Acţiunile s-au prăbuşit luni în Asia după ce Iranul a intensificat tensiunile din Orientul Mijlociu

Acţiunile s-au prăbuşit luni în Asia după ce Iranul a intensificat tensiunile din Orientul Mijlociu, lansând o serie de rachete şi drone asupra Israelului în weekend. Sunt alimentate temerile legate de un conflict mai amplu în această regiune.

Cu toate acestea, în timp ce Israelul a calificat atacul – despre care Teheranul a declarat că a fost un răspuns la un atac asupra ambasadei sale din Siria – drept o escaladare a ostilităţilor, analiştii au declarat că există speranţe în rândul traderilor că această criză ar putea fi stăpânită, notează AFP.

Această fărâmă de optimism a contribuit la scăderea preţurilor petrolului

Bombardamentul de sâmbătă, cu peste 300 de rachete balistice şi de croazieră şi drone de atac – care au fost în mare parte respinse de apărarea aeriană – a agravat îngrijorările privind perspectivele ratelor dobânzilor din SUA, în urma unor date privind inflaţia şi ocuparea forţei de muncă care au fost mai mult decât previzibile.

Iranul a declarat Naţiunilor Unite că atacul a fost un răspuns defensiv „legitim” la atacul din Damasc din 1 aprilie, în urma căruia au fost ucişi şapte membri ai Gărzilor Revoluţionare, inclusiv doi generali.

Iranul a avertizat că „în cazul în care regimul israelian va face o altă greşeală, răspunsul Iranului va fi considerabil mai sever”.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că este vorba de „o escaladare gravă şi periculoasă”.

sursa: businessmagazine.ro

About Marketing Promo One