• Simona Halep (4 WTA) a trecut miercuri de Laura Siegemund (Germania, 32 WTA), scor 6-4, 6-4, calificându-se în optimile turneului Premier 5 de la Roma.
  • Pentru un loc în sferturi, Halep se va duela cu câştigătoarea partidei dintre Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 17 WTA) şi Anastasija Sevastova (Letonia, 18 WTA).

VICTORIEEE! Halep fructifică a 5-a minge de meci şi o învinge pe Siegemund în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4!!! A fost un final cu emoţii, însă Simona a controlat în mare parte meciul, luându-şi o revanşă după ce nemţoaica a eliminat-o în semifinalele de la Stuttgart în acest an! Halep, proaspăt campioană la Madrid, continuă astfel seria formidabilă şi obţine a 7-a victorie la rând în circuitul WTA, care îi aduce calificarea în optimile de finală din capitala Italiei.

Simona s-a recuperat repede după turul de forţă de săptămâna trecută, dar a găsit timp să-şi facă şi temele pentru startul dificil de la Roma, turneu la care a evoluat direct în manşa secundă. Constănţeanca şi-a modelat jucul după cel al adversarei, iar Siegemund nu a mai surprins-o decât rareori cu scurtele ei marcă înregistrată. Încrezătoare şi în acelaşi timp hotărâtă, Halep a ştiut să rupă ritmul atunci când a trebuit şi a făcut spectacol pe finalul celor două seturi.

Halep a câştigat primul act cu stil, lăsându-i adversarei un singur punct în ultimele două game-uri. Românca a început în forţă şi setul al doilea şi nu s-a abătut de la planul stabilit, deşi a trecut prin momente tensionate la 5-3, atunci când a ratat trei mingi de meci. Dramatismul a continuat la 5-4, scor la care Simona a mai irosit un punct ce i-ar fi adus victoria mai repede. Dar Siegemund nu a reuşit să profite, iar Halep a încheiat conturile după o oră şi 40 de minute, scor 6-4, 6-4.

13:42 Siegemund supravieţuieşte, reuşind rebreak-ul după un game dramatic, în care Halep a irosit trei mingi de meci! Nemţoaica rămâne însă în corzi, servind la 4-5!

13:37 Halep – Siegemund 6-4, 5-3! Constănţeanca intră motivată pe teren după discuţia cu Darren, răspunzând cu un break fulger!

13:31 Halep scade ritmul loviturilor şi este pedepsită de Siegemund, care vine la 3-4! Simona simte nevoia să discute cu antrenorul Darren Cahill, iar acestă o îndeamnă să fie calmă şi pozitivă.

13:24 Simona atacă formidabil şi face 4-1, în timp ce Laura este descumpănită! Asta pentru că Halep găseşte soluţii pentru majoritatea loviturilor ei înşelătoare.

13:12 Halep – Siegemund 6-4, 2-1! Simona menţine ritmul fantastic, se desprinde la 2-0 în setul al doilea, dar Laura reuşeştea rebreak-ul după o scurtă perfectă, profitând de un moment de pasivitate al româncei.

12:54 SET pentru Simona Halep, scor 6-4 cu Laura Siegemund!!! Românca a făcut spectacol pe finalul setului, cedând un singur punct în ultimele două game-uri! Halep a închis primul act graţie unui break realizat după o dreaptă câştigătoare.

12:45 Halep câştigă cu stil un game alb şi o pune pe Siegemund într-o mare încurcătură! Nemţoaica serveşte pentru a rămâne în set la 5-4.

12:34 Continuă greşelile de ambele părţi, iar Halep şi Siegemund se află la egalitate: 3-3! Simona este jucătoarea care vine din spate, reuşind in extremis rebrreak-ul.

12:26 Siegemund egalează, scor 2-2, iar Halep stârneşte murmure în tribune după o fază de cascadorii râsului. Românca urcă la fileu, are tot timpul din lume să pregătească o minge plouată a nemţoaicei, însă dă pe lângă minge în mod inexplicabil. Simona pare şi ea şocată după o ratare rar întâlnită chiar şi în meciurile junioarelor.

12:20 Halep devine activă şi preia conducerea, scor 2-1!

12:13 Simona îli cedează serviciul, 0-1, după o scurtă perfectă a nemţoaicei. Laura impresionează cu execuţiile de fineţe încă din primul game.

12:10 Începe partida dintre Halep şi Siegemund. Tribunele sunt pline pe arena Pietrangeli, a treia ca mărime de la Foro Italico.

11:55 Simona a oferit şi o imagine amuzantă la Roma, purtând o pereche haioasă de ochelari pentru plajă. Să sperăm că Halep nu se gândeşte de pe acum la vacanţă.

11:30 Salut! Ne aşteaptă un meci greu la Roma, însă Halep s-a eliberat de presiune degustând specialităţile locale: „Îmi place mult să vin la Roma, în primul rând pentru că mâncarea este foarte bună. Primul an a fost special aici. Atunci am urcat, am venit din calificări, am prins multe meciuri şi am şi acum sentimentul de atunci, acela de încredere”. 

Halep, proaspăt campioană la Madrid în urmă cu trei zile, începe o nouă aventură în cadrul prestigiosului turneu de la Roma. Sportiva din Constanţa are un start dificil, întâlnind-o pe jucătoarea care a triumfat la Stuttgart în urmă cu trei săptămâni. În drumul către trofeu, Siegemund a eliminat-o pe Halep, cu 6-4, 7-5 în semifinale, astfel că românca luptă miercuri şi pentru o revanşă.

Simona nu a învins-o niciodată în carieră pe Laura, nemţoaica trecând de eleva lui Darren Cahill şi la Stuttgart 2016, cu scorul de 6-1, 6-2. Dar Halep spune că acum s-a antrenat special pentru meciul cu Siegemund, care are un stil diferit de celelalte adversare: „Este o jucătoare dificilă, m-a învins în trecut cu multe scurte. Am exersat alergarea spre fileu şi sper ca astăzi să fiu şi mai bine”, a declarat Halep pentru WTA înaintea turneului dotat cu premii de 3 milioane de dolari.

Halep, care a revenit pe locul 4 în această săptămână, evoluează direct în turul doi la Roma, datorită statutului de cap de serie numărul 6. În schimb, Siegemund a jucat în prima manşă, impresionând în faţa niponei Naomi Osaka (Japonia, 49 WTA), scor 6-2, 6-4. Câştigătoarea partidei dintre Halep şi Siegemund, transmisă de Digisport 2, nu va avea un meci uşor în faza următoare, contra Anastasiei Pavliucenkova (Rusia, 17 WTA) sau Anastasijei Sevastova (Letonia, 18 WTA).

Sursa: prosport.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*