CARPATH ENDURO

Despre:
Carpath Enduro este un concurs international organizat sub egida Federatiei Romane de Motociclism de catre Clubul Sportiv ZEN WORLD EXTREME in parteneriat
Descriere:
CARPATH ENDURO
Cum a inceput totul?
Un grup de pasionati ai enduro-ului extrem (membri ai grupului Zen World Extreme), unii dintre ei concurenti in cel mai dificil raliu hard enduro din lume, au ajuns in 2011 la o sesiune de antrenament in judetul Neamt.
Descoperind frumusetile muntilor din apropierea orasului Piatra Neamt, au decis sa puna bazele unei competitii de hard enduro care porneste chiar din oras. Inca de la inceput am decis sa aratam frumusetea muntilor Carpati si multituidnea de trasee pe care le puteti gasi in aceste regiuni salbatice ale Europei. Ne-am oprit in Carpatii de est, in Piatra Neamt unde am organizat timp de 4 ani HEPN – straight from the city, cursa care de la an la an a avut din ce in ce mai mult succes.
La editiile din 2011, 2012, 2013, 2014, rideri de top (Graham Jarvis, Jonny Walker, Alfredo Gomez, Paul Bolton, Wade Young, Benoit Fortunato), piloti din Campionatul Modial, Dakar au venit sa se intreaca la HEPN, revenind cu placere in fiecare an.
Din dorinta de a promova locurile si peisajele spectaculoase din Romania si pentru a veni in intampinarea riderilor care isi doresc mereu trasee noi si adrenalina, am decis ca e momentul sa organizam urmatoarele curse in Transilvania. Un alt avantaj al schimbarii taberei de baza este si pozitia avantajoasa din centrul tarii, mai aproape de caile importante de transport, de aeroportul intrenational Otopeni si aeroportul din Sibiu.
Astfel, a luat nastere Carpath Enduro care este o continuare a ceea ce am facut pana acum. Carpath Enduro este un concurs international organizat sub egida Federatiei Romane de Motociclism de catre Clubul Sportiv ZEN WORLD EXTREME in parteneriat cu The Office Lounge.
In 2016, Carpath Enduro, se va tine la Predeal, intre 24 – 26 iunie si va fi in acelasi timp Etapa din Campionatul European de Enduro Extrem, Etapa a Campionatului National de Hard Enduro si Cupa Open (deschisa si acelor participanti care nu puncteaza in niciunul din campionate).
Predealul este orasul situat la cea mai mare altitudine si una dintre cele mai frumoase si indragite statiuni montane din Romania. Orasul este situat intre muntii : Postavarul, Piatra Mare si Bucegi. Astfel este o locatie perfecta pentru iubitorii de hard enduro.
Predealul este o tabara de baza in inima muntilor, plecarea si intoarcerea din trasee facandu-se fara a merge pe drumuri de legatura asfaltate.
Cursa se adreseaza, in functie de nivel, mai multor clase: profi, experti, hobby, veterani si fete. Pentru fiecare clasa participarea este individuala, iar traseele sunt diferite. Clasa hobby va avea cel mai usor traseu, expertii mai sustinut, mai tehnic si mai lung, iar profi cel mai greu traseu din concurs. In fiecare zi de concurs traseele vor fi diferite.
In prima zi va avea loc prologul – va fi un traseu in cea mai mare parte natural, dar si cu obstacole amenajate. Traseele din ziua 1 si 2 vor fi intr-o zona montana deosebit de frumoasa. Lungimea aproximativa a traseelor este de 70-90 de km (in functie de clasa), atingand cel mai inalt punct in muntii Piatra Mare (1800 m) si oferind tot timpul un peisaj variat: padure, rauri, poteci rapide “single trails”, tziki-tzaki pana la creste cu un superb peisaj alpin.
Toate traseele sunt marcate foarte bine pentru a fi usor de parcurs.
Suntem siguri ca veti gasi Carpath Enduro ca fiind un concurs la acelasi standard ca HEPN, chiar mai sus, tinand cont ca apreciem aceasta noua locatie ca fiind mai frumoasa si mai spectaculoasa pentru hard enduro.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*