CSM pierde în semifinalele Ligii, cu Vardar, într-un meci în care nu a avut nicio șansă! Când e finala mică, împotriva lui Buducnost

  • CSM București, campioana en-titre a Europei, a fost învinsă categoric de Vardar Skopje, 33-38, în cel de-al doilea meci din Final Four-ul Ligii Campionilor;
  • Vardar Skopje joacă prima finală de Ligă, după 3 semifinale pierdute în 2014, 2015, 2016;
  • Finala mică, împotriva lui Buducnost, va avea loc mâine, de la 16:15, în direct pe TV Digi Sport și TV Dolce Sport și liveTEXT pe GSP.RO.

Fețe lungi, unele acoperite pe jumătate de tricouri. Cele șaizeci de minute ale meciului cu Vardar Skopje s-au scurs, iar în echipa CSM-ului e liniște. Nu mai țipă nimeni, nu se mai dau indicații tactice, furtuna a trecut, iar înfrângerea e palpabilă și doare.

Chiar dacă erau cotate cu șansa a patra la cucerirea trofeului, fetele de la CSM credeau că pot repeta cele două victorii de anul trecut, când au câștigat într-un mod entuziasmant Liga Campionilor, chiar dacă puțini le dădeau șanse. Însă, modul în care au jucat ieri le-a trimis în finala mică.

„PREA MULTE GREȘELI”

Primele minute ale meciului au arătat o echipă a CSM-ului parcă anesteziată. Fără reacție, încasând gol după gol și fără a putea opune rezistență.

De partea cealaltă, handbalistelor de la Vardar parcă le curgea foc prin vene. Penezici, Radicevici și Lazovici au înscris șapte goluri în șapte minute, în timp ce CSM București pusese doar un gol pe tabelă, grație unui 7 m transformat de Isabelle Gullden.

„Prea multe greșeli”, a țipat Per Johansson lovindu-și violent clipboard-ul cu scheme. Încercând parcă să le scuture de tot balastul cu care au intrat pe teren. N-a funcționat, bulgărele neputinței s-a tot rostogolit și a devenit din ce în ce mai mare, de la patru goluri diferența a crescut la șase, la opt, la nouă.

În minutul 21, la scorul de 17-8, antrenorul CSM-ului a pus din nou cartonașul de time-out pe masa oficială. „Am ajuns la fundul prăpăstiei. Dacă vreți să plecăm acum, eu sunt cel care cheamă șoferul. Jucați, la dracu!”, le-a spus el.

OPT GOLURI LA PAUZĂ

Nici asta n-a funcționat, apărarea a devenit parcă și mai apatică, atacurile și mai haotice, în timp ce aruncările celor de la Vardar îți atingeau de fiecare dată ținta.

Unitatea grupului despre care vorbea suedezul înainte de Final Four-ul de la Budapesta n-a mai funcționat, iar greșelile au fost urmate de altele, iar tunelul devenea din ce în ce mai întunecat. La pauză scorul a fost 21-13. Opt goluri ca niște spini, care cu greu ies de sub piele.

Speranța rămânea, spectatorii care au mers să fie alături de echipă la Budapesta sperau că magicianul Johansson le spune ceva la vestiare și meciul va fi întors. Dar CSM nu era singură pe teren, iar Vardar nu a lăsat să-i scape de sub control.

Cu o Gullden diminuată, Niombla a fost cea care a preluat rolul de vedetă și a încercat să le taie un pic aripile adversarelor, dar de fiecare dată când părea că handbalistele de la CSM vor scoate capul din oceanul neputinței, mai venea o torpilă de la Penezici, Lacrabere și Lekici sau o execuție fină a lui Radicevici și le scufunda din nou.

SECUNDE DE APLAUZE

Cu zece minute înainte de final, scorul era 33-25. Per Johansson îți mai potolise tumultul interior. Handbalistele de la Vardar au redus turațiile, iar CSM s-a tot apropiat, dar totul se îndrepta o finală Vardar- Gyor.

38-33 a fost scorul final, în ultimele secunde, românii din tribune și-au unit vocile și au strigat „, CSM, CSM!” și „România, România!”. Un final care le-a găsit pe jucătoarele de pe bancă în picioare, aplaudându-și fanii.

După secundele în care înfrângerea și-a întins mantia de tristețe peste fiecare dintre handbalistele de la CSM, ele au mai avut puterea să-și aplaude susținătorii. Echipa campioană a Europei în 2016 va juca finala mică în 2017 și promite mai mult pentru 2018.

