CALCULE. Șansele României de a merge la CM 2018 » Victoria cu Armenia nu prea ajută, iar locul 2 ne poate lăsa acasă

Startul ratat din aceste preliminarii ne poate costa calificarea și în cazul în care vom ocupa locul doi în grupa E la finalul preliminariilor.

Succesul cu Armenia ne menține matematic în calculele pentru calificare, însă chiar și dacă ne vom clasa pe locul 2, există pericolul să nu prindem play-off-ul. România e la 4 puncte distanță de Muntenegru și Danemarca, cu 3 etape rămase de disputat.

Vom întâlni ambele rivale în deplasare și, chiar dacă le vom învinge și vom obține 3 puncte cu Kazahstan, tot depindem de jocul rezultatelor pentru a prinde locul doi. România ar trebui să obțină în 3 meciuri câte puncte a obținut în primele ȘAPTE disputate până acum.

CLASAMENT

1. Polonia 15-11 16p
2. Muntenegru 17-7 13p
3. Danemarca 14-6 13p
4. ROMÂNIA 8-7 9p
5. Armenia 7-15 6p
6. Kazahstan 4-19 2p

PROGRAM

Danemarca – 13p Muntenegru – 13p România – 9p
Armenia (d) România (a) Muntenegru (d)
Muntenegru (d) Danemarca (a) Kazahstan (a)
România (a) Polonia (d) Danemarca (d)
  • 9 puncte în ultimele 3 meciuri

În această situație terminăm pe locul 2 în grupă dacă Danemarca și Muntenegru nu obțin mai mult de 4 puncte din celelalte două partide. O remiză în meciul direct dintre cele două formații ar fi perfect pentru noi înainte de ultima etapă, când am avea meciul decisiv pentru locul 2 pe terenul danezilor.

  • 7 puncte în ultimele 3 meciuri

Calificare ar fi compromisă în mare parte. Rivalele noastre n-ar trebui să obțină mai mult de o victorie în celelalte două partide rămase. Dacă ar obține exact trei puncte, ar interveni departajarea la golaveraj, unde România are momentan +1, în timp ce Danemarca are +8 și Muntenegru +10!

  • 6 puncte în ultimele 3 meciuri

Obligatoriu victoriile trebuie să fie obținute în meciurile cu Danemarca și Muntenegru. Adversarele noastre ar trebui să remizeze în meci direct și să obțină cel mult un punct din celălalt meci rămas de jucat.

  • 5 puncte sau mai puține în ultimele 3 meciuri

Calificarea ar fi matematic compromisă.

CEI MAI SLABI ÎN CLASAMENTUL LOCURILOR 2

Locul secund nu ne garantează prezența în play-off. În acest moment, dacă ne-am afla pe locul doi în grupă, am fi ultima în ierarhia pentru baraj. Acel clasament nu ține cont de meciurile cu ultima clasată din grupă și lasă acasă cel mai slab loc 2. Irlanda se află pe poziția a opta în acest moment, însă are un punct peste cele 8 obținute România cu celelalte echipe în afară de Kazahstan. Problema este că irlandezii mai au 3 meciuri de disputat care contează în această ierarhie, în timp ce noi mai avem două.

CLASAMENTUL LOCURILOR 2

1. Portugalia 5 meciuri 12p
2. Suedia 6 meciuri 10p
3. Slovacia 6 meciuri 10p
4. Italia 4 meciuri 10p
5. Irlanda de Nord 5 meciuri 10p
6. Grecia 6 meciuri 10p
7. Islanda 5 meciuri 10p
8. Irlanda 5 meciuri 9p
—————- —– —–
9. Muntenegru 6 meciuri 7p

Sursa: gsp.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*