul, lipsa odihnei, precum și grijile cotidiene.
Menținerea unui echilibru mintal, odată cu trecerea timpului, a devenit o misiune dificil de îndeplinit. Cum putem face asta?
1. Practică activități care îți mențin mintea activă:
Fie că este vorba despre șah, descifrarea unor cuvinte încrucișate ori lectura, fiecare activitate care solicită mintea este binevenită. Trebuie să identifici activitatea potrivită pentru tine, astfel încât să dobândești rezultatele benefice spre care țintești. Trebuie doar să descoperi activitatea potrivită pentru tine și să o practici cu regularitate.
2. Fă sport:
Pe lângă faptul că te ajută să-ți tonifici corpul și să-l menții sănătos, sportul contribuie, de asemenea, și la menținerea tensiunii sub control, precum și a unui psihic sănătos.
3. Respectă orele de somn:
Oricât de greu ar fi să-ți faci un program pe care să-l urmezi cu regularitate, cele opt ore de somn trebuie să fie asigurate strict dormitului. Permite creierului să stocheze informațiile acumulate pe parcursul timpului, oferindu-i porția binemeritată de somn.
4. Consumă alimente sănătoase pentru creier:
Printre alimentele hrănitoare pentru creier se numără și avocado, nucile, afinele și broccoli. Pentru a păstra un echilibru, consumă legume și fructe și hidratează-te intens.
5. Meditează:
Oricât de puțin timp ai la dispoziție, o parte din aceasta merită să o acorzi procesului de meditație, întrucât aceasta ajută la relaxarea, dar și la transformarea minții, astfel încât să poți trăi cât mai bine. Ideal ar fi să începi cu sesiuni scurte, după care vei putea dobândi capacitatea de a ajunge la 15-20 de minute de meditație neîntreruptă. Având grijă de mintea și de corpul tău, totodată, conduce la o stare de spirit cât mai bună, care ne ajută să ne atingem cu succes obiectivele propuse!