FINAL » CSM BUCUREȘTI (ROMÂNIA) – VARDAR SKOPJE (Macedonia) 33-38

CSM București 33 (13)
Niombla 8, Torstensson 5, Gullden 4, Martin 4, Lobach 3,Mehmedovici 3, Manea 2, Curea 2, Ayglon 1, Bazaliu 1, Brădeanu 1. Antrenor: Per Johansson
Vardar Skopje 38 (21)
Penezici 7, Radicevici 7, Lekici 6, Lacrabere 6, Herrem 4, Covici 3, Damnjanovici 2, Lazovici 2, Althaus 1, Hmirova 1.
Antrenor: Aco Stankovski

Desfășurarea liveTEXT a partidei

Final de partidă. CSM București pierde în fața lui Vardar Skopje, 33-38, și irosește șansa de a-și apăra Liga cucerită în urmă cu un an.

min.57:Joc alert în meciul dintre CSM și Vardar. Se marchează la fiecare fază, macedonencele conduc în continuare cu șapte goluri

min.51: Cu nouă minute înainte de final, jocul continuă să se desfășoare pe aceleași coordonate. Bucureștencele sunt conduse cu șapte goluri

min 45: Jucătoarele noastre irosesc cu seninătate multe contraatacuri și nu reușesc să reducă din  scorul drastic de pe tabelă;
min 39: Bucureștencele sunt conduse cu 20-27. După aproape zece minute din repriza secundă, CSM a recuperat un singur gol față de diferența de la pauză

A început repriza secundă!

min.30: Pauză la Budapesta! Vardar o conduce pe CSM București cu 21-13;
min.29:
Cartonaș roșu pentru macedonence! Khmyrova a fost eliminată, după un fault dur!
min.23: Seară horror pentru suedeza Isabelle Gullden, care ratează o nouă lovitură de la șapte metri. Neputința jucătoarelor din teren s-a revărsat și asupra suporterilor români din tribunele sălii Laszlo Papp din Budapesta, reduși la o tăcere dureroasă;
min.20: Scor neverosimil la Budapesta. „Tigroaicele” sunt conduse cu nouă goluri, iar antrenorul Per Johansson tocmai a apelat la cel de-al doilea time-out al reprizei: „Dacă vreți, plecăm acasă”, a tunat tehnicianul suedez
min.18: Fetele noastre sunt conduse cu șase goluri. În superioritate numerică, jucătoarele CSM-ului au ratat două lovituri de la șapte metri, primind alte două goluri
min.13. CSM nu reușește să facă față până acum jocului pe contre impus de macedonence. Fetele noastre sunt conduse cu 5-11
min.6 Antrenorul CSM-ului solicită un time-out timpuriu, nemulțumit fiind de startul slab de meci al fetelor. După primele șase minute, CSM e condusă cu 1-5.
min.3: Început de meci timid din partea echipei noastre, care este conducă cu 1-3.
A început partida!

PROBLEME ÎN LOTUL CSM-ULUI 

Cu 20 de minute înainte de startul meciului cu Vardar, președintele CSM-ului a făcut câteva acuzații grave:

„Nu știu ce a fost pus prin apă sau mâncare azi, dar fetele au acuzat niște stări ciudate după micul dejun. Nu vreau să acuz pe nimeni însă. Patru dintre fete s-au simțit rău: Grubisic, Gullden, Ayglon și o jucătoare care nu va evolua.

Acum se simt bine, medicul nostru a reușit să le facă bine. Vă dați seama că după o zi în care au tot vărsat, nu sunt în forma maximă. Am avut o dimineață tensionată”, a declarat Bogdan Vasiliu, președintele lui CSM București, la TV Dolce Sport.

GYOR (UNGARIA) – BUDUCNOST (MUNTENEGRU) 26-20 

Gyor este prima echipă calificată în finala Ligii Campionilor, după victoria obținută în fața lui Buducnost, echipa la care evoluează Cristina Neagu. Echipa maghiară, condusă de pe bancă de Martin Ambros, selecționerul României, s-a impus clar, 26-20, la capătul unei partide pe care a controlat-o în totalitate.

Final Four-ul din 2017 e o reeditare a celui din 2016. Practic, aceleași echipe s-au calificat pentru turneul final de la Budapesta. Mai mult, în urma tragerii la sorți, au reieșit aceleași semifinale, dar și aceeași ordine a partidelor.

VARDAR SKOPJE

Buget: 3,5 milioane euro
Palmares: locul 3 la Final Four în 2014, 2015, 2016
Jucătoare: 18 (11 naționalități)
Parcurs 2016/2017: 11 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri
Cifre 2016/2017: 451 goluri marcate, 375 goluri primite

CSM BUCUREȘTI

Buget: 3,5 milioane euro
Palmares: câștigătoarea Ligii Campionilor 2016
Jucătoare: 18 (8 naționalități)
Parcurs 2016/2017: 9 victorii, 1 egal, 4 înfrângeri
Cifre 2016/2017: 368 goluri marcate, 349 goluri primite

Sursa: gsp.ro

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*