Campionatul European de handbal feminin: România învinge Spania şi face încă un pas către semifinale

Naționala României de handbal feminin a câştigat meciul cu Spania România a învins Spania în al doilea meci contând pentru calificarea în semifinalele Campionatului European din Franța.

România a învins Spania cu 27-25. În primul meci din grupa a II-a, fetele noastre au fost învinse de Olanda, scor 24-29. Spania este singura echipă care nu mai are nicio şansă la calificarea în semifinale la Campionatul European de handbal feminin.

În cazul în care învinge Ungaria, România va ajunge în semifinale, acolo unde cel mai probabil va întâlni Rusia, prima calificată în careul de aşi. Elevele lui Trefilov au învins categoric Danemarca, scor 32-21.

Cum se poate califica România în semifinale la Campionatul European de Handbal Euro 2018

1. România se impune în ultimele două meciuri, cu Spania şi Ungaria. În această situaţie, locul 2 este asigurat. Singura condiţie ca tricolorele să câştige grupa este ca Olanda să nu mai facă niciun punct.

2. România bate Spania şi pierde cu Ungaria. Dacă maghiarele ne înving la limită şi România, Ungaria şi Norvegia / Germania termină la egalitate în 3 sau 4, atunci tricolorele au şanse de a trece mai departe. În cazul în care vom fi la egalitate de puncte doar cu Ungaria, vom pleca acasă.

3. România pierde cu Spania şi învinge Ungaria. În această situaţie, putem ajunge la egalitate de puncte cu Germania şi Norvegia, echipe pe care le dominăm la capitolul directe. În semifinale ajungem şi dacă România, Germania, Olanda şi Norvegia ar acumula toate 6 puncte. Dar în ultima variantă ar însemna ca Olanda să piardă următoarele partide, cu Norvegia şi cu Germania, scrie digi24.ro.

Sursa: capital.ro

About admin