Begu a făcut-o KO pe Ostapenko! Victorie de vis reuşită de Irina în primul tur la Madrid

Irina Begu (România, 36 WTA) a produs sâmbătă seară cea mai mare surpriză a primei zile de la Madrid, învingând-o fără drept de apel pe Jelena Ostapenko (Letonia, 5 WTA), scor 6-3, 6-3! 

Begu a obţinut o victorie splendidă în prima manşă a puternicului turneu Premier Mandatory de la Madrid, trecând în minimum de seturi de Ostapenko! Campioana de la Roland Garros a rezistat numai o oră şi 25 de minute în faţa Irinei, sportivă care a abordat o tactică perfectă pe centralul de la Caja Magica.

Calmă şi în acelaşi timp concentrată, Irina a distribuit cu multă precizie mingile, determinând-o pe Jelena să greşească în momentele importante.

Nu mai puţin de 39 de greşeli neforţate a comis letona, în timp ce Begu a avut doar 10 asemenea erori. E adevărat că Ostapenko a înregistrat un procentaj mai bun la mingile direct câştigătoare – 24 de winnere faţă de numai 8 reuşite de Begu, dar această statistică a contat mai puţin.

Irina i-a luat de 5 ori serviciul adversarei, pe când Jelena a reuşit doar două break-uri, astfel că românca a izbutit, fără prea mare efort, să semneze cea mai importantă victorie a sezonului. Va urma un meci special pentru ea, indiferent că adversară în turul secund îi va fi marea campioană Maria Şarapova sau conaţionala Mihaela Buzărnescu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*